Už naozaj nevládzem

Príspevok v téme: Už naozaj nevládzem
marushik

Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk

bambi25

ahoj wasabi,take pocity depky mam aj ja.hoci teraz sa troska drzim nad vodou,uz budu pomaly dva tyzdne co nevraciam,hoci sa citim teraz ako balon a tucna ako velryba,snad pojde ta vaha normalnou cestou.toto nebol zivot,ale trapenie.na lieceni mi sice pomohli pribrat,ale z anorexie sa stala bulimia maniodepresia a teraz beriem lieky,som z nich utlmena,ledva dokazem fungovat v praci,prajem pevne nervy bud silna.dokazeme nad tym vyhrat:)raz urcite.

tinka86

wasabi,
teraz to už nemôžeš vzdať. si tak ďaleko a aj to je výhra. určite mávaš to nutkanie preto, že si to ešte úplne nevyhrala, ale si už na ceste to úplne dokázať. určite to prejde, ale chce to čas.
Mysli, na to, že keď si sa dokázala dostať tak ďaleko, teraz nemôžeš povoliť...

wasabi

...sory holky...dnes nic povzbudive...ale mam aj taku nanic naladu...neviem preco....cela som z toho na nic...bojim sa ze ta mrcha bude furt nado mnou sliedit a cakat kedy povolim....zeby depka???...boooze....

wasabi

Zuzik..
napisala si jednu vec ...s ktorou maximalne suhlasim....
no ze cela choroba nie je ani tak o chudnuti ako o tom..ze si kompenzujeme nejake prehry..porazky..neviem...nieco hlbsie...ako si napisala...a ked sa aj nieco stane...hned to chceme riesit takto..hovorim teraz o nas dvoch..ktore sme s tym praskli...
ja som sa tak na tym zamyslela..ale je to tak..az teraz som si to uvedomila...
ono vlastne tu potrebu vygrcat sa...som nemala tym ze som to prehnala s jedlom...ked rozmyslam..tym jedlom som to prehnala vzdy ked som mala nejaky problem...stalo sa to sice len par x...ale ked si to davam dokopy...vzdy ten sprosty pocit ze chcem jedlo vygrcat...aj ked som tak nespraila...vzdy to bolo po nejakom probleme...
PRECO ????!!! ale je to tak..hm???...preco si problemy chceme riesit tymto sposobom???...vsak aj iní maju problemy...a neriesia to takto...
do kelu...to vzdy ked budem mat problem budem mat aj nutkanie to spravit???!!!...je mi z toho smutno....myslela som ze tie nutkania prejdu...ale asik ne...asi to bude stale tu ked sa nam nieco nepodari...hned tu bude myslienka na grcanie...fakt mi je z toho teraz nanic... :-((((

zuzka1911

Ahojte baby :-)

