Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Busenie srdca, dusnost

Príspevok v téme: Busenie srdca, dusnost
milan81

Dobrý den,

mám problém s dýchaním. Pretrváva už asi týžden. Asi pred týždnom v noci sa mi rozbúšilo srdce. Postupne sa velmi zrýchlilo akoby ho išlo roztrhnút. Na to som sa zobudil a posadil, po pár sekundách sa v okamihu tep vrátil do normálu. (Takéto daco sa mi stáva tak raz za rok-dva). Odvtedy mám posledný týžden prerušovaný spánok, stále sa budím, rýchlo mi v spánku bije srdce. (Co je asi ciastocne spôsobené aj stresom zo strachu z možného zopakovania toho búšenia). Od toho búšenia sa k tomu pridala i kludová dušnost (a obcasné nepravidelné búšenie srdca), ktorá trvá už asi 5 dni. (Ked ležím tak dušnost nepocitujem). Takéto stavy dušnosti a nepravidelného srdecného rytmu mávam tiež tak raz za rok-dva, ale za jeden-dva dni zmiznú. Mám sedavú prácu, momentálne máme v práci trochu stres ale nechcel by om to hádzat iba na psychiku. Poslednú takúto dušnost som mal pred štátnicami, kedy som sa asi 3 hodiny nemohol vôbec nemohol úplne nadýchnut, a pri trochu hlbšom nádychu alebo rýchlom pohybe ma dost silno pichalo v lavej strane hrudníka. Vtedy som mal dost stres a celé dni som sedel za pocítacom. V minulosti som mal mierne problémy s vysokým krvným tlakom, tlak som si nemeral asi posledné dva-tri roky. Vopred dakujem za všetky odpovede.

siki

Prosím o pomoc RNG!mam neurogennu tetaniu, uz sme si písali, ale posledný týžden je to uz neznesitelne, ako mi býva zle-od zaludka az po hrtan mi všetko stiahne, čoho sa velmi bojím, robí mi to aj v klude, niekolko krát za den, uz neviem, čo mám robiť!Mám piť nejaké čaje, alebo čo?!Vôbec neviem, čo to privoláva, lebo je to aj v klude aj v pohybe!Velmi pekne prosím, aby ste mi poradili.Berem Xanax a Magnesium.Dakujem za skorú odpoved.

janis

moj manzel maval tiez tieto priznaky - busenie srdca okolo 2. hod a strach z kolapsu.Bol aj na internom vysetreni, nic mu nenasli. Kamarat mu poradil Neurol[nie je lekar, iba mal podobny probl.], odvtedy si ho da vzdy pred spanim a tiez Vasocardin a spi pokojne.Je to vsetko zo stresu ... Lekarov sa boji, ako cert kriza. Vecer mu podam caj z Veroniky lekarskej proti zvysenemu chol.

milan81

tie moje priznaky su zase trochu ine, busenie srdca sa trocha utlmilo, ale posledne dni cez den mavam dost casto take prebuchovanie, ako keby vynechal jeden uder a ten dalsi je potom taky dost silny a potom zase vsetko ok. Dnes v noci mi to tiez zacalo takym nepravidelnym silnym uderom, potom sa silne rozbusilo, ale po minute sa to ustalilo, tep som mal potom okolo 90. Vcelku ma to vylakalo, hlavne ta pociatocna nepravidelnost. V noci mavam tieto problemy ked sa pretacam zo strany na stranu alebo na konci sna. Vtedy sa zacinaju tie busenia a nepravidelnosti. Posledne dni som si vsimol ze to zacne vzdy nieco pred piatou rano. A takisto chodievam teraz skoro vzdy v noci na toaletu a to som nikdy v noci nechodil... Mate aj vy taketo priznaky?
Zizi, aku operaciu ti urobili?

