Ahojte, mam 20r, som v pohode. Moj problem je velmi jednoduchy. Trpim strachom zo smrti. Cez den je to OK, mam len sem tam zle myslienky ale akonahle je tma a idem spat tak jedine co ma napada je problem konecnosti zivota, nezvratnost smrti, exitus, koniec. Niekde som cital, ze ked je clvoek zamilvoany tak na to nemysli, hovno. Ja na to myslim aj tak. Bojim sa toho, lebo je to neznamo. Je mi jasne ze clovek sa boji neznameho, alebo ma respekt pred smrtou ale som si isty ze moj strach nie je v norme. A nie je to standardny strach, ja proste idem az do extremu a rozmyslam o zmysle zivota (nie vlastnom) ale o celkovom zivote, o vzniku, o vesmire, co to vlastne je. Dost ma to serie lebo ak to spocitam tak denne dajme tomu venujem tymto smutnym rpedstavam a myslienkam aj hodinu. Som si isty ze mi napisete ze je to na psychologa, ale ja sa pokusam (zatial) bez neho. Rozmyslam o tom co mam pred sebou, co idem robit dalsi den, co som robil, co som sa kde s kym rozpraval .. ale aj tak v konecnom dosledku prijdem k otazke zmyslu zivota na zemi, preco vznikol a dakedy az zivot chapem ak outrpenie, asi preto co som spomenul na zaciatku ze sa nedokazem zmierit s tym ze tu uz raz nebudem. Chcel by som poprosit tych, ktori maju obdobny problem, alebo niekoho poznaju a ako to riesili. Ja psychologa nepovazujem za nejake osobnostne a ponizenie ale citovo ma to zlomi, ked by som mal k nemu ist, pretoze stale si sam sebe tvrdim ze so mvyrovnany clovek. Dakujem vsetkym ktory budu k veci
Strach zo smrti
ovecka jak sa snazim tak sa snazim a stale ti nechapem...:) bude chyba v mojej makovici alebo v tvojej reci?
ovecka- tebe akosi nerozumiet:DDD
skus to prelozit do ineho jazyka:)
to ste ma nepochopili to o citani biblii ma spolocne s tym ze ak krestansky boh existuje tak je to hajzlik...
Denz, aha :))) ja, že ma glbeš čo sa opakujem :D
pauli:)))
zle ma chapes:)
si pisala ,ze sa bojis smrti...:)
ja som ti napisal,ze smrti sa netreba bat,ale umierania zrejme ano:)
tak som to myslela, že biblia je pre kresťanov a kresťania tvoria cirkev :)
a čo ked som napísala niečo podobné, to sa nemôže, som nečítala všetky príspevky len ten tvoj dlhý :P
ovecka v biblii nie je o reinkarnaci, cirkev to neuznava. inac ja som sa smrti bala ked som bola mala a zomrela mi babicka, bala som sa co bude potom...ale teraz to uz vnimam tak ze ked budem mat odist pojdem hlavne aby som svoj zivot prezila naozaj plnohodnotne a kazdy den zijem naplno a idem za svojim cielom nech si raz nebudem musiet hovorit ze moj zivot za nic nestal...
pauli- co ma spolocne cirkev s bibliou,??:))
nic......
ona ju nenapisala:)
a uz tu bolo napisane,ze bat sa treba umierania.....nie samotnej smrti .
:)
v biblii sa o reinkarnácii nepíše pretože cirkev ten pojem nepozná :) a ja si tiež myslím,že čosi po smrti je lenže my smrtelníci sa to nikdy nedozvieme pretože akú snahu by sme mali vytvoriť niečo na tomto svete keby sme vedeli, že tento život nie je konečná? Inak ja mám zo smrti panický strach od malička. Najhoršie je ked zaspavam ale to nie vždy len ked mám toho vela a už som si na to zvykla :))) Inak hovorí sa, kto myslí stále na smrť akoby umieral každý deň...
ovecka-cital a tam nic take nieje o reinkarnacii :DD