Syndróm dráždivého čreva- niekto, čo sa z toho dostal?

lalias

ZuzS a teraz ked ti to preslo,tak mozes si dovolit jest aj mliecne vyrobky a ine jedla ktore ti predtym robili zle?

ZuzS

Mne to odišlo samo, ale zas iné príznaky z psychiky mi zostali. Ale to, že už nemám syndróm dr. čreva som fakt rada. Iba úplne mierne príznaky mám a to nie každý deň.

Ja som vtedy ani nič nedodržiavala, som bola taká nezodpovedná.

Teraz jem viac ovocia a zeleniny a ráno si dávam Psyllium s prídavkom probiotík. Troška cvičím, ale to pre nervstvo, lebo cítim, že mi to pomáha na uvoľnenie svalstva a napätia.

Mať črevá v poriadku je potrebné pre dobrú imunitu, preto je dobré sa zdravo stravovať a zistiť aké potraviny Ti budú posilňovať dobré baktérie v črevách. Lebo ak my máme tento syndróm, tak treba ten tráviaci systém o niečo viac chrániť, aby nebol zbytočne dráždený.

Jo, môže to zhoršiť prípadná alergia na mlieko alebo intolerancia na mlieko. Obvodná určite dáva základné testy pri týchto príznakoch.

Inak aj čaj Valeriána lekárska je dobrý na toto. A aj iné. Tiež tá diéta, menej vyprážané, korenisté jedlá, menej tuku, atď.

Toto pekná stránka:
www.cojeibs.sk

Andrea81

Ahojte, ja momentalne skusam low fodmap dietu, a citim sa lepsie. ...vylucia sa tazko stravitelne sacharidy zo stravy, cim sa po par tyzdnoch ukludni crevo, samozrejme opatrne si treba vysledovat aj mnozstvo tukov v kazdom jedlo ake.telo dokaze tolerovat, a jest 3 max4 x denne v rozumnom mnozstve. Na internete sa daju najst zoznamy povolenych potravin v eliminacnej faze aj s uvedenym mnozstvom na porciu a po par tyzdnoch, max 8 sa postupne po 3 dnoch zaraduju vynechane sacharidy aby sa odsledovalo ako komu sposobuju problemy, ...ja mam hnackovu formu IBS, a beriem popritom duspatalin, ked som dosledna v stravovani dostanem sa na jednu max dve stolice denne bez hnacky, ked to ale presvihnem s vlakninou, tukmi alebo neodolam a. zjem viac ako treba, na druhy den citim zhorsenie a viem ze musim sprisnit stravovanie...

lalias

Mam dlhorocne skusenosti so SDC. SDC mi Diagnostikovali nahodou.Trapiili ma problemy ako bolest v podbrusi,krce ,plynatost.Za kratky cas som navstevovala casto nemocnicu.Hoci som mala vsetky vysledky celkom v poriadku, no bolesti a vsetky ostatne problemy suviasice s touto chorobou,mi neutichali.Az raz som uz cela nastvana z neschopnosti lekarov dostat sa z tychto problemov vygooglila priznaky ktore mam a co moze byt za tym.U gastroenterologicky som sa zmienila ze mam podozrenie ci by sa nemohlo jednat o tento typ ochorenia.A mala som pravdu.Vysvetlila mi to vlastne aj natom ze ked mi sonda sice kontrolovala crevo a vyzeralo uplne zdrave,ze sa bude jednat o chronicky syndrom drazdiveho creva .Momentalne uzivam Duspatalin,Costi (a obcas aj probiotika,stacia obycajne Linex ) a citim sa lepsie.Ale ako pri kazdom crevnom ochoreni je potrebne dodrziavat dietny rezim..Ludom so SDC robi velmi zle mlieko,(nahradila som ho teda susenym sojovym napojom)hlavne smotana,ta dokaze narobit neskutocnu sarapotu!jedavam z mliecnych vyrobkov teda len acidko,a jogurty s minimalnym mnozstvom smotany.Dalej vyrobky ktore obsahuju vela psenicnej muky- biele rozky nahrad celozrnnymi ,ale pozor aj so sladkostami a aj banan-ten teda aspon mne nerobil dobre.Bol to dlhy boj kym som sa zacala citit lepsie,ale teraz som rada ze to ma svoje pomenovanie a nepozeraju sa na mna lekari skepticky.

