Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prečo ešte nespíte?

Well

Alternatívna medicína 'nebezpečný podvod'
Publikované: 4 8 novembra 18:37 CET
Slovník nástroj Dvojklikom na slovo dostať prekladu

Oblasť doplnkovej a alternatívnej medicíny je chybný v najlepšom, a môže byť dokonca nebezpečné, agues Joel Jansson.
Švédskej alternatívnej medicíny sektora v nebezpečenstvo fragmentácie (29. septembra 08)
V reakcii na článok, švédsky alternatívnej medicíny sektora v nebezpečenstvo fragmentácie, tvrdil by som, že to nie je bez dobrého dôvodu, že predaj hada oleja pre deti a hynúce je protiprávne, pretože existuje vážne nebezpečenstvo vykorisťovania.

Môžeme si vziať ako napríklad v prípade homeopatie, ktorý postráda akúkoľvek látku, a pre všetky účely, ponúka ničím viac než placebo účinok na najlepší.

Prečo by malo byť povolené predávať úplne neúčinnú homeopatické zmesi pre ľudí, ktorí sú chorí a potrebujú riadnu lekársku starostlivosť? Ako to nemôže byť vnímaná ako podvod?

Som chorá a unavená z argumentov, ktoré hovoria: "To's prijať vo väčšine zo zvyšku Európy , takže tam musí byť niečo k tomu. "

Naopak, skutočnosť, že je prijatá v miestach, ako sú Nemecko a Spojené kráľovstvo , je z veľkej časti sa do politiky skôr ako žiadny dôkaz o jej účinnosti.

Je morálne prijateľné pre rodičov k liečbe svoje deti za použitia metód, ktoré nepracujú len na základe nepriamych dôkazov? Pre rodičov na liečbu dieťa smrtiace choroby pomocou homeopatie je v podstate nelíši od uchyľuje k modlitbe.

Pri diskusii, že je dôležité používať len vedecky testovaných liekov, môžeme brať ako príklad použitia imelo terapie na liečbu rakoviny.

Ako Švédsko's TV4 odhalila na jeho vyšetrovacej televíznej show Kalla Fakty ('studenej Fakty'), miliónov švédskych korún z daňových poplatníkov peniaze' 100 boli použité na financovanie antroposofických kliniku v Jarná mimo Stockholm. Vidarkliniken trhy údajnej 'anti-tumor' vlastnosti zo imelo-založené substancie.

Ale počet lekárov rozhovor v relácii boli hlboko kritická kliniky.

"Zacielenie slabé skupiny v spoločnosti - ľudia, ktorí zo zúfalstva sú ochotní vyskúšať takmer čokoľvek - a klame právo na ich tváre: Ja len, že je to zle," povedal senior lekár Gunnar Eckerdahl z Västra Götaland.

Lekári v Vidarkliniken medzitým naďalej tvrdia, že ich liečba funguje.

"Bolo preukázané, že by okamžitý vplyv na nádory. Čo vidíme, je, že nádory sa zmenšujú, a môžu zmiznúť úplne," povedal Jackie Swarz, lekár na klinike.

Ale štúdie uskutočnenej predsedom ECCO (European rakovine organizácie), ukázala, že imelo terapia môže viesť k závažné nežiaduce účinky a môže v skutočnosti spôsobiť nádorov šíriť.

"Bolo preukázané, že nemá žiadne pozitívne účinky. V skutočnosti to vyzerá, že urýchlenie ochorenie, spôsobuje pacientom zomrieť rýchlejšie."

Nie je to otravné, že švédsky zdravotný systém vyžaduje skutočné dôkazy, že lieky predáva chorý a zúfalý pacientov skutočne funguje a nie je neúspešný, alebo dokonca nebezpečné alternatíva?

Joel Jansson je molekulárnej biológie študent a člen vetenskap och Folkbildning (VOF), "švédsky Non-ziskové organizácie, ktoré majú za cieľ podporovať populárnej vzdelávanie o metódach vedy a jej výsledkov. zapojiť sa do otvorenej diskusie, organizácie, najmä stanovuje svoju úlohu zdiskreditovať falošné predstavy o veciach, ktoré možno riešiť vedecky. "

ojka

well, čo za pekné linky si sem dal? nechce sa mi to prekladať (-:O
zuzic, no tak ja dúfam, že dnes to bude o veľa lepšie a vyspíme sa do ružova (:

zuzic_

ojka ani ty si nespala?:) ja tiez vobec...v poslednom case nemozem spat a to som sa tesila vzdy a prazdniny ze sa vyspim;) a najskor ma komare zrali a teraz sa jednoducho neda:) tak ked sa budem dnes v noci zas nudit....spomeniem si na teba:)