Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ako sa osamostatnit zo 600 euro?

Príspevok v téme: ako sa osamostatnit zo 600 euro?
slovanPrehra

ahoj rad by som sa osamostatnil ale neviem ci mi moj plat na to bude stacit ta sa vyzit zo 600 euro mesacne? ved je to totalna almuzna..

ja pocitam 300 podnajom s energiamy
300 strava
80benzin
50 prostriedky do domacnosti

100 bokom ved treba aj obcas von ist uzit si opravit nieco na aute poistky dovolenka..

ratam to zle? kolko davate na stravu 1 osoba a kolko tak na zubna pasta pranie a tak?

jedlo mozem len drahsie (asi celiakia) ziadne rozky na veceru...

cajik

no, takze prax uz mas, vies ked ti je to malo tak vzdy mas moznost hladat si nieco ine, najma ked si sam a nemas rodinne zavazky :) No ked si nepovedal jaku skolu mas, ale tak najma IT zarabaju vela, ako si pisal Tsystems je dobre, tak ja neviem. A ber tak, ze ked budete dvaja (s nejakou partnerkou) a keby ste obaja zarobili po 600 tak mate 1200 co je dost slusny prijem. A aj sam z tych tvojich 600 pekne vyzijes. Ale ked chces byvat v podnajme, tak by bolo lepsie mozno niekoho zohnat, podelit si najom lebo ten je vsade vysoky, a ostane ti este viac € na ucte.. ale nemrhaj prachy na somariny

cajik

KE, ja by som nezasla nad tvojou skolou ja som pysna na svoju :DD
no dobre no, sorry uz tu nebudem rypat. ale fakt ako, trochu sa preber lebo s tymto pristupom daleko nezajdes. Bud rad ze vobec mas robotu, kopa ludi dnes nevie nic najst. A na zaciatok je 600E fakt fajn. Ale ja dufam budem mat viac :D ehehe. alebo aspon tolko

KE

cajik - chod do riti.. mam skolu ze by si zasol no nebudem tu pisat spisovne a slusne ked ma nieco serie.. skola ta neuci spravat sa ale robit v profesii tak sa zobud ;)

lost - presne tak to vidim aj ja.. bude to tu ako v dzungly ked sa zosypu dotacie penazi v USA.. este len peklo pride...

uhlie

Ten priemerny plat na SK moze byt kludne 700 EUR. Manazeri vacsich zahranicnych firiem (Zahranicni) na Slovensku beru kludne aj 10-15000 EUR na mesiac a u slovenskych, to nie je o moc nizsie. Chyba je skor v tom, ze sa berie statisticky priemer, ktory v tomto pripade o nicom nevypoveda. Ked si zoberiete cloveka, ktory nezaraba nic a takeho manazera, tak priemerny zarobok toho nezamestnaneho bude 5000EUR, aj ked nic nezarobi. Brat by sa mal skor median. Ten by bol niekde okolo 300-400EUR na mesiac. Ale to by sa vlada nemala cim chvalit.

uhlie

lost,

nesuhlasim s tebou. Dochodkovy, zdravotny a socialny system sa na Slovensku uz rosypal. Logika toho je jednoducha. Ak sa ludia nechovaju socialne (kratia dane, kradnu, atd...), tak nemoze fungovat ani socialny system.Nic nefunguje samo od seba.

cajik

KE, este stale si nenapisal aku skolu si to dokoncil. No pochval saa. Lebo sa mi nechce verit ze mas titul, lebo pises ako 15r decko co si mysli ze je macher

lost

pre kazdeho
- tomu verte ze sa dochodkovy a kazdy iny socialny system rozsype ;)

To bude take show :D

Nie EUR
Nie chleba
Nie zlato
budu komodity buducnosti

ale strelny prach..

mas chleba?
ok fajn, ja mam zbran, bud mi das polku chleba dobrovolne, alebo si zoberiem cely chleba nedobrovolne...

tam ti bude VS este viac nanic ako teraz ;)

dufam ze k tomu nidky nedojde...

GiovanniX

Kosican,vela zavodov len dava minimalnu mzdu+ priplatky,napr. u nas v zavodoch platia 330€ to je zaklad a priplatky este par €,ale to je dochadzkove atd...cize nie kazdy mesiac dostanu plus dake eurace a musia z toho vyzit a predstav si 4 clennu rodinu obaja zarobia spolu 660€ a musia z toho vyplatit byt,seky... a este aj deti uzivit a samozrejme aj seba.A ty sam zarabas tolko cize kludne z toho vyzijes a ked ti je to malo tak ako pises komunikujes väcsinou len po anglicky tak sa pobal a chod do zahranicia,rec vies VS mas a budes zarabat XXXX €,len nato treba daco dokazat vo svojej profesií.To je jedna vec ze mas VS vzdelanie a druha vec je ze ci ju ovladas perfektne a urcite vies,ze v zahranicí sa ani nepytaju nato ze ake mas vzdelanie,ale ci ovladas svoju profesiu-pracu a podla dosahovanych vysledkov si hodnoteny.Ja som pracoval pred 2 rokmi pre jednu Americku firmu,nepytali sa ma ci mam ZS ukoncene,alebo 3 VS,povedali ze ukaz co vies...a viem ze moji kolegovia boli aj ucnovkari a takziez aj ludia z VS vzdelanim.Takze nebud staromodny ze ked mas VS si daco viac to uz davno neplati...

hm...

mam 350€, je to prvá práca po škole, s náplňou práce som spokojná je to čo som chcela. Trochu tu zotrvám naberiem prax, prečkám zlé časy a posuniem sa ďalej. Ale už teraz mám oči otvorené :)Ak náhodou...

Keď neprší aspoň kvapká.