Mirena

jana145

Ahojte. Ja som mala mirenu od 9/2010. Menzes som nemávala po prvom roku vôbec. Mirena bola veľmi spoľahlivá, len sa mi podarilo 30 kg pribrať. Nehádžem celú vinu na ňu, ale na 99% som presvedčená, že má v tom prsty hlavne ona :-)Po štvrtom roku som dostala menzes, nepravidelne, ale tak raz za 1,5 mesiaca. Chcela som ju dať von, ale vlákna sa mi vtiahli do maternice, tak som musela ísť pod narkózu do nemocnice, kde mi hneď museli urobiť aj kiretáž. Teraz som 5 deň po vybratí a dostala som menzes. Brucho ma bolí už 2 deň-úplne som za tých 4,5 roka zabudla čo sú menštruačné bolesti. Dúfam, že mi to nebude dlho trvať.

zuzanka711

Ahojte. Mirenu mám zavedenú od júna 2012. Zavádzanie bolo nie bolestivé, ale nepríjemné. Menzes nemám iba 3-5 dňové jemné špinenie. Mám pocit, že akurát sa mi spravili vyrážky na chrbte. Je to super inak.

aduska5

ahojte chcela by som sa vas spitat neviem ako to ma byt ale som si dala vybrat mirenu a neviem kolko dni budem krvacat ak ma niekto skusenost stim ak bude taky dobri nech mi poradi ze co dakujem

kika81

ahojte,ja mam mirenu mesiac a pol a zatial mam len problemy.zavadzanie neskutocne bolelo,krvacanie mam od zavedenia a to nehovorim o bolestiach.kazdy den uzivat lieky proti bolesti.neviem ci si ju mam dat vybrat,alebo cakat a dalej znasat bolesti.

sara 123

ahojte, mam mirenu 5 rokov a 5 mesiacov a na buduci tyzden ju idem vymenit za druhu.Tiez som prvykrat nevedela do coho idem, ale poradila mi ju moja gynekologicka, ktorej som uplne doverovala. Moj problem bol vtom, ze som po dvoch sekciach a mam dost velky myom na maternici a mirena bola najlepsie riesenie.Nemala som ziadne vedlajsie ucinky, menstruaciu som nemala od zaciatku zavedenia(a vobec mi nechybala)a co je najdolezitejsie, ze myom prestal rast,inac by som musela podstupit operaciu a uz by isiel myom von aj s maternicou, co je na 37 rokov dost skoro.Kazda mame na mirenu iny nazor, mna tiez odhovarali, ale moja skusenost je pozitivna :)a dufam ze budem spokojna nadalej.Prajem vsetkym co sa pre mirenu rozhodnete, aby ste boli rovnako spokojne ako ja :)

lucinka4589

Ahojte:Chcela by som sa spýtať.Mám mirenu 4 mesiace.Vsetko super OK vec,iba asi po 3 mesiaci užívania sa mi začali tvoriť vyrážky(slabšia forma acné),nikdy predtým som ju nemala,som strašne zúfala.Kožná mi predpísala nejaky roztok,ale nezabera.Nemáte nejakú skúsenosť,radu ako by to mohlo zmyznúť.(iba po skúsenosti s mirenou)

bella12

Možno som len zle pochopila Tvoje vyjadrenie, že keď zlyhá účinok blokovania ovulácie, nastupujú ďalšie dva účinky. Predpokladala som, že si mala na mysli: sťaženie priechodnosti spermií a zmenu výstelky maternice. Ak však hovoríme o treťom účinku HAK (zmena výstelky), hovoríme o vzniku situácie, keď ovulácia nebude blokovaná a zároveň sa nejakej spermii podarí dostať k vajíčku a oplodniť ho - a z tohto dôvodu je potrebné znemožniť jeho uhniezdenie v maternici.

Jankaaaa, ak si myslíš, že k takej situácii nemôže dôjsť, máš na to nejaký hodnoverný dôkaz alebo je to len Tvoj názor? Prečo by výrobcovia HAK uvádzali tento účinok v príbalovom letáku, keď by v skutočnosti taký účinok nemala a všetko by 100 %-ne vyriešilo len blokovanie ovulácie a sťaženie priechodnosti spermií? Prečo by len tak pre nič za nič vzali na seba zodpovednosť za vypudenie oplodnených vajíčok, ak by k oplodneniu v skutočnosti nedochádzalo?

jankaaaaaaaaa

no zas neprekrucaj moje vety. povedala som ze AK by doslo k ovulacii , existuje dalsi ucinok hak, teda zhustenie hlienu, teda spermia sa do maternice ani nebude moct dostat. navyse k ovulacii dochadza k po niekolkych vynechanych tabletkach po sebe

bella12

Z odborného hľadiska je neuchytenie oplodneného vajíčka v maternici potratom. Vývoj dieťaťa začína oplodnením vajíčka spermiou v tele matky. Obdobie vývinu človeka od počatia (oplodnenia vajíčka spermiou) po narodenie predstavuje prenatálny, teda vnútromaternicový vývin, ktorý trvá 280 dní. Takto to vidí medicína, embryológia, prenatálna psychológia... Čo si o tom myslíme my ako laici, je vedľajšie.

Jankaaaaa, v poslednom príspevku sama pripúšťaš, že pri užívaní HAK môže dôjsť k ovulácii a teda aj k oplodneniu. V tom prípade má zabránenie uhniezdenia oplodneného vajíčka v maternici vplyvom HAK priamy abortívny účinok.

jankaaaaaaaaa

tabletkova fotma hak zabranuje ovulacii. a ked zena ovulaciu nema, nemoze ani otehotniet. a keby tento ucinok zlyhal, nastupuju dalsie dve ucinky
a navyse nepovazujem za potrat ak sa oplodnene vajicko nedokaze uhniezdit v maternici a vyplavi sa