10 ročné dievča

Príspevok v téme: 10 ročné dievča
cimi

prosím, aká by mala byt optimálna váha u 10 ročného dievčaťa, ktoré má výšku 156 cm? Moja dcéra má 56 kg, a zdá sa mi tlstá OH 83 cm, OP 77 cm a zadok má 88 cm, podla mna je to veĹa. Ako by sme mali začat "chudnúť". Je velmi lenivá, verím tomu, že športovat nebude, jedine bicykel a raz za týžden by som ju donútila na kolieskové korčule... Chcem jej pomůcst, aj ked sa stále hnevá, ked nadhodím tému "chudnutie". DAKUJEM za všetky rady...

Bea99

Ja mám 15 výška 160 cm a 60 kg. Veľmi pomáha ak s ňou začnete chodiť na prechádzky a tak u nás v rodine spolu chodievame po novom behať, každú nedeľu peši do kostola a pod

minimaxka123

moja dcera ma desat rokov o hrava tenis ma vyborne vysledky každy den ma trening a tri krat do tyzdna chodi do fitnes centra kde ma osobneho trenera pri takej sportovej aktivite ma zaujima aka spravna zivotosprava by mala byt co by mala hlavne jest a comu sa vyvarovat sport je jej zivot dakujem

MegaKiks

Dindulo - hladovku by drzat nemala. Nie je to dobre. Ja aom troska pribratejsia mam 11 rokov a 45 kg. Chcela by som mat asi tak 40 alebo tak. Ale niesom tucna pretoze vela jem ale pretoze jem malo. Ranajky mavam tak acidko nic viac, desiata maly chlebik ktory vacsinou nezjem, obed doma si dam jogurt a veceru mavam podla mami ktora vari ale zjem tak polovicu porcie. Lebo ked si moje telo mysli ze mam hladovku hned si to uklada "na horsie casy". :D a preto to podla mna nie je dobre. Ale teraz som sa zacala lepsie a pravidelne stravovat , dodrziavam pitny rezim , chodim na tenis a chodim s kamaratkami von kde zasa behame a pod. Cize by som urcite dcerke davalo mensie ale pravidelne jedlo, nech dodrziava pitny rezim a chodi s kamoskami von. A nejaky ten sport by tiez nezaskodil ;)

Agnes998

Tak tato tema je uz 3 a pol roka stara, takze uz davno neaktualna. Ktovie, ako sa ma to dievcatko teraz a aku ma vahu. Ak by niekto riesil podobny problem, dovolim si pridat svoj nazor. Ak ma dieta nadvahu, je to vizitka jeho rodicov. 10 rocne dieta si samo nevari, nekupuje si samo sladkosti a ak, tak len z penazi, co dostane od rodicov. Zrejme v tej rodine sa nestravuju zrovna ukazkovo. Moja sesternica bola v case dospievania tiez trocha pri sebe a u nich doma sa teda velmi nezdravo stravovalo, kazdy den maso, stale kolace a sladkosti. Sestericu to ale trapilo a zacala na sebe pracovat, zacala sa sama lepsie stravovat a uspech sa dostavil. Dnes ma cez 20 a je to krasna mlada a stihla kocka. Toto bol ten pozitivny priklad ale davat v 10-tich rokoch dietatu dietu a nejak komentovat jeho vzhlad moze viest k tragedii, taketo mlade dievcatka su velmi zranitelne a lahko u nich moze prist k anorexii. Deti treba viest od malicka k sportu a doma zdravo varit, potom nebudu mat problemy s nadvahou. A je vzdy lepsie ked aj ma miernu nadvahu ako by malo mat anorexiu!

ivettt

hm no ja mám 26 rokov , 163 cm a 49 kg ..
takže podľa mňa dosť váži a chudnúť hm no hlavne nič dieťaťu neodopierať teda v rámci normy do mc donaldu určite nechodievajte // a žiť aktívnejšie veľa veľa športu a možno trošku zaviesť takú zdravšiu životosprávu ... to určite pomôže

športovkyna

Ak desať ročne dieta važi 56 kg je to chore. zakažte mu pozerať TV dlhšie ako hidinu a pol ked sa da tak vôbec nenechavajte ho dlhšie ako 1 hodinu alebo pol hodinu za PC A skúste ho podporovať alebo jej dať odmenu (plisaka..) Ak napriklad pojde hoci aj nachvilu behať alebo športovať. POvedzte mu že V Zdravom TELE ZDRAVY DUCH.Ked nema skolu až tak daleko nech chodi peso a nie autom . Nech nema nizke sebavedomie a nech sa jej spolužiaci neviasmievaju za to že je tlusta. športujte ak chcete vizerať fit bez posmechov od ludi ktory na vas pozeraju znechutene aka ste tlusta TAK šPORTUJTE OK :????