prečo si mladi muži nehľadajú partnerky

uhlie

Ja som tiez doteraz narazil len na beta a gama samice. Ziadne alfa samice som doteraz nestretol a mam z toho dost tazku hlavu.

sway

beskyd si idealista,ale zabudas na jeden dolezity fakt a to ten,ze ludia nie su dokonali,tym padom sa ani nemozu spravat dokonalo:-)
Inac tiez som mala svoju teoriu na vztahy a nato ako chcem prezit zivot.A bolo dost poodbna tvojej,len malicko ina - nepocitala som s tym,ze ludia sa ako A samci a samice rodia,ale ze do tohto stadia dospievaju.Mala som to rozdelene na 3 fazy:-)1.vychovna:chcela som cca do 30roku veku byt so starsim partnerom,ktory mi bude ucitelom,bude zabezpeceny a pripravi ma na zivot.2.rozmnozovania:uz budem dostatocne rozhladena,bohata a v najlepsom veku na plodenie deti,tym padom som chcela rozvnocenneho partnera,s dobrym genetickym materialom,s ktorym budeme mat zdrave deti a budeme im moct ponuknut kvalitny zivot.No a 3.tzv. udrzovacia faza:aby som bola aj pokrocilom veku schopna vytvarat hodnoty,pocitala som,ze tak od 45roku zivota budem potrebovat mladsieho partnera na inspiraciu a na dodanie chuti do zivota.
Ide o to si uvedomit,ze vztahy nejdu planovat a kazdy berie to,co skutocne (a toto sa moze lisit od nasho chcenia a predstav)potrebuje ku svojmu vyvoju.Mozem povedat,ze moj plan sa mi zdal dokonaly,ale ukazal sa absolutne nefunkcny.Uvediem priklad preco:absolutne ma nepritahuju starsi chlapi,ale mam rada mladsich,zlatych a nevinnych.
Ta teoria o A samcoch/ciach plati iba pre zvierata a clovek sa od nich predsa niecim lisi.

jajka001_

ja by som sa vyjadrila k tomu rozmozovaniu...bola som na ihrisku, bola tam matka, zjavne mentalne postihnuta, jej styri deti, kazde z nich tiez postihnute...a nemyslim ze je to spravne. tie deti vyrastu a kazde bude odkazane na starostlivost spolocnosti, tiez budu mat deti..atd
pritom normalny ludia velmi premyslaju, ci budu mat v tejto dobe deti, ci ich uzivia, ci budu mat prostriedky na slusny zivot, vychovu vzdelanie...a maju tak jedno, dve deti.
v prirode ak je slaby jedinec, zahynie. nevie sa o seba postarat, je chory, tak zahynie. v subojoch o samicky víťazia najsilnejsí. príroda tak zabezpečuje prežitie kvalitnejších génov. ludia degenerujú.

lost

Sice neviem co to presne ta eugenika znamena, ale ak by sa tym ludstvo riadilo od zaciatku, tak by dnes nebol nikto kto by mal zly gen, cize nebol by nikto kto by bol odkopnuty do rohu pre zle geny, cize kazdy kto ma dnes zly gen, by bud nebol, alebo bol v inom tele ale s dobry genom :D

Ak by to chceli zacat praktizovat od dnes.. tak by to povedzme 100 rokov bolo diskriminacne, ale potom uz nie, kedze dobry gen + dobry gen by vytrvoil dobry gen a nikto by nemal ten zly gen :)

Znie to velmi kruto a sam by som bol potom v rohu :D no ale realita je kruta a zrejme by to tak aj fungovalo..

jeanny

uznavam, to je fakt...idem uz spat aj ja radcej lebo ma napadaju divne a dost nemoralne veci:)
aj tak by som si mala najst partnera co najskor, lebo v neskorsom veku uz ludia stracaju tu schopnost automatickeho vyberu najlepsieho genofondu:) a to nikto nechceme pre svoje buduce potomstvo

beskyd

tak to bol prvotriedny hajzlik. v takej starovekej Sparte by takuto moznost ani nemal:) esteze nas trestny zakon je taky uzasne humanisticky..

beskyd

jeanny, mas pravdu v tom ze priroda nechce aby mala zena potomka s dakym degenerom ktory dosiel k peniazom. ale tendencia smeruje skor k tomu, ze tito niektori su vhodni ako zabezpecovatelia (nehovorim samozrejme o invalidoch alebo tazko postihnutych), dieta moze byt splodene s niekym uplne inym (ktory napriklad nemusi byt taky dobry zabezpecovatel) a vynimka to az taka veru nie je:) zabezpecovatel dostane obcas sex a spokojnost byva na oboch stranach.

jeanny

ale beskyd mas v tomto pravdu, ved co bol u nas taky pripad - mlady chalan, uz neviem co mal za chorobu ale nebolo to liecitelne a dost trpel sa rozhodol napriek tomu mat so svojou priatelkou dieta. lebo chcel byt otcom kym umre - to bol podlamna vrchol sebectva aj ked sama neviem ako by som sa ja zachovala. samozrejme dieta to tiez zdedilo chuda. to je podla mna absolutne nemoralne

jeanny

eugeniku si zrejme este nastudujem...
ja ma celkovo pocit ze moc a peniaze deformuju geneticky material lebo davaju moznost rozmnozovat sa vseliakym nevhodnym typom...to neni dobre pre buducnost ludstva :)