Dobry den prosim vas co si o tom myslite,mate niekto s tym skusenosti?Ak ano,ake ste mali z toho pocity?A A ako to funguje?
Darovanie vajicok - vas nazor
Esmeralda má úplnú pravdu, je to proti prírode, skutočne potom hrozí , že sa zoberú súrodenci, no vobec to nie sú hovadiny ako to pomenovala macka.
switica,natalia, esmeralda
darovanie vajicok zene, moze splnit tuzbu parom, v ktorych zena nie je schopna reprodukcie.
ja som za, urcite ano. myslim si , ze pre zenu ktora toto vajicko prijme je to ovela vacsia dilema, ako pre zenu, ktora vajicka daruje.
zaoberat sa tym, ci po parku nebeha moje dieta, je trochu absurdne, rovnako ako , ze budu parit sestru s bratom a podobne hovadiny, co tu pisali niektore z vas.
Pri kadejakom darovani sermii a vajicok, co je postavene na hlavu, hrozi aj to, ze sa budu davat dokopy sestry s bratmi, matka so synom, otec s dcerou. Ved ked to dieta nie je spolodene "normalnou cestou" a zena "porozdava" vajicka a muz spermie, ako clovek vobec zisti, ked ju/jeho bude balit, ze nie su pokrvna rodina? Hocico sa moze stat... To aby si clovek zasiel na geneticke testy, ked sa mu nejaky protajsok zapaci...
ked uz by ste darovali to vajicko nemali ste blby pocit, ze niekde po meste chodi dieta ktore sa podoba na vas? a co chuda to dieta, ked sa spyta ako na svet prislo? raz bude mat 20 rokov a uvidi sa v zrkadle ze sa nepodoba na mamu - podla mna to musi byt dost tazky pocit pre to dieta - ze jeho mama nieje vlastne jeho...
ako na druhej strane aj chapem, ze niektore zeny nemozu mat deti, je to tazke, ale nieje to tazsie pre to narodene dieta ? hhmmmm?
prípadne ze skoncia niekde v skumavke v parku na lavicke...
usiko: no ak ti nevadi ze niekde budu behat tvoje deti ....
neviem o tom nic, ale ak je to bezbolestne a viem, ze mozem pomoct nejakemu bezdetnemu aru, tak ano, preco nie...
Ak by bola možnosť a bola by som vhodná darkyňa, určite by som to urobila. Bohužiaľ som na druhej strane a ak niekedy príde ten čas, ja využijem služby a "dobré gesto" inej ženy...
Genetika nepustí, ale proste niekedy to inak nejde. A keď žena porodí takto počaté dieťa - vajíčka od darkyne a spermie od manžela nikdy ho nebude brať ako cudzie, ale ako svoje :)
ja by som to nespravila.
je to pekne gesto, aj ked ja by som asi darovane vajicko nechcela, bo uz by to nebolo geneticky moje dieta, ale to je cisto len o mojich pocitoch, je to to iste ako darovanie spermii, mnohym parom sa tak splni sen mat dieta ked nemozu, naozaj pekne gesto... :-)))