Už som bola na seba pyšná..už som si myslela že som to zahodila za hlavu...už pomaly 4 mesiace som nerobila hluposti a nevracala som...dokonca som sa priznala kamaratke ako to so mnou bolo a slubila jej ze to nikdy nezopakujem...ale jedna hlupa poznamka od profky ako som pribrala ze sa to ku mne vobec nehodia tie kila naviac ma dostali...jednoducho nezvladla som to..som zo seba sklamana ako som to nezvladla...aka som hlupa...snad to NIKDY nezopakujem :(
zlyhanie
Tak ja som sa pre srandu dneska postavila na vahu a 58:(mozem sa hanbit v zivtoe som tolko nemala mam nadvahu 4kg,a pritom v zime som mala 40kg,strasne co vie nekontrolovatelne chute a nicnerobenie spravit...Dneska idem k doktorke a chcem ist na liecenie aspon mesiac a polaby sa som schudla naucila sa normalne jest a hlavne nejst sladkosti ja som ich tolko pojedla za tento mesiac ako niekto za rok..je to smutne vcera bola nedela a ja som mala 3keksiky,1milka karamelova,1velky kolac,1zmrzlina,obed,2 velke jogurty cokoladove a rozky proste neviem sa ovladat:(
lulu....
dakujem za povzbudenie...veelmi pomohlo...ja to asi potrebujem ako drogu...aby ma niekto takto podrzal...mrzi ma ze tu nepride viac ludi...ale ked je to aj len sem tam...potesi to velmi...
ako som pisala..odhodlanie mam velke...aj ked kazdu chvilu sem zabludim a hladam slovka povzbudenia...a nenajdem nic....aj tak sa nevzdavam...nezvraciam...ale klamala by som ze nemam na to myslienky...dnes prvy x boli...no je nedela...super obed...take hrozneee pocity som mala...nic ine mi neslo myslou..len vsetko to pojest a potom..........
ale nespravila som tak...
bola to prva kriza..viem ze takych chvil bude vela..snad sa mi to podari zvladnut tak ako dnes...
lulu..
este otazka..pises z vl.skusenosti...presla si niecim takym??...ci ako....
milá j, máš úplnú pravdu. poznámky o postave si nenechajú újisť len chlapi. práve naopak.sú výsostnou doménou zakomplexovaných žien, ktoré si na úkor iných, snažia niečo dokázať. a prvé, čo uvidia, je rozdiel vo výzore. ale zase nechcem to hádzať len ne ne, pretože ani chlapi nie sú bez viny! chcú mať popri svojom boku dokonalú ženu, matku, manželku, milenku... upratovačku! s pribúdajúcimi rokmi, milí páni, je prirodzené pribúdanie na hmotnosti! i na tej vašej!!! tak prečo by žena mala byť výnimkou!?
milá LadyOpium!
si si skutočne istá, že si z toho bola vonku?! pretože pri tom kolísaní hmotnosti sa mi zdá, že balansovala medzi prejedaním sa bez zvracania a dlhodobými drastickými diétami (tzv. skrytá diéta). čo je kameň úrazu pri liečbe bulímie či anorexie. nejde len o tom, aby sa jedlo a nezvracalo, ale i o celkový postoj k nemu, s sebe, k svojmu telu ako takému. nemôžte sa len pokúšať prestať zvracať, ale i naučiť sa vnímať pocity, ktoré vám vaše telo vysiela (tým aj žalúdok). návrat pocitu sýtosti je asi ten najdôležitejžia vec, ktorú ste stratili, a ktorú musíte znovu nájisť! inak to nejde!
má zmysel jesť do polosýta len preto, že sa bojíte pribrať? a potom sa neustále strachovať, kedy príde zlyhanie? toto je práve ten bludný kruh, ktorý vás drží v chorobe!!!
držím ti palce Wasabi!!! tých 17 rokov je prekérne dlhá doba! ja si ani vo sne nedokážem predstaviť, že by som sa tak dlho pozerala na dno záchodovej misy. ak ti smiem poradiť, treba si nájisť nejakú motiváciu prečo znovu nezvracať a neustále si opakovať, aké pocity prináša vytriezvenie a či ti za to stoja. treba si to naozaj neustále opakovať. mne osobne to pomohlo.
ak náhodou príde zlyhanie, netráp sa. skús si z neho zobrať ponaučenie (trápna fráza). jednoducho ho rozanalyzuj a hotovo! (čo k nemu viedlo, čo sa pred ním odohrávalo, ako prebiehalo - možno náročná úloha, ale mne sa vyplatila). naozaj ti veľmi držím palce!
