ahojte máte nejaké skúsenosti s Mirenou?
----------------
Sekcia Antikoncepcia www.zdravie.sk
Mirena
Ahojte. Ja mám Mirenu od augusta 2006. Na začiatku som mala menštruáciu skoro rovnako silnú ako pred tým. Od januára minulého roku som začala len špiniť,ale môj ciklus bol asi taký, že menštruáciu mám každý druhý týždeň. Aj ja som pribrala asi 6 kg a mám problémy s pleťou, čo som pred tým nikdy nemávala.
Keď som sa na to pýtala lekára, povedal že to so špirálou nemá nič spoločné. Inak ja som v tom čase platila za Mirenu 450 eur. To bolo v Nemecku, a tam poisťovňa nič neprepláca.
Ahojte, ja mám mirenu presne rok,,jej zavedenie bolo moc bolestive,,,mam dve deti a obidve som porodila cisarskym,,nerodila som prirodzenou cestou,,takže nemám tak roztiahnutu maternicu,,preto ten zakrok bolí ženy ktoré nerodili,,ale dalo sa to vydržat,,prvé mesiace som normálne mala menzes,a aj bolesti,po 6 mesiacoch sa to zlepšilo,,a teraz mam len špinenie,,a mam len slipovú vložku,,a bez bolesti,niekedy len také mierne bolesti,ale sú zanedbatelné,,,som spokojná z mirenou,,lebo predtým som mala silné krvácanie a bolesti,,,len je to troška drahšia zápežitost,,,ale dá sa to aj u lekarky zariadit že niektorým pacientkám to preplatí poistovna,,platila som len 10%,,,preto lebo mam problémy zo žalúdkom,a nemožem jest lieky,,takže ak sa vám to zdá drahé skuste sa z gynekologyčkou porozprávat,,možno vám poradí či by ste aj vy niektoré nemali zlavu,,,ahojte
Li,a robili ti aj ultrazvuk,že či ju tam vôbec máš?môže sa stať,že je dnu,a vlákna sa stiahli ,no nechcem ťa strašiť,ale ženy pri vyberaní trpeli,lebo keď nebolo za čo chytiť,tak sa tam doktorka "šprtala peánom a kyretkou,a to nebol príjemný pohľad na pacientku,ako trpí,alebo to skončilo na operačnom stole.
Prosim Vas MAte niekto skusenosti s vyberanim mireny? Ja som dnes isla na vybratie ale neslo to lebo tie nitky za ktore sa to vytahuje tam nemam. Tak mi to nevybrali. Nevedia povedat co sa stalo. Mate niekto aj takuto skusenost? Dakujem Linda
Som prekvapená čo tu čítam o Mirene.Ja mám Mirenu päť mesiacov, špinila som len mesiac a pri vkladaní...nebolo to príjemné, ale ak toto nazývate bolesť?!?! Veď to nič nebolo. Je pravda, že každý organizmus sa s tým vysporiada po svojom, ale je dôležité ísť do toho pozitívne a nie so strachom. Teraz si už ani neuvedomujem, že ju mám. A kľudne by som išla na ten zákrok znova. Vôbec to nie je také hrozné. A veci o ktorých tam píšete... exotická dovolenka pre lekára a podobne....určite na tom niečo bude, ale mne to poradila kamarátka lekárka, ktorá ju má sama a má s ňou dobre skúsenosti. Ja zatiaľ tiež.
mala som mirenu 4 roky...teraz po jej vybrati mam uz druhy mesiac v kuse menstruaciu, raz silnejsiu a raz slabsiu...pribrala som 15 kg, mam zapalene zily, vecne som bola opuchnuta a uz si ju v zivote nedam...je sice fajn ze nemas menstruaciu ,ale riesenim jedneho problemu som si vyrobila dalsich pat.
Ja len k tým peniažkom do vrecka.Nie je to len z dany alebo Mireny.je to za všetky lieky, a ani si neviem predstaviť,aké sumy padajú pri odbere pupočníkovej krvi/1.kontakt-ambulantný gynekológ/,alebo pri takom očkovaní proti rakovine krčka maternice.