Syndróm dráždivého čreva- niekto, čo sa z toho dostal?

Veronika3991

neda sa zarucene povedat, ze ti so syndromom drazdiveho creva pomoze to ci ono. Treba sa naozaj sledovat, co jeme a co nam problemy sposobuje a tomu sa vyvarovat. A ja osobne nim tiez trpim uz dva roky a zatial som to tiez uplne nezistila, ktore potraviny nemozem. A hlavne to je aj trochu o psychike...
Ale vyskusaj probiotika, tie ti urcite pomozu dat doporiadku crevnu floru, ktora je pri syndrome drazdiveho creva poskodena.. Mne teraz pomahaju probiotika s kvasinkou s boulardii, co mi poradila lekarka, ale este ich neberiem dlho, tak uvidime. Vsak vieme,ze je to beh na dlhe trate.

Gima

Da sa z toho dostať pomocou Psylia - indickej vlakniny, ktorá prečistuje črevá. Dostať to v lekárni a alternatívnych biošopoch. Mám to doma. Pomáha to na syndrom dráždiveho čreva. Je to tak písane na obale. Ja mám tiež dobre skusenosti.

Katkaaktak

Normálne žasnem ako niekto napíše že trpi dráždivým Červom 10 rokov a dostať sa z neho nedá a zároveň napíše že pred ťažším jedlom si dá lieky...mne to začalo minulý rok, zo dňa na deň som prestala fajčiť a odvtedy som si nedala kvapku alkoholu, keď jedlo prísne delím, robím odostupy minimálne 2 hodiny a nemiešam piate cez deviate nič mi nieje. Keď si dám čo nemôžem okamžite mám bolesti. Takže ľudia obetujte svoje chute a držte sa diéty. A nebudete mať jediný problém.

Minatarosa

lieskovcek, tak ak to vzniká takýmto problémom, tak sa asi ani len nečudujem, že sa mi niečo takéto prihodilo. Ale žijeme tak všetci v dnešnej dobe nie? Prečo práv mňa chytili tieto problémy, keď je mnoho ľudí, ktorí sa stravujú ešte horšie jak ja?

lieskovcek

Minatarosa čo ho spôsobuje? Tak to je ťažko povedať. Ale podľa toho, čo viem, tak najčastejším problémom je zlá životospráva, zlý životný štýl. A po pravde sa ani nečudujem, keďže neustále sa len za niečím naháňame, nenajeme sa v kľude, jeme čo nám príde pod ruku a neriešime, či je to pre náš žalúdok vhodné alebo nie. Tým pádom si ubližujeme a ani nevieme ako

magdi_na

Lolali tak to som si veru nie istá, či je dobrý nápad to proste takto striedať. Z môjho pohľadu to nemá zmysel. Ja viem, že chceš poskúšať, čo pomôže ale takto nie. Tiež som si niekoľko probiotík vyskúšala, ale je potrebné ich nejaký čas brať aby si vedela zhodnotiť či majú zmysel alebo naopak nemajú ;) ja som posledné mesiace sa dala na užívanie probiotík Symprove a už Vianoce som prežila pomerne v pokoji, čo sa týka bolestí :) len to chce všetko čas a postupnosť ;)

mat_ka

Lolali niekedy je potrebné si pomôcť sám, ale mnohokrát je to o tom, že pokus - omyl. Z môjho pohľadu je veľmi dôležité zameriavať sa nie na cenu toho, čo mi má pomôcť, ale najmä na zloženie a podložené fakty ;) Pretože práve od toho zloženia sa odvíja všetko ostatné - či sa človeku polepší alebo nie ;)

Lolali

Ahojte, IBS trpim uz 10 rokov, takze mam s nim bohate skusenosti. Osobne si myslim, ze z tohto sa dostat neda. Daju sa len zmiernit priznaky. U mna vsetko prepuklo crevnou chripkou a aby mi nebolo luto do roka mi vyberali zlcnik. To som uz mala minus 10 kg dolu. Dnes ich mam spat. Konecne. Zachvaty IBS uz nie su kazdotyzdnove. Su horsie obdobia i lepsie. Dovolim si tvrdit, ze bolesti sa nezmiernili, skor sa mi zvysil prah bolesti. Co ma spociatku rozhadzalo, dnes uz neriesim. V prvom rade som prestala pit kavu. Ano aj cakankovu. V druhom rade si zamerne odopieram jedla, ktore mi na 100% vyvolaju bolesti, co je smiesne, ze pokojne staci i lyzicka ochutnat a som tam kde som nechcela. Nepijem nic bublinkove. Pouzivam probiotika, striedam probiofix, linex a od generica probiotikus. Ked je zle tak Enterina alebo probacin.Dalej pred tazsim jedlom si davam Probiozym alebo Bioenzym od Kompavy. Ked mam tazsie obdobie na krce pouzivam no-spa, caj puskvorec (s tym opatrne), svoju vlastnu cajovu zmes, fenikel (z Dm drogerie), vsetko zazvorove, mentolove cukriky a uplne ma zachrani Iberogast, ktory vsetko upokoji. Nehanbite si v pripade uzkosti a paniky, ktoru urcite v pociatkoch budete pocitovat pouzit nieco na upokojenie. Po tych rokoch vazne neverim, ze mi to niekedy prejde, kedze u mna je hlavny starter stres a zmeny pocasia, ale mozem povedat, ze zo zaciatkami sa to porovnat neda. A ano absolvovala som milion vysetreni, kde sa ma snazili presvedcit, ze mi nic nie je. Nakoniec som dostala lieky ako Duspatalin a pod. Bolo mi pri nich rovnako zle ako bez nich. Takze putovali do kosa a isla som na to bylinkami a s heslom pomoz si clovece sam....