zizi

ahojte aj ja som mávala búšenie srdca bolo to veľmi nepríjemné ale vďaka zákroku v Národnom ústave kardiovaskulárnych chorôb mám teraz pokoj chce to len nabrať odvahu a cestou kardiológa sa tam objednať jeden deň prídete na druhý deň Vám robia zákrok a na tretí idete domov, je to trošku nepríjemné ale viac som sa bála ako bolo treba, tak Vám prajem nabrať odvahu a skúsiť to riešiť tak

moncika

ahojte, ja by som na srdce odporucala pit bylinkovy caj srdcovnik obycajny, mame to odskusane. priatel mal problemy s busenim, to by az tak nevadilo ale najviac ho trapil tep. stale sa mu prudko zvysoval az na 150 a vzdy to kolisalo, bolo mu az na odpadnutie. po mesiaci pitia caju 2 krat denne sme videli vysledky. a taktiez odporucam merat si TK, aspon raz denne. inak na vysoky TK je dobry cesnak. drzim palce

m!rec

Mam 16 rokov a pred 2 tyzdnami som sa zobudil na nesmierne busenie srdca strach hned az zo smrti proste neprijemné. Tu noc som este horko tažko zaspal po 2 hodinach srdce v kuse bilo . Na druhy den som isiel kardiologicka nasadili holter na 24h zajtra idem po vysledky. Mávam pocit takej zvysenej aktivity srdca citim to je to ako keby sa mi zdvihal adrenalin nahmatam si srdce a citim ho ako keby som ho mal v dlani proste velmi silno ho citim tlak som mal teraz vecer 140 / 70 a je to vysoke ale može to byt tym tiez ze sa rozrusim uz na pohlade na tlakomer. Inac nebyvam nervozny stresovany skor naopak okolie ma vnima ako velmi pokojneho cloveka s chladnou hlavou takmer nic ma nemoze rozhádzať, len to zdravie je neprijemne ked neviete na com ste co mate cakať, mavam taky pocit ako keby mi srdce nachvilinku prestalo aj biť alebo spomalilo je to strasne nneprijemny pocit a vzapeti nato sa rozbusi silno po par sekundach to prejde ale je to neprijemne . Mal som toto uz pred dvoma rokmi mal som 14, vtedy mi pomohol magne B6 zajtra si ho idem kupiť. Good luck všetkym

rocker

je mi zle busenie srdca v noci mam aj ja bojim sa ist lahnut boli ma hlava kruti sa to somnou a mam nutkanie zvracat dalsia prebdena noc uzival som lieky a prd platne poradte co robit hlavne rychlo

milan81

ahoj nikaa. tu dusnost som maval na jar, teraz uz dusnost nemam. len ten zrychleny tep a obcasne busenie. lerarke sa chystam o 2-3 tyzdne. Keby to nebolo psychycke je mozne ze by sa to vyskytovalo vzdy len v noci a na konci sna? podla mna nepsychycke problemy sa mozu vyskytnut kedykolvek v priebehu dna a nie vzdy v tom istom case a s tym istym priebehom, ale mozno sa mylim. ale aj tak ma stve ze mi to este nepreslo...

nikaa

ahoj milan a spol.,zaklad dusevnej a fyzickej pohody je POHYB,pravidelny sport.uvolni sa napatie v tele,prekrvi sa mozog,posiluje sa kardiovaskularny system a dalsie priaznive ucinky.ALE tieto tvoje zachvaty dusnosti mozu mat aj VAZNEJSI podlkad,ako nejake problemy so SRDCOM,plucami aj krvou ako anemie.a ked sa este liecis s vysokym tlakom,teda ked mas vysoky tlak,tak by som na tvojom mieste sla za DOKTOROM!..mozno ti nic nenajde,ale je dobre mat istotu..aj tie tvoje nocne zachvaty dusnosti,paroxysmalna nocna dusnost,tiez mozu mat nejaku inu pricinu nez stres..NECHCEM ta strasit ani nic take,ale je rozumne ist k doktorovi..vela zdrau prajem:)