ja teda neviem, ale poznám veľa mladých mužov, ktorým je akosi dobre aj bez ženy
Je to normálne? Nie sú chorí?
prečo si mladi muži nehľadajú partnerky
Co ste vsetci v skole dostali za ulohu napisat esej na temu Rozvijanie teorie "nadprirodzeneho" vyberu?
Ako sa moze niekto povedat, ze ma bezchybny genotyp, ked sa geneticke vysetrenia nerobia plosne? a aj ked sa niekto narodi ako zdravy jedinec, existuju vonkajsie faktory, predovsetkym chemicke alebo fyzikalne, ktore posobia genotoxicky v prostredi, v ktorom sa (aj beskyd) pohybuje.
mozete kludne uzavriet tu svoju utopicku debatu, ludia sa aj tak budu milovat a nenavidiet, rozmnozovat, premiesavat rasy ...
to mi propomina historku,ked alfa samica*sprota* si vzala beta samca*sikovneho*s domnienkou,ze splodia alfa sikovne deti.len to dopadlo tak,za deti boli beta sproste.
cele toto kategorizovanie je riadne na hlavu:)
noo zaujimave konstatovanie lost :DD
poďme na to z tej pôvodnej, zvieracej stránky. alfa samec ako jedinec, ktorý je vo svojom rajóne ten najviac geneticky zdatný. napr. jeleň v lese. vybojuje si svoje postavenie súbojom s inými jeleňmi a vyhrá všetky samice, s ktorými sa on jediný spári. narodia sa jelenčatá, ktoré majú o to lepší genofond.
čiže alfa samec nie je najdokonalejší, ale ten najlepší dostupný.
keďže nežijeme v stádach a sme zdanlivo monogamní, vyberá si samica samca, ktorý je najlepší z dostupných.
ak nemoze mat najlepsieho, uspokoji sa aj s betou.
alfa samec medzi ludmi však nie je naj zo stáda - podľa sily v súbojoch o prežitie s ostatnými, keďže medzi ludmi to funguje už inak, od čias praveku - ale samcom alfa sa pre ženu stane ten, kto je najvyhovujúcejší pre jej potreby. pričom potreby sú rôzne, v závislosti od osobnosti ženy.
Tieto filmove hviezdy, modelky atd.. Tieto na pohlad "dokonale" pary sa rzvracaju ovela castejsie ako pary "nedokonale". Takze tato teoria asi naozaj neni spravna.
zajimave si to tu citat :).
Alfa samec je vsetkymi na oko ziadany, no ked ho clovek pozna osobne, moze razom padnut na koniec retazca za to aky je. Takze ak by mal niekto predpoklady na to spoznavat cloveka len pohladom vtedy by tato teoria mozno bola spravna..
Poznam vela parov kde je jeden ovela atraktivnejsi ako druhy a dokoca Alfa miluje ovela vjac svoju Betu ako BETA svoju ALFU.
Uz davno je zrejme, ze ludia dostali rozum na to aby rozmyslali a ak niekto rozmysla tak, ze ja som krasny, mam penaze tak chcem krasnu, lovatu zenu je to smutne. Potom si neuvedomuje, ze prosta Beta samica mu moze poskytnut ovela viac ako peniaze a svoju krasu, moze mu poskytnut daco co ostatny nemaju svoju osobnost, to, ze ho bude lubit za to aky je a zahrant ho nehou. Nevravim, ze taka nemoze byt aj alfa samica len tym chcem povedat, ze neni spravna teoria alfa s alfou a podobne reci. Dalej si myslim, ze clovek(alfa) so zdravim rozumom neodskoci od svojej(beta) pri prvej prilezitosti a ponuke od (alfa) kocky. Taketo zmyslanie je mozno rozsirenym trendom no isto neni presne a spravne. Beta moze byt ovela vynimocnejsia ako alfa .. ludia su rozny a nik neni bezchybny tak by si to mal kazdy uvedomit.
presne :)
jajka001_ hej ten aj mna napadol,ma aj prachy a ak ma pritazlivu aj povahu celkom sa blizi k 100% alfam a vidis,ma pri sebe alfa samicu angelinu:-))Podla mna proste plati,vrana k vrane atd..
A kazdy by si mal vyberat partnera podla toho,co moze on sam ponuknut.Individualne hodnoty su irelevantne.Ak niekto tuzi po alfa samici,mal by pracovat na sebe aby jej mal potom,co dat.
pre niekoho moze byt vyzor nepodstatny, a uprednostuje hlavne prachy, ako pise denz. pre mna su prilis bohati muzi odpudzujuci. ale alfa samcom sa da nazvat muz, ktory je pre vacsinu zien pritazlivy aj ked nie pre kazdu dostupny. napr. povedzme taky Brad Pitt. brala by som ho ale je pridaleko :) a niekomu sa pacit nemusi pretoze mu nie je sympaticky. ale ako uznany za najsexi chlapa sveta sa mozeme zhodnut ze je alfa samcom. ja by som ho brala aj bez prachov :)