prosím, aká by mala byt optimálna váha u 10 ročného dievčaťa, ktoré má výšku 156 cm? Moja dcéra má 56 kg, a zdá sa mi tlstá OH 83 cm, OP 77 cm a zadok má 88 cm, podla mna je to veĹa. Ako by sme mali začat "chudnúť". Je velmi lenivá, verím tomu, že športovat nebude, jedine bicykel a raz za týžden by som ju donútila na kolieskové korčule... Chcem jej pomůcst, aj ked sa stále hnevá, ked nadhodím tému "chudnutie". DAKUJEM za všetky rady...
10 ročné dievča
doubledog ma pravdu sex godess ma podla mna sama vela ... by som cela vidiet tie pure svaly... haha
tie rady o stravovaní sú dobré, vezmi si z toho niečo, určite vypustite sladkosti, od toho sa najviac priberá, a dávaj jej co najviac zeleniny, ako sport staci bicyklovanie, prechadzky, plavanie - len nech sa hybe, staci trochu chcenia a pojde to dolu raz dva. plus pitny rezim, vodu.
Bohyňa, preboha rozlišuj medzi stravovaním profesionálnej športovkyne a 10-ročného decka!
A Cimi, určite ju do ničoho netlač, zatne sa a akurát si pokazíte vzťah. Aj ja som na začiatku puberty dosť pribrala a mama mi to to stále pripomínala, pričom chcela organizovať spoločné prechádzky a športové aktivity. Nemyslela to zle, ale cítila som sa strašne ponížená. Neskôr som si sama našla karate a tanečnú, stále som mala tak 65 kíl pri výške 165 cm, ale nadobudla som kondičku, a napriek prognózam mamy aj babky, že ostanem tlstá a nikto ma nebude chcieť, dnes mám o 10 kíl menej ako vtedy. Vzťah k športu si tvoja dcéra určite vypestuje oveľa ľahšie, keď bude chcieť a nie musieť.
Najväčší dosah máš asi na jej stravovanie, tak sa skús zamerať na ľahšie jedlá (a nielen pre ňu). Zeleninové šaláty s trochou mäsa alebo syra plnohodnotne nahradia rodinnú večeru.
akosi sme sa tu rozčertili...ale v každom šplechu pravdy trochu, už sme sa aj s dcérkou rozprávali na obede, zatiaľ to vyzerá, že skúsime všetko, aj obchôdzky po dedine aj zmenu jedálnička... ja jej nedávam na raňajky len chleba alebo rožok, robíme si aj vločky..aj jugurt máva, len nepapá zeleninku a z ovocia len jablčka, broskyne alebo marhule...ale to doriešime, dnes sme s ňou otočili na srandu, to aby nemala pocit že je bacuľatá, ale sľúbila, že ona bude podporovať mna a ja ju.....začíname dnes olovrantom...ďakujeme pekne a držím aj ja palce vám, ktorí ste sa ohlásili, nech ste hlavne zdraví...papa
Haha. Ta sa mi bohuzial az tak nedarilo, kvoli nedostatku tuku. :-)
Co aj ty si tucnucka/y, ze som ti stupila na odlak? Proste neznasam, ked sa ludia zle stravuju a potom sa stazuju, ze maju problemy.
Doubledog-presne tak, ani zdaleka to nie je nadvaha, 172cm na 65 kg, okrem toho som profesionalna sportovkyna, takze tych 65kg je pure muscle. Aj ty by si zavidel/a
doubledog - 65kg pri 172 cm nie je nadváha...