JEDNO ZAKOPNUTIE NEZNAMENÁ KONIEC!
milá ZufalaAAAA!
podľa toho, čo si napísala, asi trpíš kompulzívnym prejedaním sa. ale stanovenie diagnózy je na lekároch. Wasabi má pravdu! NIKDY nezačni zvracať! možno si si už v duchu hovorila, že je to riešenie ako sa tých nadbytočných kal zbaviť, ale NIE JE! pribudol by ti len o jeden problém viac. o jeden horší problém viac. pokús sa nesústrediť na zhadzovanie nabratých kíl. nikam to nevedie. iba sa v tom zauzlíš ešte viac. škrtiť porcie a jesť ovocie a zeleninu namiesto normálneho jedla je riadna hlúposť. potom príde záchvat a ty to urobíš znovu. a kruh sa uzavrie. diétnejšie dni a prejedacie dni. toto je kruh, do ktorého sa uzatváraš.aj tebe želám, aby si sa z toho dostala skôr, ako si uvedomíš bludnosť tohto kruhu.
No ja som dneska jedla jablko,jablko,vyziva a chlieb so syrom sunkou a salatom vecer si dam uz len jogurt a idem behat..dufam ze v pondelok budem mat aspon 55 a potom na liecenie a nech tam schudnem..lebo doma to neviem vobec:(lebo sa mi strasne roztiahol zaludok,ja som zvyknuta za den prijat aspon 15tisic kalorii a pritom vydaj nulovy takze je problem pre mna male porcie jest
opr. KILO :))
zufala...
hlavne ze nezvracias..to NIKDY nerob..je to hrozne peklo...zacnes raz a uz to nebude mat konca...
ja neviem..to tvoje prejedanie..nie je to spojene tym ze si vyhladovana???
keby si jedla pravidelne...nepojedla by si potom tolko naraz...
ja som si to precitala tu..a skusila som...a super..ked jem pravidelne...nemam potom taky hrozny hlad..ani nutkanie sa prejest a nasledne zvracat...fuuuuj,,uz nikdy!!!
a co som prekvapena..citala som ze takto prve dni troska priberiem..ale ja mam kolo dole...a to su len 3 dni :))) skus...
Takze chcem vam povedat moj pribeh teraz mam 160/57 proste strasna svina aj mama mi to hovori ako som pribrala otrasne vzdy som mavala 55 potom 50 a potom som mavala aj 45,42 a par dni 40 tak si predstavte ze za tri mesiace ci kolko pribrat 17 kil nieje normalne mam taku nutkave jedenie ze vtedy idem po regaloch a hadzem do kosika vsetko potom sa niekde zasijem vsetko spraskam a je mi zle ale nevraciam
Baby drzim sa...
..ja len tak..ak by sem niekto naahodou zabludil...niekto kto ma problem ako ja...aby vedel ze sa to da...aj po tolkych rokoch...papa :o)
Chcela by som povedať všetkým dievčatám, ktoré sa trápia pre postavu, na svete sú oveľa doležitejšie veci ako naša postava.
Hoci sama nepatrím medzi tie, ktoré by chceli zbytočne priberať a tiež mi záleží na tom, ako vyzerám, aj keď mám už 46 rokov. Mám 170cm a 57kg, túto váhu si s odchylkami 1-2kg držím už 25rokov /okrem tehotnosti/.
Treba jest často a malé porcie, a hlavne sa nenapchávať večer.
Ak si spravíte hladovú prestávku, vaše telo si potom ukladá do zásoby, pre prípad, keby ste hladovali. Čím vačšie porcie zjete, tým sa žalúdok viac rozťahuje a pociťuje vačší hlad.
Dievčatá chráňte si zdravie a držím palce, aby ste úspešne bojovali s vašimi problémami.
..este nieco mi neda...
..predvcerom som sa pozrela na seba do zrkadla..a povedala som si..fuuj ako nechutne vyzeras...pritom keby si ma videla..vobec to nie je katastrofa..mam 35 rokov..vysku 170 a vahu 58...tak akurat..pekna tvaricka(ako nechcem sa tu nejak vychvalovat,ale nie je chlapa co by sa po mne neobzrel..ale ja blba to aj viem..ale aj tak som si pripadala nechutna...nechapem to ze preco..)...ale je to v tych hlavickach tak zakorenene..dosledkom tej choroby..ze sa nedokazeme mat rady..take ake sme....
..dnes som sa pozrela do zrkadla...a povedala som si...naschval...ty ale dobre vyzeras...a budem si to hovorit stale...kym o tom nepresvedcim svoju mysel...
..a to je ta mylna predstava...myslite si baby...ze ludia vas budu mat radsej..ked budete chudsie???...tí blízki vas maju radi..nie preto..ako vyzerate..ale pre to aka ste...a tí..co posudzuju ludi podla kíl..tí nam mozu akurat tak do ri.i fukat...su prizemni uz len pre to ze posudzuju ludi podla vahy..a na takych nam predsa nebude zalezat...ked vam bude najhorsie...oni vam pomocnu ruku nepodaju...zas budu len omielat aka si uboha a ako si dopadla....a tu pomoc ti poda zas len ten blízky...ktory ta ma rad..aj s tvojimi kilkami ;)))) hm?