ahojte máte nejaké skúsenosti s Mirenou?
----------------
Sekcia Antikoncepcia www.zdravie.sk
Mirena
mate skusenosti so zavedením Mireny aj ženám, ktoré este nerodili? mne moj gynekolog odporucil Mirenu, aj ked som este nerodila a deti sa s manzelom tak skoro nechystame mat.
ahoj baby.nic pozitivne sa na nete neviem dozvediet o mirene.tak moje skusenosti su vyborne.zavadzanie v pohode,potom mierne spinenie a menzes kazdy mesiac pravidelny take spinenie mierne.takze som veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelmi spokojna...verim ze este niekto ine ma dobre skusenosti a podporia vahave zeny...papa
Mirenu mám zavedenú dva týždne. Rodila som už tri krát. O vedľajších účinkoch som sa dozvedela až z letáku, ktorý som dostala po zavedení. Samotné zavádzanie som vôbec necítila. Trvalo to asi minútu. Potom som cítila trochu bolesti v podbrušku, ale to len asi dva dni. Špinenie mám zatiaľ stále. Po ôsmich dňoch som mala sex, ale od vtedy mám stále krvácanie - nie silné, ale nie je to špinenie, ale krv. Vlákna som si nenahmatala, tak dúfam, že je všetko tam, kde má byť.
mam teliesko zavedene piaty rok a som snim velmi spokojna.
ahojte baby,ja som mala mirenu 4,5roka a nemala som problemy ani s zavadzanim ani pri vybere. Mala som trošku strach ked som tu čitala ake je to bolestive ked sa dava vonku ale ja som pocitila len slabe pichnutie až som sa lekara pytala či už to je vonku a on sa zasmial že davno. Stale som čakala tu nejaku velku bolesť. Tak neverte všetkemu čo sa tu piše, ano každa sme ina a je to najlepšie čo som mala.Dala som si ju vonku lebo chcem ešte dieta ale potom si ju iste ešte aspon raz dam. Všetko je aj o lekarovy, moj je super. Tak sa držte a rozhodujte sa podla seba.
Ak ju potrebuješ zo zdravotných dôvodov, tak ti ju preplatí poisťovňa a ty doplatíš nejakú čiastku, okolo 20 Eur plus za zavedenie gynekológovi. Ak si ju kupuješ a hradíš celú čiastku, tak ťa vyjde okolo 165-200 Eur, treba pobehať lekárne, ceny sú rôzne.
Co vlastne zaplatim za Mirenu?
Som rada, že pipusa111 napísala pozitívna príspevok o mirene a aj niekoľké iné dievčatá. Ja mám mirenu kúpenú od minulého roka od augusta a stále váham či ju dať. Práve v piatok som sa rozhodlaa, že to predsa skúsim, ja ju budem mať zo zdravotného hľadiska a nie kôli antikoncepcii, mám urobenú sterilizáciu po pôrodoch.ale mám problémy s menzesom a mirena má chrániť maternicu.mám však obavy z vedľajších účinkov. ale pôjdem do toho a uvidím, ako píšete niektoré, každá to zvláda ináč.
Baby a povedzte mi čo je dnes zdravé? To by sme nemohli ani piť ani jesť...nič. Ja som brala medzi dvomi pôrodmi 9 rokov HAK a bolo mi dobre, po druhom pôrode znova a to bolo niečo strašné - migrémy v čase menzesu jak hrom, som steny škrabala od bolesti...a lieky na bolesti hlavy som jedna ako lentilky. Pritom predtým som deväť rokov nemala problémy. Lekár mi odporučil mirenu z dôvodu, že tam hormóny nejdú krvou do celého tela a teda mal pravdu. Žiadne migrény, bolesti hlavy, menzes žiadny, len občas trošku špinenie, ani som nepribrala, ani pleť sa mi nezhoršila, proste žiadne vedľajšie účinky, je to strašne individuálne podľa mňa, ale ja mirenu len chválim, chválim a chválim...a bolesť pri zavedení? ako ked dostaneš menzes a bolí ťa brucho...nič hrozné
Ja mám Mirenu zavedenú od 2.6 mám slabé špinenie a taký zvláštny zápach z pošvy. Mám aj maličke bolesti v podbrušku. Po prečítaní niektorých príspevkou aj ja rozmýšľam či som urobila dobre. Mám obavy aby som nedostala nejaký zápal maternice ako som sa dočítala na príbalovom letáku od Mireny. Sestra na gynde si ju chválila.