Tehotenstvo - otázky/moje prvé

Príspevok v téme: Tehotenstvo - otázky/moje prvé
jancecka

Ahojte, som v 6 týždni tehotensta, z čoho sa nesmierne tešíme. Je to moje prvé čakanie na bábo, preto mi hýria hlavou rôzne otázky, ako čomu sa trebárs vyvarovať v potravinách, tak alkohol viem že sa nesmie, chynín v toniku je nebezpečný, kávu som vyradila, bylinkové čaje tiež nepijem, ale rada by som počula nejaké rady ako sa stravovať, čo robiť a čo nie aby som prežila celé tehotenstvo v pohode, nielen ja ale aj bábätko, ďakujem
----------------------------
Tehotenstvo - www.zdravie.sk

jancecka

ja mám tiež kočiar nový za 220 € :D u nás v obchodoch stojí od 320 do 420 € a ja ho mám z Poľska presne ten istý za 220 € a ja tiež nakupujem počas tehotenstva, potom budem rada, že budem rada a nie ešte všetko zháňať. Tiež sa do mňa starajú ľudia, čo by sa absolútne nemali, ja som ale poverčivá neni keď sa má stať zle, stane sa a určite to neovplyvním tým, že si nakúpim výbavičku pred narodením bábätka

mirka 23

Ja som pozerala kočiare a daju sa najsť kvalitne aj do 400 ečiek, napr. Peg perego alebo Chicco, do poľska by som určite nešla, jedine že do obchodov a to som potom s cenou na rovnako.
Ako sa mate? My sme sa vratili akurat z dovolenky, poslednej len vo dvojici :-) a parada.. Uplne som tam aj zabudla na to, že som tehotna, komplikacie žiadne takže super.

usiko

ahoj123,

Dnes sme sa bavili s drahym, ze mam pozerat bazar na modrom konikovi a ze ked natrafim na dobry kocik, tak ho pojdeme kupit, ale teda bola som dnes v babetkove a 500-800 Eur za kocik? uz z principu nie.....ty si dobre cychytila ten, co si kupila......budem sa musiet posnazit...a to sa ti podarilo v RV alebo blizko? alebo si cestovala za kocikom a inymi vecami?

ahoj123

ahojte kočky....ako sa máte? ja už lepšie,konečne :) dnes som bola aj na 3D,bolo to krásne,len tá malá potvorka sa zase snažila schovať :) ...ja už vecičky mám všetky, väčšinu som zohnala cez bazár na modrom koníkovi...dajú sa tam natrafiť naozaj krásne a minimálne nosené veci,niektoré nové...lebo babatko strašne rychlo rastie,poznám to od syna,takže ani ja som nekupovala tie predražené veci v obchodoch,až mi sánka z tých cien padá....kočík som tiež natrafila cez super akciu,nemecká značka,nový,za 220 eur...ináč som ho pozerala inde,kde stojí 350-400 eur...takže som rada...len mi vravia ludia,že to skoro nakupujem,že sa má až po narodení babatka,a pod. ...no ale aby som po porode unavená behala po obchodoch? mám z toho zmiešané pocity....pekný deň :)

jancecka

ja si týždne nerátam, lebo to čo mi povedia mi nesedí na termín, poviem ti takto, začala som 7 mesiac, 18. septembra mám termín. :D

vyberali sme medzi Jakubkom, Lukáškom a Matúškom a Filipkom.

jancecka

:-) meno máme, veď ja budem čochvíľa rodiť, tak som toho môjho trošku posúrila :D nie som náročný typ, viac sa mi páčia chlapčenské mená :D mne a páčilo ale tridsať :D manžel vybral z tých 30-tich štyri a medzi nimi sa neuveriteľne dlho rozhodoval a konečne padlo meno Filipko :D dúfam že to nezmení :D tak sa teším. Inak dievčenské máme vybrané už asi tri roky :D Karin. Obom nám padlo do ucha a neuveriteľne sa nám páči. To si necháme na budúce :D
Ja som pozerala aj tú kočíky, nebol by problém si vybrať ale akosi tie ceny sú raz toľké ako za tie isté kočíky v Poľsku.

usiko

No, ja to mam s mojim priatelom tyakisto...takze Polsko sa bude konat ak, tak niektoru sobotu, ak nebudu mat zrovna objednavky....takze tak....ale mam slubene, ze pojdeme okukat kociky tu po obchodoch, aby sme mali predstavu...tak cakam, kedy bude mat cas:-)))

meno uz mate? Lebo my nie a uz sme sa aj pohadali, lebo on ma uplne ine predstavy.....no hruuuuza, chlapec je taka konzerva:-))0

jancecka

usiko, úplne s tebou súhlasím, aj my sme mali ísť do Poľska, ale manžel je momentálne tak zaneprázdnený, že si nemôže dovoliť vynechať čo i len deň v práci, tak si musím pokúpiť tu, ale kočík mám odtiaľ, tiež si nepotrpím na extra predražené a super moderné kočíky a veci.

A držím päste, nie palce :DD nech všetko dobre dopadne.

Ja sa tiež ohľadom pôrodu informujem :D a síce dostávam samé negatívne informácie, vôbec necítim žiaden strach, čo má prísť to príde :D nič si neplatím, doktora ani nadštandartné služby, lebo si myslím, že každý lekár mi má poskytnúť to isté, bez ohľadu na úplatok.

usiko

Som rada, ze to prestalo...

ti poviem, ze drahe, my sa chystame do Polska, tuto som si uz ceny pozerala, je to neskutocne......takze polsko....

....inak som volakedy chcela kupit nejaky znackovy kocik pre babatko, ale rozjasnilo sa mi a uvedomila som si, ze na com vsetkom zbytocnom ohladom kocika dnesne mamicky baziruju, to je az chore.....a kupuju kociky za 500 - 700 Eur......ved volakedy v com sme sa my vozili? v kociku, co bol iba jediny na trhu a napriklad ja som prvy raz bola v kociku, ked om mala 4 mesiace, lebo dovtedy mama nezohnala :-((..a nie som ani kriva, ani chora, ani postihnuta :-)))
Takze mam zakladne poziadavky na kocik, chlapa co sa vyzna v konstrukciach a bud kupim nejaky pouzity alebo v novy Polsku, uz z principu nedam tolko penazi za kocik.....vies co, sa mi zda, ze veci pre babatko spadaju do tej istej kategorie ako veci na svadbu - predrazene o 100-200 percent, len preto, ze obchodnici vedia, ze si ich clovek kupi lebo na tychto dvoch veciach sa obycajne nesetri......je mi z toho zle....
Takze nemame doma este nist, pojdeme do polska a mame take dve zname, co nam budu saty pre babo sit, ja mam v oblube aj second handy, to je moje, takze na tom usetrime.....dufam....

O tom modrom konikovi mas pravdu, je tam toho strasne vela, a malokedy cas to vsetko citat.....ale velmi mi pomohol, napr. ked som mala bolesti v podbrusku, alebo otazky ohladom porodu, nastrihu a tak....aspon trochu viem, do coho idem, aj ked pravu tvar porodu spoznam az na sale :-((

A ozaj, v stredu ideme na 3D uzv, tak drz palec, nech je vsetko oki.....