neviete niekto kde by som vedela zohnat kysleniu listovu?? da sa zohnat iba na predpis alebo aj volne v lekarni?? kolko asi stoji ?, dakujem :)
Kyselina listova
aurina je dolezite jej mat dostatok, bez ohladu na to ci si tehu alebo nie, ale ked sa chystas otehotniet alebo uz si tehotna tak je potrebne ju uzivat vo zvysenom mnozstve, pretoze sa moze prihodit, ze zostanes tehu a dieta uz od malinka malinkata potrebuje mat aj kyselinu listovu a aj mnoho inych vitaminov ;)
@BJ_2 - vôbec nerozumiem, čo píšeš o tom vajci, normálne som sa pýtala na to, kedy sú tieto vitamíny potrebné a prečo, absolútne nič viac som ti nenapísala :) ďakujem ti aspoň teda za odpoveď, že je potrebné ju brať stále, mám to teda brať tak, že či som tehu či nie mala by som ju furt užívať?
Aurina, kyselinu listovu treba brat stale... ludia jej maju zo stravy zalostny nedostatok, a je to jeden klucovy faktor, preco maju zvyseny homocystein.
Dalsi vitamin, ktoreho nedostatok to sposobuje je vitamin B12.
Ako som pisal, ber ten once-per-day, alebo two-per-day, lacnejsi nez femibion a tisic krat lepsi. Viac uz pre vas nemozem spravit... ked vam niekto da na podnose zlate vajce a vy dalej zobkate bobky zo zeme, tak uz vam nieje pomoci.
@Dienda - toto je vec, ktorú som najmä chcela vedieť, že kedy je vhodné začať tieto vitamíny brať, aby bolo všetko v poriadku. Čo všetko vlastne dokážu dieťaťu zabezpečiť? Majú význam len pri raste v brušku? Mám pocit, že o takýchto veciach viem strašne máličko :/
V tehotenstve by som povedala, že už je najvyšší čas začať takéto vitamíny brať. Ale vhodné je a aj lekári (aspoň teda ten môj) odporúčajú užívanie vitamínov, kyseliny listovej a podobne už aj počas snažilkovania, aby dieťatko už od prvého dňa dostalo všetko čo potrebuje :)
@Naty63 - brala si kyselinu listovú a vitamíny aj pred samotným otehotnením? Alebo vtedy si takéto veci ešte neriešila? V tehotenstve, čo som sa dozvedela aj od kamošiek a tak, tak je to vraj dôležité brať, lenže niekde som videla, že už aj počas snažilkovania je vhodné tieto vitamíny telu dávať.
BJ to je tvoj názor...nech sa páči maj ho...avšak ja mám svoj...prečo by som mala podporovať niečo, o čom nemám vôbec žiadne poznatky?...o čom nič neviem?...predtým ako som začala užívať tieto vitamíny, tak som si veľa toho zisťovala, aj od známych, aj na internete a mnohé užívali femibion...takže aspoň takýmto spôsobom som si vedela zvážiť, čo áno čo nie...narozdiel o tomto doplnku som sa niečo dozvedela, o tomto, čo mi píšeš skoro nič ;)
Naty, a preco musis kupovat u nas, a podporovat domacu, predrazenu, farmakomafiu, ktora si dava 300% marze za nizkokvalitne doplnky.
Preco nepodporis firmu, ktora vyrobi 3x lepsi doplnok, za zlomok ceny.
V tomto pripade Life Extension.
V tomto pripade- metafolin, biologicky aktivna forma kyseliny listovej, co je totozne s tym, co najdes v Two-Per-Day, konkretne hladaj tento riadok Folate (as L-5-methyltetrahydrofolate calcium salt)
400 mcg
www.lifeextension.com
je to to iste, co metafolin. :) S vynimkou toho, ze Femibion obsahuje aj metafolin, aj synteticku kyselinu listovu. (pol na pol) Kym Two-Per-Day, iba aktivnu kyselinu listovu, teda metafolin. Cize, opat aj tu vyhrava Two-Per-Day.
Pekny den. ;-)
naty co mas na mysli, ze aj potom? Myslela si tym, ze aj po porode alebo akoby som si to mala vysvetlit? Ake mnozstvo kyseliny listovej je vhodne brat aby jej dietatko malo dostatok? Nerozumiem tomu, ze po porode preco to treba riesit, ved postupne dieta bude rast jest normalnu stravu tak kyselinu listovu dostane do tela :)
BJ Femibion na rozdiel od iných doplnkov u nás obsahuje aj metafolín, čo iné doplnky neobsahujú vôbec....preto si ja osobne myslím, že je vhodnou voľbou...;) brala som ho tiež najskôr som myslela, že len do konca tehotenstva, do pôrodu, že ho budem brať, ale potom som sa dočítala, že vlastne je vhodné ho brať ešte aj potom...takže som v užívaní pokračovala a mne a bábu teda prospel :)