Janosko

Tento problém na 101 percent súvivisí a je vyvolávaný tzv psychikou a to prepojením dlhodobých úvah a postojov k vonkajšej sociálnej realite,alebo prostredia v ktorom žijeme a nemôžeme sa z určitých dôvodov vymaniť.Nestrávitelnosť.Prijímame podnety,informácie atd ,ktoré by sme mali prijať,prežuť,zhltnúť a stráviť.Veď sa aj hovorí,to je pre mňa nestráviteľné.Svet mysle v bdelom prejave je úzko prepojená so svetom or
gánov tela.Neskôr sa môže a aj sa rozvlňuje a aktivuje svet našej pamäte na základe zmien( v zmene je všetko a neustále) napr pri prejavoch prírodných zmien ,ktoré ani nevnímame( vnímame,ale inak).Energia- informácia sa odovzdáva vlnením a to v nespočítatelnom
množstve k nám prichádza s nespočítelných zdrojov či už Zeme,alebo Vesmíru( všetko čo je prejavené odovzdáva energii svojmu okoliu).Naša pamäť tiež generuje energ vlny do svojho okolia a keď príde ku korelácii a vlnovej podobnosti( našeho vnútorného sveta túžob,predstáv,pamäte atd a vonkajšej reality)tak sa naš vnútorný svet intenzívne rozvlní a proces ( sy) sa apúšťajú.Je toho omnoho viacej,ale zatial aspoň toto Raz sa bude na tejto Zemi učiť aj čo- to o architektúre života ..a tak.Jedlo,liečivá atd tzn chémia môže ,alebo nemusí napomôcť tomuto ,alebo inému ochoreniu

Miska164

u mna zabrali probiotika... Samozrejme jedno s druhym to co vsetci odporucaju, strava, pohyb, menej stresu... Ale najvacsiu sluzbu urobili probiotika, konkretne ib-symbio

Vika 333

Tiež trpím problémami žalúdka a čriev už 9 rokov. časté zápaly žalúdka a občasné pobolievanie na ľavej strane podbruška. Problémy s vyprázdňovaním, častejšie hnačky, občas zápchy. Absolvovala som rôzne vyšetrenia, pred rokom a pol kolonoskopiu CT prístrojom, nakoľko na ambulancii som to nezvládla, lekárka prezrela len 50cm . Výsledok bol v poriadku. Potom chvíľu kľud a teraz od augusta sústavné pobolievanie v podbrušku. Hnačky vystriedal problém s vyprázdením sa. Aj keď je stolica mäkká, nejde von celá, ale na viac krát.Niekedy aj 3-4 krát za doobedie po kúskoch. Stáva sa že aj celý deň nejdem na veľkú a vtedy mám pocit tlaku a plnosti. A keď sa vyprázdnim, cítim pobolievanie v črevách . Na fibroskopii mi zistili znova zápal žalúdka, 3 vzorky stolice stolice na OK sú v poriadku. Jem probiotiká 3x denne, psylium, jem minimálne pol kg ovocia a zeleniny denne.Už som zúfalá, som objednaná na kontrolu k gastroenterológovi , tak som zvedavá čo ďalej.

Siab

Tiez trpim IBS, velmi mi ale pomaha joga a pilates, rano i vecer, nastartuje do noveho dna a uvolni napatie po dlho tazkom dni...momentalne je to dobre, ale co som citala pozitivne ohlasy na probiotika biopron, tak ked sa to zhorsi, tak vyskusam.