ahoj,mam neforemnu postavu v tavare hrušy.viem ,že najlepšie by bolo chodit do posilnovne,ale mam dve male deti a nemam ich kde nechat,preto rozmyšlam kupit stepper.čo myslite pomože mi to na nohy a zadok?
stepper
aky je rozdiel medzi side a twister stepperom?ktory doporucujete?
gigi: podla mňa je to málo. ja cvičím na stepperi 25 min. a spálim min. 500 kal. 150 je málo. musíš viac makať :-))
gigi - Výpočet hranice vášho tepu počas tréningu zameranom na spaľovanie tukov urobíte podľa jednoduchého vzorca. Najvhodnejšia tepová frekvencia počas záťaže by mala byť medzi 60 – 85 % maximálnej tepovej frekvencie, ktorú vypočítate 220 – vek. Príklad výpočtu celého vzorca u štyridsať ročnej ženy je nasledujúci: Maximálna tepová frekvencia je 220 – 40 = 180 tepov/minúta. Spodná hranica 60 % je teda 180 x 0,60 = 108 tepov/minúta, vrchná hranica 85 % je 180 x 0,85 = 153 tepov/minúta. Znamená to teda, že pri štyridsiatich rokoch by mala byť spodná hranica pri zvyšovaní zdatnosti minimálne 108 úderov za minútu, maximálne však 153 úderov za minútu. Optimálne je pohybovať sa niekde medzi týmito hodnotami.
Lenush- no snazim sa.. ale ja cvicim kazdy den... a nevies mi odpovedat na tu moju otazku ohladom kalorii?
gigi - mala by si cvicit viac ako 20 minut, lebo vtedy sa zacina spalovat viac kal. drzim prsty
chcela by som sa spytat, aka by mala byt hodnota spalenych kalorii pri intenzivnom cviceni na stepperi??? ja mavam po 20 minutach asi 155 kal. je to malo alebo dost?
stepperom sa zvacsi zadok- spevnie a zostihlia nohy
ahojte.. ja mam doma tiez stepper ale nejako som sa neodhodlala este na nom cvicit.. chcela by som sa spytat ci by som najskor nemala schudnut a potom cvicit, bojim sa aby mi svaly este nepridali na objeme .. diki
Pokiaľ je vaším cieľom zhodiť nejaké tie kilečká, mali by ste takýto tréning zahrnúť do svojho programu aspoň dva krát týždenne, ideál je ale tri až štyri krát. Uvedomiť si tiež treba, že telo začína najúčinnejšie spaľovať kalórie až po dvadsiatich minútach pohybovej činnosti, preto by váš tréning mal trvať minimálne 40 minút.
ktory stepper je podla vas lepsi? side stepper alebo twist stepper? dakujem