Ahojte, už ma tento problém trápi dosť dlho. Raz mám pocit, že už som z toho vonku, potom sa to zas vráti. Už ďalej nevládzem. Ak je niekto, kto už tým prešiel a zbavil sa toho, prosím, napíšte:)
Syndróm dráždivého čreva- niekto, čo sa z toho dostal?
Kto by neodolal lahodnej káve hneď po prebudení? Alebo rannému posedeniu na záhrade či v najbližšej kaviarni so svojimi kamarátmi, s ktorými si vychutná arómu praženej kávy? Populárny kofeínový nápoj nám žiadnym výrazným spôsobom neuškodí. Dokonca má pozitívne a liečivé účinky na ľudské telo. Netreba však na niečo zabúdať. Prospešné účinky má len vtedy, ak ju pijeme správne. Na tom totiž veľmi záleží!
Prečo nie na prázdny žalúdok?
Šálku obľúbeného čierneho moku by ste nemali piť na prázdny žalúdok v ranných hodinách. Ak si ju totiž dáte nalačno, kofeínový nápoj podporí vylučovanie kyseliny chlorovodíkovej v tráviacom trakte. Ak trpíte zápalom žalúdka - gastritídou, pravdepodobne ste tento efekt už pocítili. Kyselina chlorovodíková je škodlivá pre potraviny v žalúdku. Keď zjete niečo ťažšie, kyselina môže spôsobiť zažívacie ťažkosti, pretože je zodpovedná za ťažšie trávenie bielkovín. Bielkoviny sa nemôžu kompletne rozpustiť, čo môže viesť k vzniku zažívacích problémov vrátane nadúvania, zápalu hrubého čreva a dokonca aj rakoviny hrubého čreva.
Katkaaa nechcem rúcať tvoje presvedčenia, ale probiotiká môžu pomôcť pokiaľ si ich človek vyberie s rozumom, podľa zloženia tak môžu pomôcť len to chce čas, trpezlivosť a zameriavať sa na to čo vlastne to obsahuje a ako by to mohlo pomôcť ;)
Mne s tymito problemami pomohla pani doktorka Albertova. Skusala som vsetko mozne, aj dodavat telu kyseliny, enzymy,probiotika a vlakninu,ale nic nezabralo tak,ako lieky-kvapky od nej..
Renca pozerala som co si sem dala ale mne sa to nejako nepozdava :/ na akej baze to vsetko je a ako to zacne pomahat? Neviem som skepticka voci tomu.
lieskovcek veď mne sa to hneď nezdalo, lebo toto je vážny zdravotný problém a myslím, že nikto by si v živote niečo takéto nedokázal nahovoriť nejako, príde mi to bláznivé. Ako to myslíš že čo žalúdku chýba? prečo vlastne tento zdravotný problém u ľudí vzniká? čo ho spôsobuje?
Ahoj, mala som tiez problemi zo zaludkom a crevami. Pouzivala som vyrobok firmy Tachyon technology pharm. Velmi mi pomohlo, odporučam. Najdeš u nich dost zdravych vyrobkov. Ta firma je v Bratislave niekde pri vlakovej stanici.
vladkousko nie pri tomto probléme je potrebné zakročiť kvalitnými probiotikami, ktoré dajú prostredie žalúdku do poriadku a nebudú len zbytočne zhoršovať priebeh.
Minatarosa nie je to tak, neviem prečo sa vôbec nad tým pozastavuješ, bohužiaľ mňa tento problém trápi už nejaký ten piatok a poviem ti, že keby som si to nahovárala tak to je o niečom inom. Podstatné je pri tomto probléme dať telu čo potrebuje pre správne fungovanie, mne sa to podarilo, začala som užívať Symprove probiotiká a časom som začala pociťovať zmeny k lepšiemu, keď proste ten žalúdok dostane čo mu chýba tak bude lepšie
Dobrý deň.Napíšte mi prosím na jogo78@centrum.sk Popišeme si o Vašom zdravotnom probleme osobne.S pozdravom Jozef.