Dobry den prajem vsetkym, ktori mate problem s akne chcela by som Vas povzbudit v boji a zaroven sem hodit zopar rad, ktore mne pomohli :)
V prvom rade,viem ze je to tolkokrat omielane,ale musite verit,ze si tvaricku vyliecite :) potom ide vsetko lahsie,lebo ked ste optimisti,ulohy zvladate lahsie..
Mne sa osvedcilo zopar veci.. tak napr.:
- praktizujem urinoterapiu, pre nezainteresovanych - liecba vlastnym močom, len mi tu prosim nepiste ziadne fuuj,lebo na toto nedam dopustit. Skuste urinoterapiu, velmi si pomozete (kazdym dnom pozorujem zmeny k lepsiemu)- pupaciky sa vysusia a chrasticky postupne odpadnu,je to ovela rychlejsie ako ked si tvar umyvate nejakou kozmetikou z drogerie abo tak.
- potom som asi na mesiac nejedla ziadne syry - to mi pomohlo tiez :)
- dalej som zacala papat orechy, ktore obsahuju vitamin D a E ktore su dolezite pre liecbu koze :)
- VELMI ale naozaj velmi dolezite je tvar si NECHYTAT,lebo to si len roznesiete a to vlastne robite len sami proti sebe a vsetko liecenie sa predlzi..
ak si neviete pomoct odnaucit sa chytat si tvar,tak si ju natrite nejakym kremom,alebo na miesta si nalepte leukoplast
- dalej pijem zihlavovy caj - precistuje krv
- niekedy,ked nemam moznost si tvar umyt močom,tak pouzivam kozmetiku La roche posay,je velmi kvalitna,ale draha, no co uz
- ked vam uz poostavali fliaciky,tak na tie si nanesiem tenku vrstvicku Calciovej masti a na noc si to tak necham, flaky vam postupne vyblednu.
Tvar mam asi o 90 % cistejsiu,vdaka tomu co som Vam napisala. Ale tych zvysnych 10 %,no neviem, uvazujem nad mikrodermabraziou.. ale bojim sa, ze to budu len zbytocne vyhodene peniaze. Vy, ktori ste to uz absolvovali, mohli by ste sem prosim napisat, ako ste s tym spokojni? dakujem :) btw. mam 16 rokov a akne asi 3 roky, no vsetko sa da prekonat,len treba chciet :)
ak mate otazky,sem s nimi
cmuk. pa :))
Co mi pomohlo v akne... alebo ako sa zbavit akne
Ahoj Julinka , ja mam 15 rokov a tiez mam akne uz dlhsie , asi tak 3 roky aj nieco . K tym tvojim radam .. syry a mliecne vyrobky som vylucila uz davno ... zihlavovym cajom sa prelievam a tiez pijem zeleny caj na ocistu ... Ako myslis , ze nechytat si tvar ? Tu si chytam tak max. pri cisteni a podobne ... A ta kozmetika La rochay , tu asi vyskusam uz vela krat som o nej pocula .. A k tej urinoterapii, tu som zacala skusat priblizne pred dvoma tyzdnani , neviem ako ty ci to aj pijes alebo si len potieras tvar , ja si len potieram tvar a necham to tam nejaky cas a potom umyjem a nanesiem krem od dolivi ( s 5 percentami uriny ) .
Tvar sa mi vsak hrozne zhorsila a uz sa mi nezapali jeden pupacik za par dni , ale 6-7 pupacikov denne a tie su fakt dost vyditelne , niektore podkozne a hrozne bolestive . Stretla si sa s tym alebo nie ? Pretoze mne to mama chce zakazat , ze si tym len nicim tvar este viac .
P.S ak ti mozem poradit , skus pit aloe vera - to by malo tiez pomoct v akne , alebo medovu masku , ta mi plet krasne napne a ukludni :) Dik za odpoved
Cawte Pondelok Idem do skoly a nechcem vyzerat hrozne s vyraskami..Prosím vaás chcela by som nejaku radu ako sa mozem zbavit akne rýchlo a podomáácky...Nieco co je bezne doma...aby som si nemusala davat na tvar Kremy lebo mama mi ich nechce kupit...:(...Vopred dakujem...
ja skusam hrusku 38 % ...ale pomáha :D
ahojte..ja mám teraz 17 a akné asi od 11..vždy som sa toho snažila zbavovať tak po domácky, pletovými maskami, krémikmi, olejčekmi a tak..pred 8 mesiacmi som začala brať antikoncepciu diane35..tá je vraj na akné ako stvorená..no pre mňa asi nie..odvtedy nevidno žiadne zlepšenie..pleť mám stále takú istú..pred dvomi mesiacmi som bola u koženj..predpísala mi zineryt..dávam si ho každé ráno a večer..žiadny výsledok..ani zineryt nepomohol..teda neviem už čo teraz..takých ludí asi vela neni čo by im nezabrala ani antika v spojení so zinerytom..velmi by som chcela si dať predpísať aknnormin alebo niečo také, len neviem či to kožná uzná za vhodné..ale ma to fakt velmi trápi..s tým sa nedá normálne žiť..
ahojte .. mam 14 rokov a este pre nedavnom som mala tvar v poriadku ..ibaze asi pred mesiacom sa mi zacala tvar vyhadzovat takymi cervenymi pupakmi a aj som dost pribrala..coskoro idem na strednu a nechcem aby som tam vyzerala tak ako teraz.. skusala som uz rozne pripravky ale nic nezabera a ja si uz neviem dat rady.. potrebujem si tvar nejak osetrit co najskor :( .. prosim pomozte
pomaha to ze sa upokojime dame si den dva pauzu od starosti, dam si zinok, zinkovu masť, papam zdravo (cvikla, ovocie, zelenina) nepapam sladkosti a ked tak tak niake kde su cerealie napr. bebečky:)vela pijem (vodu, čaj naj bylinkove harmancekovy zihlavovy sipkovy...) a za 2 dni je vsetko o.k. :) pleť znova krasna....ovsem ta strava ostava vsetko co je zdrave robi nasmu telu len a len dobre
Mne tiež pomohlo pitie čistiacich čajov, žihľavový je extra dobrý na prečistenie krvi. Ďalej som jedla potraviny s vysokým obsahom vitamínu E, ako píse aj Julinka.sun, Vitamín E hrá významnú úlohu v ochrane bunkových membrán, obsahuje ho hlavne celozrné obilniny, listová zelenina, orechy, semená, strukoviny. A používam už dlho biokozmetiku Dado Sens Pur Derm, je cenovo dostupná a lepšiu som nemala, tým že neobsahuje žiadne toxické a chemické látky, neblokuje ani vylučovanie toxínov z tela, moja pleť dýcha, zároveň je dostatočne hydratovaná, chránená. Momentálne mám čistú pleť a konečne sebavedomie :-)))
Tie cierne bodky sa volaju komedomy, alebo laicky uhry. Skusila by som najprv nejaku kozmetiku a ak ti to nezaberie tak az potom by som riesila kožnu.
Prosím pomožte mi niekto... Mám 12 rokov a po čele a brada mám také čierne vyrážky (newiem či sa nenazývajú pory). Mám si dávoť na to niake kozmetické prípravky alebo mám ísť na niaku liečbu?? ja si s tým neviem dať rady pomožte mi pls pls... vopred díky.
Ajoj, paci sa mi tvoja rad ako sa zbait akne, ale je tam taky maly prblem, kedze pises ze papas orechy, tak ti to pomaha, lenze ja orechy nemozem pretoze ma zance skriabat jazyk, nedali by sa tie orechy niecim nahradit?????