Tehotenstvo - otázky/moje prvé

Príspevok v téme: Tehotenstvo - otázky/moje prvé
jancecka

Ahojte, som v 6 týždni tehotensta, z čoho sa nesmierne tešíme. Je to moje prvé čakanie na bábo, preto mi hýria hlavou rôzne otázky, ako čomu sa trebárs vyvarovať v potravinách, tak alkohol viem že sa nesmie, chynín v toniku je nebezpečný, kávu som vyradila, bylinkové čaje tiež nepijem, ale rada by som počula nejaké rady ako sa stravovať, čo robiť a čo nie aby som prežila celé tehotenstvo v pohode, nielen ja ale aj bábätko, ďakujem
----------------------------
Tehotenstvo - www.zdravie.sk

jancecka

koloidné striebro nemám, ale sodu bikarbonu hej, nevieš prosím pomer ako si to zarobiť a ako si vlastne spravím výplach? či len sedavý kúpel?

jancecka

mirka, probiotiká jem ale tak isto aj sladké, neuveriteľnú chuť mávam, a mliečne nie? ja veľa mliečnych papám, lebo vraj je to dobré, no teraz neviem

mirka 23

Jancecka, robi sa výplach koloidným striebrom alebo ešte aj sodou bikarbonou. A probiotika ješ? A sladke nejedz vôbec a mliene veci obmedz, hlavne mlieko. Ja som veli rada, že teraz nemam vôbec chuť na sladke :-)

ahoj123

usiko:
no vecičky som objednala od mamičiek,oni mi posielajú balík..fakt nájdeš aj nové,aelbo iba veľmimálo použté vecičky...malá sa má narodiť na jeseň,tak som našla overalíky,pyžamká teplé a pod.
a ten kočík,to bola úplná náhoda,našla som kupón v časopise,na zľavu,ale ten sa dal aj na predajni kúpiť,no ale to iba v jedinom obchode Brendon,v BA, nedalo sa ani cez net objednať,ale to bolo super,že mám rodinu v BA,tak išli omrknúť a potom aj kúpiť,oco mi ho doniesol na vlaku....na internete ked som zadala presný názov kočiara,tak našlo ako som písala za oveľa vyššie sumy...ani ja by som nekupovala drahý kočiar,určite nie...ked tak do Polska,alebo cez bazár-ale to radšej treba vidieť, no alebo ked sledovať akcie...

jancecka

ja to aj mojej lekárke určite poviem, ale ona mi neodporučí žiadne babské recepty, dá mi lieky, a ja som celé tehotenstvo čistá :D budem si to kaziť?

usiko

tak to neporadim, mne dal lekar Rosalgyn, ale to je skor taka komercna zalezitost, co ti tam vynici vsetko dobre ...skus skocit do lekarne, aj ked hrozi, ze ta odporucia na lekara....:-(((

jancecka

inak kočky zdá sa mi, že to teplo mi nerobí nejako dobre, lebo mám často výtok, určite nejaká pleseň, vo štvrtok mám poradňu ale nerada by som to riešila vaginalnými tabletkami teraz v tehotenstve, neviete mi niečo poradiť na to, úplne prirodzené, bez chemické? Viete čo tým myslím, prírodné. Doteraz som nič také nemala, ale mám pocity svrbenia, aj keď to nie je často a veľa ale predsa je, niekedy aj pálenie. Používam canesten krém ale radšej by som si spravila niečo z byliniek :D nejaký výplach alebo niečo podobné. Ak s tým máte skúsenosť, dajte recept :D díky

jancecka

hej, je to trojkombinácia :D má toľko všeliakých častí, že to ani neviem poriadne zložiť a všetko sa dá oprať, nie je to vôbec vytvrdené papierom, tým pádom by som to neoprala. Boli sme v Jablonke. Aj mne sľubovali výbavičku ale zatiaľ nikto nič nenosí a nechcem vypytovať :D inak aj kolísku máme požičanú, len baldachýn som si na ňu objednala, a vraj aj postieľku nám požičajú ale stále nič nenosia :DD už vidím ako pôjdem na poslednú chvíľku kupovať :D ale ešte mám postieľku po mne, segre a bratovi, je väčšia, kedysi sa nerobili také maličké ale mám šikovného manžela, kľudne by na nej mohol spraviť prebalovací pult a vôbec by neubudlo :D

usiko

ja tiez do konca septembra budem mat isto vsetko pre babatko, ale este nie, lebo kamoska mi slubila, ze mi po malej nieco da, takze cakam na tuto vysluzku a potom dokupim, co bude treba.

usiko

jancecka,

No, tak by som aj ja chcela, viac ako 300 E za kocik nedam...a mas ho aj hlboky, sportovy aj vajicko a vsetko co treba? Kde v POlsku ste boli?