Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prečo ešte nespíte?

ddatelinka

vidíš dobrá víla, ako dobre by som ti poradila pred pár rokmi :-)))
napísala by si jej tam také slovíčka, že by sa učka červenala :-))) síce možno nie práve z úryvku vo friendshipe, ale boli by z knihy :-)

dobra vila

Ojka, tak tomu sa hovori smola... Ja sa tiez pamatam, ze som si mala precitat dvojstranu z casopisu "Friendship" na anglictinu - ta dvojstrana bola zrovna uryvok z Kto chyta v zite. Mali zostavit 10 otazok a odpovedi a este nieco. Vyvolala ma ucitelka na prvu otazku. Mali sme si zevraj vypisat tak isto 5-10 slov, ktorym sme nerozumeli. Toto nejako uslo mojej pozornosti (text anglicky som ani necitala, prebehla som, ktora to bola pasaz, kedze v slovencine som to mala rozlusknute a otazky som hravo zostavila bez precitania). A tu lahucku otazku piatich neznamych slov som nevedela ani ceknut... lebo ma to zarazilo a samozrejme, som ani nevedela ake slova sa tam v AJ riadne vyskytovali. Tak som povedala, ze som rozumela vsetkemu (topiaci sa aj stebla chyta :D ). Ako inak...hned na mna vysypala nejake slova z clanku, ktore som v zivote nepocula a nevedela som ich prelozit...5! Bum... na toto nikdy nezabudnem, lebo to bola tak lahka uloha a taka zbytocna 5tka...vdaka tomu som dostala z AJ dvojku na vysvedcku, co som ledva predychala (slovencina a anglitina boli dva predmety, na ktorych mi ozaj zalezalo).
Neprepieklo sa mi, ze som to citala v slovencine... a to by som pokojne dala ruku do ohna, ze sme boli mozno maximalne traja, co sme to povinne precitali aspon v tej slovencine...
S tym povinnym citkom ste to mali ozaj striktne. Nas ucitelka drvila z poznamok ostosest, ale povinne citanie nejako popri nas pretekalo. Pamatam sa, ze raz nam zadala kazdemu jednu knihu a tu sme museli odprezentovat. Padla na mna Sirota Podhradskych... tolko asi z mojho povinneho citania. Ale ojka, na skodu ti knizky nikdy nebudu, tak dobre, ze si to brala tak seriozne:)

ddatelinka

the catcher in the rye je jedna z knižiek, ktoré sa oplatí čítať v origináli. veľa ma naučila. také frázy sa na hodine angličtiny nenaučíš :-))

ojka

no , ja som povinné čítanie čítala, lebo bolo POVINNE (: ale u mna prebiehalo takým zaujímavým štýlom. Do mesiaca sme často mali aj zo 4 knihy prečítať a to som ja jednoducho niekedy nestíhala a vždy som mavala také šťastie, že ma z toho učitelka vyvolala a dostala som taku fajnú 5. A to nie raz.... a ked som si knižôčku dočítala, tak som sa prihlásila na opravu (-:O
Paaaaaaaaaaani, tak za A (: gratulujem, len tak dalej.... to bolo prvá skúška, že? Ja to ešte len začnem, pomaly sa rozbieham, ale každopádne na A-čko si nefandím, to ja vlastne nikdy, ale zasa motyka niekedy vystrelí a sa zadarí (: Necháme sa zajtra prekvapiť...

dobra vila

ojka, ano, myslim, ze spravne hovoris :). A to si bola taka poctiva, ze si citala povinne knizky? Lebo ja som do ruk vzala hocico, len nie co bolo treba :DD. A potom po strednej som docitavala tie, ktore som pocas strednej neprecitala... Ale trebars take Romea a Julia, priznam sa, neprecitala som dodnes a aj to je tusim v ramci stredoskolskej osnovy.
Ojka, skusku mam za A, dost ma to prekvapilo, necakala som A-cko, ono je to stale tak, ze ked necakas, prekvapis sa v pozitivnom zmysle slova a ked pocitam s tym, ze pisomka sa vydarila, tak ma naopak prekvapi horsia znamka...no chap to :-/

ojka

Kto chytá v žite je parádna kniha, klasika (: to sme mali ešte ako povinné čítanie na strednej...
lost, tak prajem ti, aby si mal zajtra ovela pohodovejší deň ako dnes, dobre sa vyspi, GN (:
dobrá víla a ty čo ešte buntošíš? čo skúška? (;

dobra vila

Ber to ako kompliment, ale ty si potom v "divnej" nalade stale :P. A tu si precitaj, ked budes mat cas, aspon ti bude spestrenim pocas tychto chladnych dni... Je to nenarocna knizka, bude ta bavit, je dobre napisana.
Nightie night aj tebe :)

lost

a na dnes to uz asi vzdam a zajtra odznova , restart game :)

uz len sa hybernovat..

(inac dnes mi pocitac len tak sam od seba zaspal, co je zaujimave lebo na to nemal dovod, teda jedine ak tan nemam mysi ktore mi nieco zvnutra stlacili.. rano sa no pozriem :D )

ale tak nechapem.. ako moze byt taky haluzny den, proste veci co sa stanu raz za 10 rokov.. tak sa stane v jeden den a rovno 2-3 veci naraz :)

tak nic no .. gn gn :)

lost

hmm :)
no sice knihy necitam, ale tu si pozriem :)
hmmm pisanie :)
tak ono to nejde vzdy tak lahko :D
clovek asi musi byt v takej divnej "nalade" :D
ale to by bola sranda, ze lost pisatel :D
ale skryty talent? :))))
no to musi byt brutalne dobre skryty :D
(ked som ho este nenasiel)
heh :)
zajimavy :)