Mate niekto skusenosti s gelovymi nechtami? Ake to ma vyhody a nedostatky? Co to stoji? Mne sa osobne velmi dlhe nepacia, ale take kratsie s francuzskou manikurou su krasne.
Gélové nechty - výhody a nedostatky
laila: akrylova metoda robenia nechtov je starsia ( a teda aj menej vymakana) a aktyly obsahuju az nejakych 95 percent kyselin, ktore prestupuju do povrchu nechtu, aby sa to spolu spojilo...naproti tomu gely obsahuju len nejakych 5 percent, dokonca su aj gely bez kyselin, teda logicky menej poskodzujes vlastny nechet..je rozdiel v modelazi-akryl schne na vzduchu, a mas rychly primer, potrebujes mat prax lebo ti to schne rovno pod rukami...s gelom sa mozes viac pohrat, na vzduchu ti nezaschne aj keby si sa na hlavu postavila...na vytvrdenie gelu potrebujes UV lampu...akrylove nechty su pevnejsie, ale ak ich zlomis, pravdepodobne strhnes aj vlastny nechet (drzi to FAKT pevne) a to nie je nic moc ak sa ti zlomi dakde v polovici, gel sazvykne od nechtu odlupnut ked sa zlomi. Vseobecne povedane, maetrial a pomocky na modelovanie gelom su financne narocnejsie..staci? :o)
laila: hlavne by som sa do robenia gelovych nechtov nepustala bez toho,aby som to aspon videla...su tam iste specifika,ktore treba dodrzat...ja si myslim ze som sikovna dostb a aj napriek tomu, ze som to videla na sebe, este mi dost trvalo kymsom sato naucila urobit tak,aby to aj drzalo...ak by si bola z KE, tak sa mozeme dohodnut na stretnuti, mozem ti o tom porozpravat, poradit co potrebujes a ukazat ti postup :o)
dsf: ahoj a na tom videu da najskôr gel podkladovy, potom nalepi nalepkua dava stavebny a tak dalej..je to dobry postup?
medzi gelovymi a akrylovymi nie je skoro ziadny rozdiel...akurat ze akrylove vyzeraju viac umelo a je z nich vacsi smrad :D ak si chces spravit doma gelove nechty tak potrebujes tie umele nechty a ten gel k tomu ktory tiez nie je najlacnejsi a este aj taku lampu...ale ja osobne si myslim ze doma je lepsie si robit skor akrylove nechty...a ked chces francuzku tak nato si treba kupit dalsi taky biely ako keby gel a to stoji tiez dost ale tie nechty su pekne aj bez toho
kamoska robi gelove nechty...mozes si ich dat dlhsie alebo kracsie...dlzka zalezi len na tebe...ako povies tak manikerka ti ich spravi...francuzska manikura je na tom pekna ale dost vyrazna a podla mna su krajsie nechty len cisto gelove...oni su uz vtedy na koncoch krasne biele...a mozno si to videla len tak a si si myslela ze je to francuzska...cena je okolo 600- 1000 korun len zalezi kde...napriklad v BA je to vzdy drahsie ale v takych mensich mestach lacnejsie...robi sa to asi hodinku a pol mozno dve...zalezi aj od toho ako zlozite ich chces...nevyhody to ma asi take ze ich musis stale doplnat a to stoji okolo 250- 300 korun mozno viac, ako kde...a musis si davat na ne pozor aby sa ti neodtrhol...ale to by si musela s nimi poriadne niekde buchnut alebo ich mat velmi dlhe...vyhody to ma teke ze su velmi pekne :D
tak to neviem nikdy som nepracovala s gelom neviem ako sa správa s akrylom sa len naplní forma a priloži na nechet
dsf: tiez ma to napadlo, len ako to spojis s vlastnym nechtom...
ja som niekde čítala že sa to da aj s gelom skus mrknuť na www.youtube.com možno sa to dava pod lampu aj stou formou no neviem