Ako narásť?

ahjajjaj

nepíšeš, či máš aj menštruáciu. Ak ju už máš narastieš maximálne ešte 6 cm. Ak ju ešte nemáš, rásť budeš. Tiež nepíšeš nič o svojej váhe.
Napísala si, že rodičia sú nižší, ale nenapísala si, koľko centimetrov merajú. Ak mi to napíšeš, viem Ti napísať minimálnu výšku, ktorú dosiahneš, ak si zdravá.
Na rast potrebuješ bielkoviny. Získaš ich z mäsa, strukovín, mliečnych výrobkov, vajíčok, rýb, hríbov, sóje, v menšej miere aj zo zemiakov.
Na to aby telo zužitkovalo bielkoviny a neochorelo a energia potrebná na rast sa "neminula" na boj s chorobou, potrebuje vitamíny a minerálne látky. Tie dostaneš v ovocí a zelenine. Na to, aby si mala dostatok energie potrebuješ sacharidy a tuky. Aj keď tie konkrétne nevedú k rastu.
Dbaj o dostatok pohybu, spánku, zdravú výživu. A 155 centimetrové baby sú u chalanov žiadané viac, ako 175 a viac centimetrové.

Lucaaa

Ahojte, prosím vás, mám 15 rokov a 155 cm. Moji rodičia sú tak tiež nižší , ale starí rodičia boli vždy vysoký. Chcela by som nárast aspoň na tých 165 cm, keď to mám aj geneticky dané, že budem nízka? Ak máte dobré rady ako narásť tak prosím píšte. Vopred ďakujem :)

pomocnica

cecilia 26- pozri si fun radio pri : láska hory prenáša, láska výšku nerieši. choď dole a potom daj Ďalšie články a možno ešte raz a nájdeš to tam. :) Dúfam, že pomôže otvoriť oči. . :)

_nn22

Ahojte, prosím vás, mám 15 rokov a 156 cm. Moji rodičia sú pomerne vysokí, ale starí rodičia boli vždy takto nízki. Je možné aby som narástla aspoň do 165, aj keď to mám geneticky dané, že budem nízka? Máte nejaké dobré rady ako narásť ešte pár cm? Vopred ďakujem :)

rolo holec

moj oco má 195 cm a mama 170 cm a ja som 8 a mám 152 cm a moj oco ked mal 13 tak tieš bol najniší s triedy a ked bol 9 a prvak na strednej tak cez 3 mesiace narastol 10-15cm mislite že to zdedím ponom moja mama bola navyšia s triedy ked mala 13 až 14