Alergia na nikel

[zruseny12]

dobre verim ti,tak zacnem hned od zajtra-urobim sosovicu na kyslo...a budem to striedat,aby som to casto nejedla...
a ty si bol aj na testy?koli tomu niklu?

lDenzl

Vazne nemusis sa obavat......taka alergia sa ti bud ukaze,alebo nie navonok.Ak si alergicka na nikel a ak by vadil vo vnutri....telo by ti to dalo pocitit aj navonok. Viem,ze ten kazein ta dost trapi,ale je to trosku ine.
Nic vo vnutri sa nenici....to by som ja uz bol hore nohami uz davno:)

[zruseny12]

no,planujem ze zacnem jest,len chapes ma ja sa bojim,lebo kazein mi znicil travenie a mam obavi,zeby mi aj nikel toto neurobil...:0((((
tazko sa liecia vnutorne organy,ked sa clovek poreze atd.tak vidi ako sa mu rana zahoji atd.ale do vnutra mi nevidime,ako sme na tom...

lDenzl

hmm....to viem,ze mas s tym problem.No ale aspon nieco. A vazne sa neobavaj jedal ktore mozes jest a ze ti ublizia.

[zruseny12]

no,ano rozmyslala som uz nad tym,ze zacnem jest v malom mnozstve aj tie potaviny a nebudem ich jest casto...lebo je ich dost a ja musim vynechavat aj mlieko a mliecne vyrobky-takze ja mam maly vyber jedal...

[zruseny12]

mne,kozna sestricka tiez povedala,ze v potrave to nevadi,ale ja nie som si az tak ista,sak ked raz to telo je alergicke na nikel,tak vnutorne organy netrpia,ked sa nikel dostane dnu...
tak ako napr.ked som alergicka na kazein...dostava sa do do krvi a robi neplechu...

lDenzl

mariaa- podla mna to nie je dobre co robis.... ved skus jest aj take potraviny a uvidis.
Ale neverim,ze budes mat reakciu.
Je to nieco ine v tele a zvonka:)

[zruseny12]

ale ako vies,ze potraviny ktore obsahuju nikel a zjes ti nevadia,tiez som na neho alergicka,ale ja sa snazim vyhybat aj potravinam...