prosím, aká by mala byt optimálna váha u 10 ročného dievčaťa, ktoré má výšku 156 cm? Moja dcéra má 56 kg, a zdá sa mi tlstá OH 83 cm, OP 77 cm a zadok má 88 cm, podla mna je to veĹa. Ako by sme mali začat "chudnúť". Je velmi lenivá, verím tomu, že športovat nebude, jedine bicykel a raz za týžden by som ju donútila na kolieskové korčule... Chcem jej pomůcst, aj ked sa stále hnevá, ked nadhodím tému "chudnutie". DAKUJEM za všetky rady...
10 ročné dievča
cimi-s colou na mna nechod, rodicia su podla mna sprosti, videla som ich viac nez dost, co beru colu a ine napoje ako normalny pitny rezim. Su to idioti, dviha sa mi tlak pri takych hlupych rodicoch. Cipsy sem-tam nie su zle, kvoli jodu, ale zase netreba to prehanat ani s tym. Hamburgery?To slovo nepoznam, take grcky nejem, mozno raz za pol roka na chutovku. Proste je to tak, ze cim dalej sa ludska bytost stravuje horsie a horsie, a tak sa necudujme, ze je viac rakovin a tucnych ludi vo svete. Ano, myslim si, ze trocha zemiakov alebo ryze s malym kuracim prsom alebo rybou je zdravsie ako hocijaky chleba. Popripade len ovocny salat. Brucho sa da oklamat, da sa naplnit zdravou a na kalorie chudobnou ale na vitaminy bohatou stravou, tak to skus. Hlavne na vecer treba zriedit kalorie.
A treba jej najst aktivitu, ktora sa jej bude pacit. Isto nieco existuje, co by sa jej pacilo a pritom by zrychlila metabolizmus.
cimi, to že dcérka nepapá hambáče, chipsy, sladké malinovky a pod. ešte neznamená, že sa dobre stravuje.
ja takéto veci tiež nejem, Mekáč obchádzam na kilometre, mám odpor k takémuto spôsobu stravovanie, ale myslím si, že i tak mám obrovské medzery v skladbe stravy...
určite zmeniť stravu - hlavne striedať rôzne ... na raňajky napríklad biely jogurt s ovocím a ovsenými vločkami, alebo ovsené vločky daj večer do vody, ráno zmiešaj s nasekanými orechmi, hrozienkami, alebo troškou bieleho jogurtu. potom občas celozrnné pečivo, chudú šunku, alebo s maslom (rastlinným) a paradajkou, alebo vajíčkom (vajíčko nie je až také zlé ako sa hovorí).
na obed samozrejme aj mäsko, ale radšej hydinu, a nie často. biela ryža tiež nie je výhra...
na desiatu skús zeleninový šalát - paradajka, paprika, uhorka, šalát + troška nastrúhaného alebo na kocky nakrájaného syra. riadne to zasýti. alebo detská výživa s BeBe keksíkmi, a ovocie. alebo enjaký nízkotučný jogurt a kukuričné lupienky alebo ovsené vločky.
a tak... to bolo pre inšpiráciu... veď sama určite na niečo prídeš... čo sa týka športu. skús s ňou spraviť dohodu. dohodnite si presne dni, kedy budete športovať a trvaj na dodržiavaní tohto rozvrhu.
držím palce
cimi - tak ako tu už bolo povedané, upraviť vhodne stravu, návyky.A s tým športom, ak ste v kopcovitej krajine,choďte na túry,alebo si robte pravidelný okruh chôdzou, nemusia byť len korčule,ale by to chcelo svižnú chôdzu, striedať tempo.
áno, viem prdlajs o zdravej vížive, asi by som mala ísť ku tebe na školenie, ale aj tak som koľkokrát na seba hrdá, že ma poslúchajú, keď poviem, že nesmie cocacolu, chipsy, vôbec nepapajú hamburgery a tak....niekedy sa síce na mňa nahnevajú, ale trvá to len chvíľku a vedz, že rodičov, ktorí dávajú bežne colu dieťaťu na dodržanie pitného režimu je viac než dosť...myslíš, že na večeru sú zdravšie zemiaky a ryža, ako čierny chleba?
CIMI- a ano, 160cm a 56 kg je tucnota. Ja mam 172 cm a 65 kg z toho prsia vazia 3,5 kg. Cize tvoje dieta ma len o 9kg menej ako ja, to nie je dobre.
A je to vsetko tvoja chyba, ze je taka, aka je. Ked nevies, co je vlastne zdrava strava. A ake kombinacie treba a v ktorom case cez den. Boze, boze. Kup si zopar knih o zdravej vyzive a citaj.
ivetka, to máš pravdu, dievčatá v tomto veku sú citlivé, puberta už prebieha a ver mi je intenzívna..strašne sa uráža a veľa krát plače....zatiaľ je to našťastie medzi setrami, vzťah medzi nami je v pohode...
Cimi-strava, ktoru davas dcere nie je vobec dobra. Sa necudujem, ze je tlsta.
Sunka na ranajky, na desiatu, maso na obed, zase chleba na veceru.....ajajaj. Necudujem sa, ze to nestiha spalovat. Kazdy ma iny metabolizmus, no a to si mohla pochopit, ze tvoja druha dcera ho ma pomalsi. Sunka vobec nie je zdrava, decku by som ju teda nedavala kazdy den. Mala si si ju naucit na viac zeleniny.Treba znizit porcie a hlavne jej davat viac ovocia, zeleniny do jedla, to neskutocne urychli samotny metabolizmus. Na veceru ziaden chleba, radsej trochu ryze, zemiakov s malym kuskom ryby alebo kuracie prsia a ktomu paradajka a nejaky salat, uhorka atd. Chleba sa dlho travi, dlho kysne v bruchu.Sladkost samozrejme treba ale podla mna malicku a radsej na tu desiatu ako na olovrant. Cez den ju este stihne spalit. Boze, nechapem ako rodicia vedia prdlajs o zdravej vyzive. Dakujem svojej matke, ze ma nechala "hladovat."
...sorry,mala ma 4 roky....
No ja som nebola vobec kojena a som baculata od mala a taka je aj moja dcera ma 8 a 35kg.Pritom chodi tancovat 2x týždenne a viem že aktívne a cez vikendy korčule,bicykle a na dvore dennodenne trampolina a aj tak sme baculate.Hlavne že je zdrava.A mam aj malu 47 roky a ta je ako pierko,kolko ludi tolko chuti,každý sme iný.A ešte tej lekarke 4o jej povedala že je tučná by som zavolala a povedala,takto to podat detskemu pacientovi nema najme v tom veku su dievčata už velmi citlive.
ahoj zuzic, nemáš sa začo ospravdlňovať, ja viem, že sa to stáva....ja robím v školstve, a by si sa čudovala, aký všelijakí sú rodičia, namiesto toho aby dieťa pochválili, že bolo zlaté a spievalo pred 20 ľudmi, oni ho namiesto toho zvozili, ako falošne spieval....a to sa môže stať aj mne, že vybuchnem ked ju budem vidieť, že sa napcháva alebo niečo podobné....príjemný deň ba aj víkend, aj ked hlásia upršaný..