Ahojte, už ma tento problém trápi dosť dlho. Raz mám pocit, že už som z toho vonku, potom sa to zas vráti. Už ďalej nevládzem. Ak je niekto, kto už tým prešiel a zbavil sa toho, prosím, napíšte:)
Syndróm dráždivého čreva- niekto, čo sa z toho dostal?
magdi nie som si istá, či v tomto smere je správne slovo - MUSELA - podľa mňa človek nič nemusí ak nechce. Z toho čo písal mám pocit, že sa cítila dosť zle, tak chcela začať s tým niečo robiť tak začala trojmesačnou liečbou ;)
lieskovcek
tiez verim v to ze bude dobre ze sa z toho dostanem len musim hladat sposoby ako. Ty si teraz ako na tom? podarilo sa ti z tohto problemu nejako dostat alebo sa este stale trapis? viem ze co sa tyka stravy ze tam je to u kazdeho cloveka ine pretoze niekomu nieco moze sposobovat bolesti inemu nie, ale nejaku inu radu :)
Ako to je vlastne s tými probiotikami? to ich musela užívať tri mesiace? alebo by stačilo aj menej? v tomto smere som trošku ostala zmätená, keď som čítala, čo si písal :)
Naty tablety nie, lepšie pri takýchto problémoch pomáhajú probiotiká ktoré sú v podstate na tekutej forme, mali by sa aj lepšie vstrebávať si myslím. Ona užíva probiotiká Symprove, píšem, že užíva pretože aj po tej trojmesačnej akoby liečbe alebo akoby som to nazval si povedala, že chce sa v takomto stave udržať, tak, že to bude brať a zatiaľ mám pocit, že jej to pomáha :)
ahoj martina viem presne ako sa cítiš, tiež sa už roky pasujem s týmito problémami, nie je to jednoduché ale ide to, len treba mať odhodlanie a je potrebné nájsť silu v sebe. Bola som už u mnohých lekárov, avšak väčšina odo mňa dávala len ruky preč a vybavila ma so slovami že s tým sa musím naučiť žiť. Dnes viem, že nemusím sa s tým naučiť žiť :) že všetko sa dá ;)
Probiotiká v akej forme? ako nejaké tablety? osobne si myslím, že ak niečo by malo dobre pôsobiť v črevách tak by to nemali byt tablety. Tie predsa sa uvoľňujú, rozpúšťajú až kým dôjdu neviem kam. A vôbec nemusia pôsobiť tam kde by mali, či?
nemusela počas nej absolvovať žiadny zákrok ani nič také ak toho si sa obávala :) len začala užívať probiotiká, ktoré dobre pôsobili na jej črevá a celkovo na mikroflóru v žalúdku :)
jasne ze kazda informacia je pre mna dolezita. Pre mna kazde zlepsenie mojho zdravotneho stavu je velka nadej, ktoru si nesmierne vazim. Tomino vies mi prosim ta povedat co za kuru to podstupila? co pocas nej musela absolvovat?
ako veď dnes už existujú rôzne testy, štúdie a neviem čo všetko. Takže všetko sa dá. Len samozrejme treba hľadať, čítať a získavať informácie. Keď človek má takýto problém tak každá informácia o liečbe si myslím že je pre neho dôležitá
martina lieky v pravom slovazmysle neviem či sú na mieste v tvojom prípade. Moja sestra mala roky problémy so syndrómom dráždiveho čreva, mala srach pomaly z každého jedla, že by jej mohol spôsobovať problémy a neznesiteľné bolesti. Nechcela už ani len jesť, rapídne schudla a išlo to s ňou dolu vodou. Podstúpila potom nejakú trojmesačnú kúru a odvtedy je ako vymenená. Začala priberať a konečne sa usmieva :)