Ahojte, som v 6 týždni tehotensta, z čoho sa nesmierne tešíme. Je to moje prvé čakanie na bábo, preto mi hýria hlavou rôzne otázky, ako čomu sa trebárs vyvarovať v potravinách, tak alkohol viem že sa nesmie, chynín v toniku je nebezpečný, kávu som vyradila, bylinkové čaje tiež nepijem, ale rada by som počula nejaké rady ako sa stravovať, čo robiť a čo nie aby som prežila celé tehotenstvo v pohode, nielen ja ale aj bábätko, ďakujem
----------------------------
Tehotenstvo - www.zdravie.sk
Tehotenstvo - otázky/moje prvé
nejes surove meso ani parok surovy ani udene ani slaninu ked radsej prevaj tych 5 minut aspon ,vela rybaciny aj nasilu ved vsetko nevygrcas .. na kosti dost zien byva chudokrvne cviklu ,zihlav ,caj odychuj a nohy casto vykladaj mozes puchnut
prepáčte že zase otravujem, ale tá kostrč pri sedení ma stále bolí, dala som si už aj vankúš pod prdel, no nepomáha, nemáte s tým skúsenosť? Ale len v práci, doma väčšinou ležím na gauči :D nesedím
doležité je že ZDRAVÉ a je jedno či je chlapec alebo dievka aj tak bude tým najšťastnejším dieťaťom lebo má milujúcich rodičov
ja som mala od samého začiatku zistenia pocit na chlapčeka :D aj sestra má ten pocit a ešte dve kamošky, a každá mi to povedala nezávisle od seba. Nikto mi nepredpovedá dievčatko :D avšak mne je to tak jedno ako asi to či bude ryšavé, blonďavé či čierne :D
jancecka ja mám povodne elektrotechnickú školu a potom so prešla do zdravotníctva neskôr som si urobila ošetrovateľa a v 2007 som skončila zdravotníckeho asistenta večerne s vyznamenaním
vieš za tie roky čo ma posielali od dverám k dverám ...
a vždy som skončila s dlhým nosom ....
ja od zúfalstva som vyskúšala všetko
lekárov, vieru a nakoniec a veštenie
bola som aj v madarsku u DR. Czeizel Endre - svetoznámy genetik , ktorý pomohol mnohým ...
a nakoniec mi poohla naša Bratislava
potvora ešte spí od 11 05 takže ju idem skontrolovať či sa ešte nezobudila držte sa kočky a davajte pozor na seba a bábence onedlho sa ozveme aj my že čo nám priniesol bocian do susedov
jancecka aký más pocit čo to bude?
ja som hneď vedela že je to dievka .
Akurát som si všimla že pri sedení ma bolí kostrč. Musím meniť polohy. Všetko ma hneď vydesí :D
Ďakujem veľmi pekne za rady, zatiaľ som si nedala žiadnu tabletku aj keď ma hlava bolela, jablká papám aj so šupkou ale nebudím sa, keby som mohla spím aj cez deň ale práca mi to nedovolí. Jablčko bez šupky mi akosi nechutí, niečo mu chýba. Keď však budem kojiť tak samozrejme že všetko čo nadúva budem musieť vynechať.
Morszi ako sa vyznáš :D ešte raz vám ďakujem
no, jancecka,
ja by som neriskovala, lebo vies, ked je to prve, kazda sa asi velmi obava....a ak napr. alchemilka uskodi a petrzlen vyvola potrat, bude asi zbytocne odvolavat sa na clanok na nete, ze to malo byt bezpecne...ja by som neriskovala...pre tvpjho drobceka to najlepsie a bez rizika....si myslim...
na vianoce som už mala celkom pekné
a v poslednom trimestri žiadnom prípade IBALGIN alebo IBUPROFEN.
prečo?
toto mi poradila pani doktorka , kt.
je neonatologička.
Ibalgin, ibuprofen spôsobuje , že :
po prvom nadýchnutí bábätka sa
oddeľuje od seba malý - (plúcny) krvný obeh a veľký (telový) krvný obeh
uzatvára sa ductus botalli a oválne okienko , v tele človeka má tú fukciu, že bráni spätnému toku krvi.
môže sa stať ...
že ten kto konzumuje v 3 trimetri ibalgin alebo ibuprofen tento uzáver sa neuzavrie dostatočne a dieťa musí byť operované na srdiečko.
tiež som to nevedela , iba som vyvalovala oči keď mi to povedali.
v žiadnom prípade nepi alchemiku
nebezpečné sú aj bylinky
- myší chvost
- rebríček
na pálenie záhy :
sóda bikárbóna alebo maces
staré ženy hovoria , že rastú bábňatku vlasy keď to bude kočka , tak rovno z pôrodnice pôjde domov s pukačkami vo vlasoch .
škorica , škoricový čaj a vonne oleje - aromatherapia vyvoláva potrat.
aromatherapiu by som konzultovala s odborníkom
v niektorých pôrodniciach sa používa aromatherapia na to aby žene sa uhľahčil pôrod .
je to najväčšia hlúposť kto povedal, že nieje dobré pribrať v 1. trimestri
treba papať to čo mi chutí, ovšem ak to nevyvraciaš a maminka priberie toľko koľko si malý chrústik vyžiada. netreba sa týmto zaoberať ja som v 12 týždni mala brucho ako niektoré mamičky v 4 - 5 mesiaci .
citrusové plody treba vynechať spôsobujú alergiu u bábätiek
so sexom mne lekár povedal , že neodporúča min prvé 3 mesiace ale ja som mala in vitro
ak manžel nebude nejako divočiť ... prečo nie ale radšej prvé mesiace by som si dala pauzu.
na bolesti jedine paralen je to liek na všetko do nosa Quixx je to morská voda
v žiadnom prípade stopangin alebo iné
ak nejaké iné lieky jedine na rastlinnej báze .
Pozor na šalviu údajne je tie nebezpečná
treba dodržiavať pitný režim a neznervózňovať sa, na ukľudnenie by som skúsila tehotenský čaj.
na únavu nôh je dobrý chladivý gel. počkaj keď sa v noci zobudiš a nohu ti bude ťahať kŕč ...
na suché bradavky by som sia dala calcium panthothenicum stojí okolo 45 sk dá sa aj predpísať ale aj tak hradiš celé.
ja keď som bola tehotná mne radila jedna kolegyňa ( pôr asistentka ) aby sme dieťa už teraz učili kedy treba spať a kedy je čas byť bdelý
pravidelne treba chodiť spať cca 21,OO hod. a keď budeš konzumavať jablká treba ich ošúpať šupa obsahuje niečo také čo spôsobuje že v noci sa zobudíš a nevieš zaspať. hlavne keď budeš kojiť, všetko prechádza do MM ale hlavne šupa nadúva a potom dieťa plače, že ho bolí bruško a niečo pravdy na tom bue, že v noci sa nespí, vyskúšala som a presvedčila som sa.
Neboj sa jancecka všetko dobre dopadne, ani nezbadáš a budeš maminka tá najšťastnejšia ! drž sa a dávajte všetky tehulky na seba pozor všetkým veľmi držím palčeky.