ahojte máte nejaké skúsenosti s Mirenou?
----------------
Sekcia Antikoncepcia www.zdravie.sk
Mirena
Mala som3 roky zavedeny implanon v rameneHned po nom som si dala mirenuMam ju2 mesiaceZatil som spokojnaPri zavadzani som mala priserne bolestiNa druhy den v poriadkuAle doteraz som sa neodvazila nahmatat vlaknaNikdy som pri menstruacii nepouzivala vlozkyTamponov sa nevzdam ani pri mireneZatial som menstruaciu nastastie nemalaMam vsak obavy ze sa mi vytiahne alebo posunieMyslim na to aj pri sexe a dost ma to odradzaCo je hrozneDufam ze casom si zvyknem a prestanem si mirenu uvedomovatPri imlanone som mala mierny odpor k mojej rukeAle preslo to
Mirena je vhodná pre ženy ktoré už rodili - ktoré neplánujú daľšie tehotenstvo a ženy v období menopauzy.
Mladým dievčatám sa neoporúča.
dobrý,
je vhodná aj pre mladé ženy, ktoré ešte nerodili? ďakujem za odpoveď
ahojte, ja mam Mirenu zavedenú od februára. 6 týždne som jemne krvácala a prestalo to, bolesti neboli. Stojí to okolo 6500 a zavedenie 1000, a krámy su kratšie a jemnejšie krvácanie. Predtým som mala DANU a krvácanie bolo šialené, viac sa pri kramoch krváca, hlavne v lete mi to vadilo. A s Mirenou som spokojná. Vidno rozdiel.
Ahojte...
no ja som si tiez dala Mirenu asi pred 2 mesiacmi. Este som nerodila, tak to mozno nebol najrozumnejsi napad. Bolelo to neskutocne, pol hodiny som musela este lezat v ambulancii, nemala som sice menzes, ale spinenie mesiac vkuse;-( a po cely cas som musela uzivat ibuprofen, sex 0 bodov, mala som bolesti uz len pri sedani. Pri kontrole bolo vsetko na svojom mieste, tak neviem. Zlepsenie mozno po 6 tyzdnoch a to nie som citlivka...
Nechcem vobec odradzat, len aby ste boli pripravene aj na taku variantu.
jaja, držím Ti palce aby to krvácanie čo najskôr prestalo. Ja tiež už dlhšie uvazujem o zavedení mireny, no stale je to 50:50. Kolko ta stála mirena a kolko zavedenie? Máš nejake info, že ak by ju bolo potrebné do 6 mesiacov vybrať, tak sa ti vráti 50% zaplatenej ceny?
Ahojte noo mne zavadzali Mirenu minuly tyzden no a stale som neprestala krvacat a akoby to nestacilo bolieva ma aj bruch no a pritom krvacani mi nestaci iba intimka ale potrebujem a styri pat vloziek za den :( uz mi to ide nanervi stale mat vlozku co vy nato prestane to niekedy ? myslim to krvacanie a bolesti bez toho aby som si Mirenu dala vybrat? Dakujem
Ahojte všetky!!! Ja mám Mirenu už tretí mesiac. Dala som si ju po kladných ohlasoch mojich dvoch kamarátok (jedna z nich ju má už druhýkrát). Predtým som mala 2x Danu, aj tabletky. Z Mireny sa podľa mojich skúseností (aj kamošky) nepriberá, teraz sa mi dokonca podarilo schudnúť na dovolenku nejaké to kilečko. Bolesti pri styku nie sú, manžel sa tiež nesťažuje. Krvácanie minimálne, len s intymkami. Ale ako sa kto cíti, alebo ak é má pri použití pocity je myslím individuálne. Každá máme iný organizmus a inak sa dokáže prispôsobiť. Prajem pekný večer!!!
dobrý, ja mám mirenu zavedenú tri mesiace, cítim sa v pohode, pri zavedení ma nič nebolelo, iba trošku ako štípnutie, zatiaľ sa nesťažujem, nemajte z toho strach a nedajte sa odradiť...ani partner nič necíti a menzes som skoro nič nemala.pa
Ja mám mirenu 5 rokov a sústavne krvácam. Som zúfala. Už nikdy viac mirenu.