Operacia usi

Girl11

Ahojte ja sa podpstuupit operaciu uší. Jedno mi odstava viac. Prosim vas poradite mi nejaku dibru kliniku a za rozomnu cenu? :)
A este by som sa chcela spitat ako to je s tou svojou obvodnou doktorkou? Som počula že ak sa poradime s nou a ona to vybavi preplaca to poisťovňa neviete niečo o tom? Ďakujem pekny deň :)

BARBORA56

ahojte som po operacii druhy den... vrele vam ju mozem odporucit od vcera som najstastnejsia aj ked to truchu boli ale uplne sa to da vydrzat... tesim sa ked mi daju dole obvezi..keby mal niekto otazky kludne mi napiste

laura524

Ahojte, ja som podstúpila operáciu v auguste 2013, neviem Vám povedať, koľko operácia trvala pretože som sa zobudila asi po 7h s hroznou bolesťou hlavy. Týždeň som nosila na hlave bandáž, čo mi prišlo dosť krátko, potom mi kázali nosiť čelenku len na noc, no aj tak som ju pre istotu nosila ešte 2 týždne aj cez deň. Operácia ma vyšla 730€, no cca po 3 mesiacoch sa mi ušká začali vracať do pôvodného stavu, môžem povedať, že na 70% sú dnes tak, ako pred operáciou. Operáciu som podstúpila vo vojenskej nemocnici v Ružomberku, no a či by som na ňu znova šla povedať neviem, ale skôr nie ako áno. Doteraz ma bolia uši keď sa zasmejem a nestálo to za to... ale aspoň jedno pozitívum, konečne som si uvedomila, že odstávajúce uši nie sú žiadna vada, teraz som spokojná, skúsila som to a viem, že je všetko tak ako to byť malo :) Ak o operácií uvažujete, tak sa nenechajte odradiť hŕbou záporných komentárov, určite sú aj ľudia, ktorí sú so zákrokom spokojní :)

leloa

Caute,
tiez som bola na plastike usi uz dvakrat.prvykrat ako dieta, ale jedno usko mi odskocio po case a druhykrat ako 22 rocna. usko vyzeralo v pohode, ale po case sa aj tak dalo dalej od hlavy. nie je to az take zle ako to bolo predtym, ale je to na rozdiel od druheho viditelny rozdiel. teraz uz mam 33 a aj tak z toho ide porazit. doteraz nechapem ako je mozne, ze aj napriek operacii to niekedy nedrzi. takze chapem vsetkych ludi, co su z toho nestastni. ja som z toho tiez nestastna a tiez si to v kuse pozorujem v zrkadle. takze uplne chapem macka uska. inak daj vediet ako dopadla 3 operacia.

monikapuszta

Pre macka uska,no citala som tvoj prispevok no neboj ja som na to rovnako tri nevydaren operacia kopa vyhodenych penazi a mania vsade kde sa vidim si usi prezeram.monika

macko usko123

Pekny den,tak moja skusenost s usami.Prva operacia,robili mi ju v NR v jednej radsje nemenovanej suk.klinike.14 dni bandaz,2 tyzden celenka,dalsie 2 na noc..po operaci,prave ucho super,lave uplne pricapene k hlave,nieco strasne.Zevraj sa to po case uvolni,ano trvlao to skoro rok,ale stred je uplne pri hlave a koniec ucha trosku od hlavy.Ale spat k pravemu,to sa po 6 mesiacoch vratilo do povodneho postavenia,tak si viete predstavit,jedno odstava a druhe uplne pri hlave,tak po pol roku,na dalsiu operaciu,v ramci reklamacie s tym,ze to uz bude uplne v poriadku,tak mi bolo povedane,zase dovolenka v praci,kopec penazi v cudu..zase si vytrpiet tu bandaz a vsetko okolo toho,uz mesiac po operaci,bolo to ucho odskocene,ale povedal som si,nech to tak ostatne a kaslem na to,ale ako cas siel,o dalsie 2 mesiace usko zase tam kde predtym!Tak som siel na kontrolu,samozrejme vsetci prekvapeny,ze to sa u nich este nestalo a kedze opkaovanie takej operacie je mozen az po 6 mesiacoch,zase som s tym musel chodit,priznam sa,predtym ked mi odstavali som bol zvyknuty a nemal som z toho take komlexy ako teraz.Prisiel termin 3 operacie,samozrejme lekat macher,ze to je hned spravene,oslabime chrupavku,a dame nejaky specialny steh,ktory nepovoli.Ale preisotou celenku som nosil v kuse cely mesiac..Po mesiac,prvy den,ucho vyzeralo ako tak,ale postupne cim dalej bolo uvolnene tak pomalicky sa odklanalo,samozrejme som si to stale fotil,uz som bol z toho naruseny.teraz 2 tyzdne po tom ako nenosim celenku,je ucho uz dost odkolonene,ale nie tak ako predtym,lenze je to kratka doba,takze za par tyzdnou cakam,ze to bude tam kde predtym.Lutujem,ze som sa na to dal,takto som bol zvyknuty sam na seba,a nevadilo mi to az tak moc,teraz? vsade kde je zrkadlo sa na seba pozeram a uz som asi fakt chory..Takze som som asi divny jedinec,ked ani na treti krat,to neni take,ako by malo byt...

Dd9987

Stellla

Neviem, či je to ešte aktuálne, ale odpoviem aspoň teraz. Uši nemám úplne rovnaké, mne odstávali pred operáciou viac vršky uší a tie mi trochu odstávajú aj teraz. Ale určite sa to nedá porovnať s tým, aké to bolo pred operáciou.
Na preväzy som chodila do ambulancie na prízemí, na termíne operácie sme sa dohodli tak myslím o mesiac, ako som tam bola prvýkrát.

prune

Ja som bola na operacii v roku 2008, ako 26 rocna, odstavali mi obidve usi, jedno este aj o nieco viac.
Priebeh operacie bol v pohode, nebolelo to, akurat tie vpichy pri lokalnej anesteze, niekolko krat v okoli ucha dost boleli. Operacia trvala asi hodinu. Ja som mala potom asi pat dni strasne bolesti, tri noci som nemohla spat, len po sediacky, okolia usi sa ani dotknut, bolo to dost zle. Ale vydrzala som a tesila som sa na vysledok. Ten bol super, ked mi dali dole obvazy, uska boli strasne napuchnute, bordove, ale drzali pri hlave, potom som asi mesiac nosila celenku, stacilo dva tyzdne, ale ja som chcela dlhsie. Bohuzial postupne sa mi usi stale viac odtahovali od hlavy. Teraz po vyse troch rokoch mozem povedat, ze mi odstavaju znovu, ale uz to vobec nie je tak velmi ako predtym. Ale nie je to ani to prave, co som chcela, no na dalsiu operaciu, reoperaciu, by som uz nesla. Kazdopadne mozem povedat, tu operaciu, aj napriek velkej bolesti potom, vobec nelutujem, kebyze sa mam znovu rozhodnut, isla by som do toho! Ale na reoperaciu uz nie, asi to ma byt takto a teraz je to uz o tom, aby som si konecne zvykla :)! Drzim palce vsetkym, ktori sa na to odhodlaju, ak mate ten pocit, urcite to treba skusit!

Stellla

Dd9987
prosim ťa ako vyzeraju tvoje uši? Maš ich uplne rovnake? Hlavne vršky uši. Ešte by som sa ťa chcela opýtať, na preväz si chodila do amb.čo maju na prizemi? Alebo si chodila na odd na druhom poschodi na určitu hodinu za nim? A ako dlho si čakala na termin operácie?