Treba znizit cukor na minimum. 80% problemov sposobuje kvasinka Candida. Je zakerna a vracia sa. Dnes mame cukor vsade, tazko mu odolat. (dzusy, ovocie cez leto, kolace, torty na oslavach, sladkosti vsade, kecupy v mnohych jedlach). Okrem toho ma Candida rada aj bielu muku( rozky, chlieb, pizza, hamburgery, cestoviny) pretoze sa v tele meni na sacharidy. Takze vydrzat mesiac bez cukru a bielej muky (lepku) na zaciatok. Potom kuru skusit natiahnut na 3 mesiace. Je to hlavne o masa, zelenine a o bezlepkovych chrumkach.( zacnete behat po BIO oddeleni v obchode) :) Aj v hlave(myslenie) sa Vam rozsvieti. Ziadny lepok v tele Vam totiz skvalitni fungovanie celeho tela, a hlavne pocitovo narastie pocit spokojnosti a cen den budete citit VIAC ENERGIE. Po tyzdni by ste mali citit prve vysledky
a priliv prvej energie.
Ak mate neustale zapaly, mal by sa z toho stat zivotny styl (obmedzenie cukru) ale pre mnohych je to horsie ako skoncit s fajcenim.
Ak na zaciatku(prve 2 tyzdne pride kriza) cokoladovy cukrik na jazyk raz za 2-3 dni je povoleny( to Candidu neobnovi). Ale najviac Vas proti neodolatelnej chuti na sladke ochrani zelene riasy ( Spirulina, Chlorela,) ktore obsahuju chlorofyl a ten znizuje Vasu chut na sladke a pomoze Vam prezit tazke zaciatky. V SR trapnych lekarnach predrazene 3x. Ja objednavam z USA. Je to za tretinu.
Jediny doplnok dlhodobo uzivany na mocove cesty je vitamin C. Ale nie trapne davky 100mg, 200mg, ale davky 1g-3g. Ja mam dlhodobo 1000mg tablety z USA a nie klasicky kyselinu askorbovu ale Ester C. Ano, niekto povie, ze sa to vycura zbytocne, a ze to je zbytocne dlhodobo brat. Nie, nie je to pravda. Vitamin C si splni antioxidacne povinnosti v tele a potom sa vyplavi von. Mne to pomaha.
Ked to prezeniem so sladkostami (sa tak testujem, 2-3dni jem sladke), hned sa mi vracia stipanie v mocovej trubici a ked znova nasadim Ester C, ustupuje to hned.