Ja by som chcela, aby sme sa všetky lusknutím prstov vyliečili. Ale nejde to, nedá sa to, nie je to reálne želanie. Treba na tom poriadne makať. Ale čo je pozitívne, dá sa to. Keď človek veľmi chce a veľmi sa snaží !!! Čo je ale najdôležitejšie, podpora rodiny, priateľov a známych. Mne podpora priateľov pomohla asi najviac. Už som to ale spomínala veľakrát. Rodina to častokrát pochopiť nevie, nechce... Neviem. Pretože sú to naši najbližší a veľmi sa trápia. Lenže mali by si uvedomiť, že my sa trápime omnoho viac. Myslia si, že my ubližujeme im, že im to robíme naschvál, no my ubližujeme len a len sebe. A to si, baby, uvedomte. Svojou bulímiou a anorexiou neubližujete rodine, ale hlavne sebe. Zdravie v predeli, vzťahy, všetko, psychika, sebavedomie na bode mrazu. Možno sa Vám zdajú moje riadky príliš depresívne, či negatívne, no v konečnom dôsledku nie... Nebojte sa, nehovorí zo mňa depka :-) Ja sa len niekedy takto nad tým zamýšľam a dávam dokopy svoje myšlienky. A nemám to komu povedať, tak to píšem sem, Vám, možno to niekomu pomôže, zamyslí sa. Ak to pomôže čo i len jednej, je to úspech.
Ak nemáte tie vzťahy úplne pokašlané, snažte sa to napraviť. Ja som napríklad mojej mamine napísala asi 20-stranový list, kde som písala všetko možné čo ma napadlo. Moja mamina sa vždy tvárila, ako všetkému rozumie, ako má všetko naštudované, no mňa nepočúvala. Vždy na mňa len nahučala, či mi šibe, nech sa uvedomím, nažerem a čo furt riešim. Teraz je to inak, snaží sa aj ona, ale aj ja. Ja asi viac :-) Treba si taktiež uvedomiť, že oni to vlastne chápať ani nemôžu, pretože si tým nikdy neprešli. Tak ako ja neviem, čo to znamená pôrod a strach o vlastné dieťa, pretože ešte žiadne nemám, oni nemôžu vedieť, ako sa cítime my. Je to naozaj ťažké a klaniam sa každej, čo to prekonala a vyhrala. Ja som len na začiatku a teším sa z toho. Sem-tam na to prepadne a mám brutálnu chuť sa vygrcať alebo si dať mesačnú "očistu", no potom popremýšľam, že mi dosť zase asi hrabe. A vždy sú spúšťače tie isté, to už som si odsledovala. Nie je to tým, že by som pribrala, to nie. Je to tým, že sa mi niečo nepodarí, že je mi smutno alebo že sa pohádam s mamou. Celá táto choroba nie je o chudnutí, je to o tom, že my si tým kompenzujeme niečo omnoho hlbšie.

Momentálne som stratila niť a neviem ako ďalej :-) Som v práci a prerušili ma, kurnik :-D

Inak, Marushik, kde si ? To by aj mňa zaujímalo.

Wasabi, Ty si úplne že úžasná !!! 17 rokov vracať, veď to si neviem predstaviť. Ja tiež nič moc, 10 rokov s dvojročnou prestávkou... Ale taká pravá bulimička, anorektička som bola asi posledné dva roky. Otrasné, čo Ti poviem. No ale našťastie sme sa nasrali, ako tomu vravíme a ide to :-)
Držím palce každej z nás :-) Posielam cmuky.

wasabi

ahooooj baby :o)
no ako moje...Zuzik na teba som neskutočne pyšnaaa...zvladla si to holka moja :))) tesim sa velmi..myslim ze to uz mas pod kontrolou...a uz bude len lepsie...vlastne tebe je teraz najlepsie...jedlo neriesis..zalubena...atd...moooc ti to zelam aby to tak vydrzalo...
Tinka ako moja???...dari sa??...ked sa nevies nasrat sama..mam ta nasrat jaa ?? ;-)))
LadyOpium..citala som tv.prispevky aj niekde v inej teme...mojenko...aj luto mi bolo...tak som teraz fakt stastna ze si sa tak odhodlala...drz sa holka...nepovol !!!!!!!!!!!!
inak holky...co sa vyprazdnovania tyka...nikdy som problem nemala...ja totizto zvyknem dat kazdy den jedno pivko...mozno mi to pomaha...ale vsetko funguje v tomto smere ako ma...ci je to tym pivkom netusim...viem ze je to horčina...ale to je zvyk..ja som niekde citala ako je pivko zdrave na travenie..tak si kazdy den jedno doprajem..skuste to...perfektne mi pretravi a s vypr.ziaden problem...
ZUZU..inak ako ide skola hmm??? ;o)
drzte sa mi vsetky....
no a MARUSHIIIIIIK...kam si sa zase stratila???...mam hrozne blby pocit ked sa neozyvas...no ze to nezvladas....sama to ale nezvladnes nikdy...prid zase sem..medzi nas...ok???..

LadyOpium

ahojte juhu konečne som si povedala že sa pokúsim spoluopracovať ide vypracovať tie vety pre psychiatričku o mii čo mi vzala a tak lebo vzala všetko aj rodinu teda ne že zomreli ale nemajú ma radi no

zuzka1911

ahoj tinka,

tvoj jediny ciel by mal byt: VYZDRAVIET SA. ziadne chudnutie, ziadne take, ze dat dole 2-3 kilecka... vahu odloz a sustred sa na to, ze ides byt zdrava :-)