Je tu niekto vôbec, čo ešte nespí, či to tu zasa len ja tak dlho buntoším? A prečo ešte teda nespíte ak nespíte? ((-:
Prečo ešte nespíte?
ach, darika, to mi je ľúto. ja som mala úžasné detstvo, úžasné víkendy, úžasné prázdniny vďaka skvelým rodičom a súrodencom. niektoré zážitky som však dokázala oceniť až oveľa neskôr, ako sa stali :-( škoda, keď je človek mladší, niektoré veci sú pre neho nepochopiteľné. ale majú svoj význam, aj keď je pochopený neskôr...
Milujem ked niekto pekne o svojom ocovi.Ja som ho nikdy nemohla pekne oslovit,lebo ho nenavidim.Ale chybaju mi take spomienky.
Ale ten moj nahradny-krstny sa so mnou dokazal rozpravat o takych veciach...teda ja s nim
Tak to bol ocino...
u nás robil tie najfantastickejšie lokše práve ocino :-))
tak to som v zivote nepocula o loksach.No,zalezi co varia maminy a svokruse a okolie.V tom mojom asi neboli loksaci.Ale skusit to mozem.
ale tam mi chutia:)
www.gurmanskygrob.sk
help, na jedlo sa nevraví fuj!
fuuj lokse:O :P
ja to vazne nemusim...:(
také už nie, denz, so slaninou, cibuľou a kapustou. samotné sú najlepšie.
inak, my robíme aj hranolky občas, ak nám zvýši mäsko a prídeme neskôr z práce, tak hodím kúpené hranolky do rúry a za pár minút sa stoluje.
lokše sú zo zemiakového cesta, originál lokše by si mala uvariť zemiaky v šupke a potom ich prepasírovať a tak spraviť cesto, ale aj z kaše sú veľmi chutné :-)
Recepty >> Predjedlá a iné - Zemiakové
Suroviny: 700g v šupke uvarených zemiakov, 1 lyžička soli, 300g hladkej múky, husacia masť, 2 cibule, olej, 100g údenej slaniny, 400g kyslej kapusty, drvená rasca
Postup: V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pomelieme, pridáme soľ, hladkú múku a vymiesime hladké cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme šúľok, ktorý pokrájame na kolieska. Kolieska rozvaľkáme na lokše, ktoré pečieme nasucho na rozohriatej platni sporáka po obidvoch stranách. Upečené lokše pomastíme husacou masťou. Nadrobno posekanú cibuľku speníme na oleji, pridáme na malé kocky pokrájanú údenú slaninu a opražíme. Keď je slanina ružová pridáme kyslú kapustu, tlčenú rascu a udusíme do mäkka. Takto pripravenou kapustou plníme lokše, ktoré zavinieme do trubičiek.