Syndróm dráždivého čreva- niekto, čo sa z toho dostal?

matusa_buky

hanuschka a práve myslím že mnohokrát to je ten problém, že prostredníctvom jogurtov a podobne. Vezmi si že jogurt obsahuje laktózu, mnoho ľudí, ktorí majú takéto problémy túto zložku nemôžu, nerobí im dobre, to je jedna vec a druhá vec vezmi si to z toho pohľadu, že aby tie baktérie boli účinné tak je potrebné aby sa dostali do čreva bez toho aby nastalo trávenie a to pri jogurtoch nie je možné :)

hanuschka

lenze tie bakterie ktore su prospesne by sa mali nejako dat dostat do tela aj prostrednictvom dajme tomu jogurtmi alebo tak nejako nie? to cloveku proste nestaci na to aby sa jeho stav zlepsil?

slnecnica0014

...tomino cize ak tomu dobre rozumiem tak v podstate probiotika obsahuju tie prospesne bakterie, ktore mi realne v tele mame? ked sme fit, zdravy a nemame ziadne zdravotne problemy? ...tak je to???

Lukappka

tomino takže len to? to vyzerá dobre, keďže to nie je nejako potrebné kombinovať s kadečím iným. Potom po tej trojmesačnej liečbe nasleduje čo? nič? vysadí sa to alebo sa v užívaní pokračuje? ..pretože si myslím, že keby to človek len tak vysadil, tak asi by sa mu mohli problémy vrátiť nie?

tomino874

Lukappka - čo všetko to obnáša? nič zložité. Jasné že úpravu stravy a potom každé ráno počas tých dvanástich týždňov pila jednu šálku symprove a postupne ako išli dni, tak sa cítila lepšie. Je to o tom, že za ten čas sa začína v tých črevách dávať prostredie do pôvodného stavu :) v ktorom by mali byť...

tomino874

hanuschka - v čom sú tie probiotiká iné? v prvom rade sú iné v tom, čo obsahujú. Oni obsahujú živé aktívne baktérie, ktoré keď sa dostanú do čreva tak sú schopné tam účinkovať, rozmnožovať sa a vytvoriť v tele stratenú rovnováhu. Je to viac menej o tom, že tieto baktérie, ktoré tieto probiotiká obsahujú máme v tele, ibaže si to ničíme aj keď mnohokrát nevedomky zlým životným štýlom....

Lukappka

tomino aj môžeš nejako priblížiť ako vlastne celá tá trojmesačná liečba funguje? čo to všetko obnáša? je potrebné užívať len tie probiotiká, či to treba ešte s niečím kombinovať alebo niečo dodržiavať?

lieskovcek

Martina ja som teraz na tom pomerne dobre. Cítim sa dobre a čo sa týka bolesti tak sa to nedá ani porovnať s tými stavmi ktoré som mala pred liečbou. Všetko to chce trpezlivosť :)

hanuschka

lenze v com su tie probiotika ine ako dake ine? co maju ine zlozenie, alebo ako si to mam cele vysvetlit? :) vies mi to nejako vysvetlit? :)

tomino874

Magdi, je dobré, keď sa probiotiká užívajú dlhšiu dobu. Aby to telo, tie črevá mali čas na zotavenie, na vytvorenie stratenej rovnováhy a podobne. Chce to čas ako aj všetko iné. Ona do toho nemusela ísť vôbec v podstate, chápeš, nikto ťa do toho nemôže tlačiť, ale povedala si že sa chce mať lepšie, cítiť sa lepšie tak do toho išla :)