Je tu niekto vôbec, čo ešte nespí, či to tu zasa len ja tak dlho buntoším? A prečo ešte teda nespíte ak nespíte? ((-:
Prečo ešte nespíte?
no a niekto napise,ze nikdy nechce deti.Aj ja som tak reagovala.Ja som nikdy ku detom vztah nemala.Ale ako sa to zmyslanie potom zmeni.
Ojka,mas sa na co tesit.Fakt nie je nic krajsie na svete.
Datelinka,asi sa teraz zasmejete,ale ja mam toho mojho chlapa doteraz pri sebe.Ma svoju izby,svoju poste,dokaze spat sam,ale...na neviem bez neho.Ked sa na neho vecer pozeram ako spi,otvorene usta a medzitym sa aj usmeje,ked zaspavam,dycha mi do ucha...Preco sa mam o to pripravit?Ziadne dieta nespi s rodicmi do dospelosti a ked si to zacne uvedomovat,sam ma posle prec.
datelinka, tak drobček, ked si polietal hore dole, tak bude aspon dobre spať (: až do ružova. A ako bolo na oslave? dobre?
darika, ja to nikdy nesilím, aby som vydržala "hore". Niekedy sa človeku jednoducho zaspať neda, aj keby chcel (:
joj, ked spomínate tie detúrence, jak sa ja len usmievam na ten monitor, keď to čítam. Ja sa tak veľmi teším, ked "budem veľká" a budem mať bábo (-:O
však on sa zaraz zobudí, cikať (aj cuckať), pomaznať sa, tak ho šupnem do pyžamka :-)
viem že je to úžasné obdobie, tak nádherne špúli pusinku, keď mi ide dať pusu, nechtiac do neho strčím, keď sa motká pri mne a ja niečo robím a povie mi: prepáč, mamka, nechcel som ... keď mi spieva - teba ja mamička najradšej mám, tebe to červené jabĺčko dám ... :-)) zbožňujem ho. moja suseda v roku odstavila syna, v roku ho dala do svojej izby, aj napriek tomu, že nechcel ... ja toto nemôžem, ja milujem, keď sa na mňa v noci tlačí, keď ho chytím za drobnú rúčku a hladím ju. ach jaj, aby už bolo 27. februára... teraz si ešte viac uvedomujem, čo mám a čo mi tak veľmi bude tých pár dní chýbať.
ojka,chod spat a nesil sa.Prejde ta spanok a budes zase do rana.
Datelinka
ste ho zmorili.Nespoti sa v noci?Boze,ako vam zavidim.To vas caka to najkrajsie obdobie.Ten vek od 2 do 6 rokov,by som hned brala.Ach jaj.
tak bež spať, ja potrebujem niečo dorobiť do zajtra, ale šla by som tiež, nechce sa mi robiť, tak pozerám všetko možné. dieťa spí v posteli krížom, ako sme ho doniesli, len kabátik a čapicu som mu dala dolu :-)) moje zlaté, popoludní nespalo a na návšteve sa vybehalo :-) drobček krásny.
ahojte zlatí moji, dnes vás tu je (: dobrá vila ešte "nestrašila"? ja už ledva vidím na oči po týchto posledných dnoch... (:
no tak to je super, dari, vieš, keď dieťa dobre zvláda jeden jazyk, zvláda všetky.
ja som odmalička nemala problém ani so slovenčinou, ani so žiadnym jazykom, s ktorým som sa stretla a verím, že syn to bude mať podobné (dúfam silno), začal pekne rozprávať od 13 mesiacov a teraz má na svoj vek ozaj peknú slovnú zásobu. ja mám takú teóriu, keď človek dobre ovláda svoj rodný jazyk, pomerne ľahko sa mu učia aj cudzie jazyky (u vás je to opačne, keď mu tak ide írština :-)) a naopak, všimla som si, že ľudia, ktorí majú problém so slovenským pravopisom sa často trápia so štúdiom cudzích jazykov.
tvoj syn je iste šikulka, zaraz bude najlepší medzi slovenskými deťmi. a už nehovorím o angličtine :-)
ja mám skúsenosť zas s bretónštinou, tá ma ďaleko aj od francúzštiny aj od angličtiny .-)) írštinu som videla písanú, no je to fakt niečo mimo :-)
ucime sa uz vybrane slova a min leto bol na testoch.Dostal aj vysvedcenie.Inak,ak by sa podarilo,zeby sme isli uz bud mesiac,tak v nasom meste je vraj skola,kde sa sice plati,ale tak je 1 ucitel na 2-3 ziakov.Je to specialna skola pre take deti,ktore su but menej chapave,alebo nas pripad.To mi uz sestra s mamou pozistovali.Takze skoly sa nebojim a...min tyzden sme mali rodicko,tu to funguje tak,ze kazdy rodic je s ucitelom v triede sam.Som skoro plakala.Vraj patri medzi najlepsich z irstiny,matematiky a anglickych slovicok.Ucitel povedal,ze on niekedy az zasne,ako on dokaze rychlo reagovat v irstine.A to je neskutocna rec.Nema z anglictinou absolutne nic.Takze ja sa nebojim,ze sa do toho nedostane.Som sa zase trosku pochvalila...Ale aspon nieco,ze?
Boze,aki ste super.Aspon,ze vas tu mam.
darika, všetko vnímaš príliš citlivo, pretože si mimo domu a necítiš sa byť pochopená a milovaná. jediný, kto ťa ľúbi a kto je tvojím spojencom je syn. ak potrebuješ, vyplač sa.
a ako to budete riešiť so synovou školou? bude môcť po príchode na slovensko nastúpiť do svojho ročníka? zrejme teda po nejakých rozdielových skúškach. ako dlho ste na ostrovoch? ako to má so slovenčinou?
Ja Valentina nemozem.Nikdy som ho neoslavovala a nikdy nebudem.Vyrastla som bez otca a ako dieta som bola velmi upnuta na mojho krstneho.Vtedy sa tomu tak hovorilo.On bol ako moj otec a tak sa aj on ku mne choval.Zomrel mi presne na Valentyna.Doobedu mi ako 17 rocnej doniesol kvietok a vecer som tam utekela v papuciach.nestihla som ho.Nenavidim Valentina.
Joooj,aka som dnes citlivka.