Ahojte, už ma tento problém trápi dosť dlho. Raz mám pocit, že už som z toho vonku, potom sa to zas vráti. Už ďalej nevládzem. Ak je niekto, kto už tým prešiel a zbavil sa toho, prosím, napíšte:)
Syndróm dráždivého čreva- niekto, čo sa z toho dostal?
ahoj mat_ka - myslím že na jednej strane máš veľkú pravdu ibaže problém je ten, že ako človek zistí, že ozaj niečo má také zloženie aby sa to dostalo až priamo do čriev? a ešte aby to tam dokázala aj nejako učinkovať? tak že by to tým črevám prospievalo?
Martina nie je potrebné aby si do seba dávala ďalšie nejaké lieky. Je potrebné si najskôr zvážiť aby tie lieky alebo vitamíny, alebo probiotiká mali správne zloženie. Aby sa dostali tam kam majú a aby učinkovali tak ako je potrebné.
kedze tento problem mam, tak viem preco vznika viac menej - ibaze mam problem s tym ze neviem ako ho riesit. Je mi jasne ze v crevach ale ako? to zase sa musim dopovat dalsimi mnohymi liekmi? pri ktorych mi nik nevie zarucit ci mi ozaj pomozu? :-/
Castokrat je za tym parazit giardia lamblia alebo skrkavky. Treba najst nejake laboratorium, kde maju pokrokovejsi pristup.
martina tento problém treba riešiť tam kde je. To znamená že je potrebné ho riešiť priamo v črevách. Človek si musí uvedomiť prečo takýto zdravotný problém v tele vôbec vzniká, čo ho mohlo spôsobiť. A až potom keď toto si uvedomí tak je veľká pravdepodobnosť, že príde na to akým smerom sa vybrať aby táto choroba človeku nestrpčovala život
martina to tak vacsinou byva ze casto vieme inym pomoct, poradit ale sebe mnohokrat nie. Viem ako sa citis a co prezivas a viem ze to vobec nie je jednoduche. V prvom rade to nesmies vzdavat a musis mat chut zit a riesit tento problem!
ahojte potrebovala by som od vas radu..ako prezivate priznaky ktore so sebou syndrom drazdiveho creva nesie? ako tento problem riesite? tiez mi ho nedavno zistili a neviem co skor. Ci riesit priznaky alebo rovno podstatu alebo co. :-/ Je mi z toho celkom zle, ze sama sebe neviem pomoct :-/
Mne pomohol matovy caj.
Zdravim vsetky zienky
Trpel som syndromom drazdiveho creva vyse roka je to hrozne ked som mal niekde ist hned panika ze mi bude treba na toaletu a nie vzdy sa da ist hned napr cestou v aute 150 km alebo u zubara. No povedal som si dost. Ja som panom svojho tela. Vsetko je podla mna v psychike o tom ako clovek rozmysla. Postupne som sa naschval vystavoval takym situaciam kino restika kupaliska priroda diskoteky praca atd.
Zacal som zit plnohodnotne. Tym ze sa budete pad a podate sa tomu to vas este viac vtiahne. Nemyslite nato ze bude potreba na toaletu stavajte sa k tomu tak ze ked bude treba tak pojdem hotovo.
Mne pomohli aj probiofix no nebolo to ono hnacky ustupili no vetry krce boli tak som si zadovazil zazvorovy sirup. Zazvor je dobry na psychiku vetry sa vytratili krce tiez strach ani nevravim treba pozitivne mysliet
Myslim ze moze velmi pomoct prestat uplne jest psenicu, mliecne vyrobky a cukor.
Psenica a chleba z nej nie je to co jedli este nase babky - je niekolko tisickrat preslachtovana, nema 95% genov rovnakych s tym co sa dakedy volalo psenica. Takze vobec nie je preskumane co takato geneticky modifikovana psenica robi s telom ale podla mnohych lekarov zjavne je pricinou vela chorob...