Ahojte, už ma tento problém trápi dosť dlho. Raz mám pocit, že už som z toho vonku, potom sa to zas vráti. Už ďalej nevládzem. Ak je niekto, kto už tým prešiel a zbavil sa toho, prosím, napíšte:)
Syndróm dráždivého čreva- niekto, čo sa z toho dostal?
Ja som mal problémy s črevami od 14 rokov do 30. Bolo to veľmi kruté, nenormálne bolesti 6 až 10 krát stolica, často aj v noci. Môj 7 ročný syn s tým bojoval tiež. Keď som ho videl ako trpí, bol som zúfalý. Samozrejme aj ja aj syn sme absolvovali množstvo vyšetrení, kopec liekov, ale nič nepomáhalo. Nakoniec sme vyskúšali probiotikum s názvom Probiofix. V tom istom čase sme začali užívať zelený jačmeň. Behom dvoch-troch týždňov sa stal zázrak. Všetkému je koniec. Ani ja, ani môj syn už 4 roky nemáme žiadne žalúdočné problémy!!!
Vyskúšajte. Kiež to pomôže aj vám.
Definitivne to mozu sposobovat aj rozne parazity a dokonca mikroby v ich traviacom trakte.Kedze je tych [parazitov dnes tak strasne vela, poroznasane po celom svete cestujucimi ludmi a prevozom potravin krizom-krazom.
Ak clovek nevie nejaky problem adresovanim mikrobov vyriesit, je rozumne siahnut na protiparaziticke potravinove doplnky, ako napr protokol dr Huldy Clark, aspon 20 dennu kuru(20 day parasite kit, napr od firmy NAP.)
Tiez na rozne odmaskovace, ako napr NAC alebo serrapeptazu, lebo mnohe infekcie sa vedia zamaskovat , ako napr mykoplazmy, L-formy a ine vnutrobunecne parazity, tiez biofilmy.
Mohli by to byt aj paraziti. Pravdepodobnost pri drazdivom creve je velmi vysoka.
Travenie je vec dostatku kyselin enzymov, mikrovlaknin a dobre nasadenou probiotickou florou.
Co chyba si treba doplnit.
Kazda z uvedenych zloziek v nedostatku moze sposobit crevne porblemy
Vsetci ludia maju nedostatok mikrovlaknin a kvoli sterilizacii aj nemame prirodny prisuv probiotik, takze to kazdemu odporucam si doplnit.
Probiotika aj tie najsilnejsie zmesi ti davaju len niekolko desiatok miligramov kultur a na plne osadene creva ich treba rozmnozit vyse 1000 krat az do vahy 1 kg, a prave na po su tie zmesy mikrovlaknin, co odporucam kazdemu brat cely zivot, aspon 15 gramov denne.
ahoj baby mam tiez problem hr.dr.creva ale u mna je to extrem ... trva to uz od zakladky ale nepripisovala som tomu velky vyznam lebo som to nemala az take ako teraz a zaberali lieky ale uz ani to nie a asi pred pol rokom som postupila kolo.2x a gastro 3x kde mi zistili toto... uz neviem ako dalej je mi az do placu ked toto vsetko citam lebo viem co to je ... v septembri som mala svadbu a strasne som sa toho bala a pravdu povediac mala som sto chuti sa na to vykaslat ... hlavny dovod ako pisete a urcite poznate ze sa tak isto bojim niekam chodit najlepsie je mi doma (pri WC),prisla som o 2 prace ,mavam take bolesti ze uz nie krce ale hotove záchvaty ... a chcela by som babetko ...mate prosim pre mna nejaku radu uz som naozaj zufala dakujem
ahoj Nataly. chcem sa ta len opytat ake lieky uživas ? ja sa tiez liečim na ulceroznu kolitidu a ked som citala to co si napisala tak mi to pripomenulo mna samu .ja som uživala salofalk najprv cipky a potom tablety ale som teraz v zahranici a tu mi lekar predpisal pentasu mesalazine moj lekar na Sk mi povedal ze su vraj lepsie . ja mam skor teraz taky problem ze by som chcela otehotniet ale nikto mi presne nevie povedat ze aky by to malo vplyv na tehotenstvo moj lekar mi jednoznačne nevedel povedat ze tie lieky neskodia.ak by niekto vedel ohladom tehotenstva ci tie lieky sa mozu uzivat bezpečne tak mi prosim vas napiste . dakujem
ellyyyy-o priznakoch IBS viem len sprostredkovane z internetu, kedze som najprv nevedela, co mi je, skumala som vsetky podobne ochorenia. Trpela som hnackami, v ktorych sa mi objavovalo spociatku menej a az potom velmi vela krvi, hlieny, az po mesiaci som to oznamila rodicom, ti zacali hned konat, obvolali znamych(ked som sa bez znamosti objednavala na kolono, tak som mala mesiac cakacku!!! mesiac bolo prilis dlho z hladiska neistoty, ci nemam rakovinu a ci sa to za mesiac nezhorsi). priznaky okrem krvi boli take-ze ma nafukovalo(ak to mam napisat hrubo, uz od detstva som patrila medzi stastlivcov, ktory si uz ako babo napr. po dojceni alebo po jedle nepotrebovali odgrgnut, taktiez som ani nikdy nejak netrpela plynatostou-takze to bolo vyrazna zmena a samozrejme bolesti v bruchu a pohyby criev), teraz sa mi to ukludnilo a uzivam 2x2cipky Salofalk denne-rektalne:O(, inak na creva-aby sa ukludnili pomaha fajcenie-s dr. som sa o tom bavila-potvrdil mi to...nie som na fajceni zavisla, skor to mam tak na pohodu, pri soferovani, ked si idem posediet...-niekedy som to aj testovala, vysadit cipky- aj tyzden som si nezapalila-vtedy bolo zle, potom som fajcila zas tyzden krabicku denne a mala som stav, akoby som lieky brala. (toto nie je reklama na to, aby niekto zacal fajcit, ale ked uz niekto raz fajci-tak nech sa neciti previnilo, lebo nikotin naozaj paralizuje hladke svalstvo a cim sa menej creva hybu, tym menej casto bezime na zachod)
este ma napadlo, ze som mala dodrziavat dietu-vyhybat sa vlaknine, ale kedze to mam len poslednych 15cm hrubeho creva, tak mi dr. povedal, ze sa s dietami nemusim trapit...
SSSISSA mozes sa pozriet na tuto moju temu...ja som tam pisala dost toho...su tam aj nejake stranky kde si mozes o alergii na kazein precitat...radil tam aj RNG...nejake veci ohladom mojich diag.sposobenych kazeinom...ak budes mat chut mozes si to precitat...
JA MUSIM DODRZIAVAT PRISNU DIETU KOLI KAZEINU,DA SA TO ZVLADNUT ALE TREBA VELA TRPEZLIVOSTI atd.
NAZOV MOJEJ TEMI BOL...
Prosim,ak je niekto alerg.na ml.bielk.KAZEIN
SSSISSA...este ma napadlo,ked si alergicka na soju...davaj si pozor aj na niektore masove vyrobky,kde pridavaju soju...niekde som citala,ze aj mlieko pridavaju do niektorych vyrobkov...ale ja ich nejem,takze neviem ktore su to...
jedine co jem je VYSOCINA S CZ...ta mi nerobi zle,aspon to necitim...a VYSOCINA z LIDLU...
nataly a ako sa ti prejavuje ta tvoja choroba? podobne ako IBS?