Alergia na nikel

[zruseny12]

este som sa zabudla vyjadrit k tej gume,neviem,ale ak mam dlho rukavice na rukach,zacnu ma palit a svrbiet a vyhadzu sa mi vyrazky...ale ln pri velkych prsoch,nie na celych rukach,je to len na casti ruk na jednej aj na druhej ruke...
kozna mi hovorila,ze to je kontaktny ekzem-tak neviem a mala som ist na take testy,kde mi mali nalepit kus gumi-tesnenie s prace som mala doniest,lebo aj s tym som tam robila,na chrbat a potom som mala chodit na odpocitavanie nejake...v pondelok,mi to mali nalepit,v stredu som mala ist na odcitanie a potom v piatok...
momentalne mam ruky PEKNE-CISTE
AJ PLET NA TVARI MAM PEKNU CISTU-ZIADNA VYRAZKA NIC...
neviem ci to bolo nejake blbe obdobie,alebo co,ale ja som si myslela,ze sa uz s toho nedostanem...
ta kozna mi velmi pomohla...VDACIM JEJ ZA VELA...VED TO VYZERALO HROZNE AJ NA RUKACH AJ POD OCAMI
musi byt vel,mi dobra odbornicka...a takych je velmi malo...

[zruseny12]

no,ja som to aj cakala tu vypoved,ale tak planujem zasa nieco ine,len mam teraz este nejaky problem zo st.zlazou a idem na vysetrenie odbery atd.

tiez mam velmi rada sosovicu/jedla by som ju denne na kyslo/...takze zajtra cakaj pod kominom :0))))
idem uz do postele,tak ti zelam krasny zb.vecere a peknu a sl.sobotu a nedelu

lDenzl

To mi je luto s tou pracou://
Snad to skoro poriesis.

Mas alergiu aj na gumu?:/ To je hrozne....nemas nahodou atopicky exem??

No .....budem cakat :) Tiez to mam rad:)

[zruseny12]

no,tak praca sa vyriesila sama,lebo ma ten tyzden prepustili...
a ked umyvam riad pouzivam rukavice/neskor vyriesim tak,ze kupim umyvacku riadu/
ale ja musim pod rukavice pouzivat este platnene rukavice,lebo aj guma mi skodi...

...tak zajtra cakaj,ked ti nieco spadne dolu kominom tak to bude sosovica,poslem po post.holuboch...:0))))

lDenzl

No mozes za tanierik:))
Veru....vy dievcata to mate ovela horsie vyvarovat sa tym kovom.....hlavne myslim v drogerkach.
Hmmm......tak bud rukavice v praci ak sa da,alebo zmena prace:/
Inak sa to bude len zhorsovat postupne.

Treba pozriet do DMky a popozerat vyrobky......ja som tam napriklad kupil sprchac bez farbiv,konzervantov a parfemov.A vela dalsich veci. Ozaj kupuj skor ten Frosch ci ako sa to vola....,ale ja nemam problem s jarou.
No ja neprichadzam s niklom uz vobec do kontaktu.....zrusil som vsetko co ho obsahuje....teda aspon myslim:))

[zruseny12]

dakujem,poslem ti trochu :0)))

jasne rozumiem tomu,ja som tiez na to prisla sama,ale zo zaciatku tiez som nevedela o co sa jedna...postupne som to vycitala v casopisoch/vtedy som este inter.nemala/
a to ja som mala problem aj s licenim,lebo mi neormalne slzili oci atd.a ja som nevedela co sa deje,az raz v slovenke som citala taky clanok o niklu a tam bolo pisane,ze aj riasenka obsahuje NIKEL-vtedy som pochopila moje slzenie...
a aj tie vyrazky po hodinkach,opaskoch/ako si pisal aj ty/atd.
len ja som vynechvala aj potraviny ked som zistila,ze obsahuju nikel...
a teraz po dlhych rokoch,sa mi zacal robit kontaktny ekzem an rukach a prenieslo sa mi to aj pod oci-tak som bola u koznej a ta mi povedala,ze to bude nikel i ked to nemam potvrdene testami a mali mi robit testy,ale koli praci som nesla na tie testy a v praci som bola dost v kontakte s kovovimi vecami atd.stale som bola v styku s niklom...aj jar obsahuje nikel
kozna mi dala nejaku masticku,a hned mi vsetko pomizlo a mam teraz pekne ciste ruky/bola ta masticka dobra/
ale vsimla som si,ze ked ma svrbia ruky-umyjem si ich a natriem z indulonou-cervena-antibakterialna okamzite ma prestanu svrbiet...tak ju pouzivam...

lDenzl

No dobru chut ti prajem uz vopred:)
Ja som to zistil sam a dlhy cas som nechapal,ze co to moze sposobovat. Mne sa to vyhadzovalo pod pupkom v oblasti opasku,ale trvalo mi kym som si to uvedomyl,ze co to sposobuje a zasiel som az potom za lekarkou a tam ma poslala na kozne a kozna zas na alergologicke a az tam mi zistili,ze je to nikel.Asi tak:)
Len som netusil presne o aky kov slo....po vysetreni uz mi bolo jasnejsie:)