Nádor v prsníku- aký odporúčate postup???

severanka123

kaciatko
diky za tip na ten swanson.... som rada, že sem prispievaš, tak sa nenechaj vytočiť vrtákmi, je ich tu veľa, tak to občas v tých diskusiách vrie:-)) ale človek aspoň vidí, akí sú ľudia rôzni:-))

Petuska
Jonášove recepty sú aj v jeho kalendároch, už vyšiel aj na rok 2010, doporučujem.... Ja idem vo štvrtok na biopsiu, vrrrr, som zvedavá, ale zvládnem všetko:-)) tak sa potom ozvem, nevie niekto ako rýchlo sa dočkám výsledku???

Miruliko

NAĎA14
Dakujem.Dufam ze to bude nezhubne a ked nie tak ze to bude v pociatocnom stadiu ze sa z toho velmi rychlo dostane.
Nech sa dari pa

NAĎA 14

Neviem ako to ide v nemocniciach na chirurgii,mne lekárka odporučila nou v blave ,lebo tam sú na to odborníci.Biopsiu mi robili v okresnej nemocnici,ale neboli z toho moc múdri a ani v blave.Pred nástupom som si spravila normálne predoperačné vyšetrenie.Pri nástupe si ešte spravili nejaké vyšetrenia/krv,prehliadku,anesteziol./Večer pred operáciou prišiel za mnou lekár,ktorý ma operoval,a všetko mi vysvetlil.Ak je nádor nezhubný odstránia ho.Ak je to nádor zhubný /počas operácie to posielajú do laborat./tak odstránia časť.Ak máte väčšie prsia tak len časť prsníka ak menšie tak celý prsník,ale záleží to aj od toho kde sa nádor nachádza.Ak je nezhubný príde za 3 dni domov.Ak zhubný poleží si tam asi 10 dní to záleží ako sa bude rana hojiť.Dúfam že tam bude len tri dni.Ale ak nie tak prvý šok dostane keď jej budú z tela trčať hadičky a to ako vyzerá.S tým sa bude musieť zmieriť ale zvyká sa na to veľmi ťažko.Určite nebude nikoho chcieť vidieť,ale nepýtaj sa jej či môžeš za ňou prísť jednoducho choď.Operáciou pri zhubnom nádore to len začína takže až by ste nedajbože potrebovali pomoc kľudne napíš,rada pomôžem viem aké je to keď nič nevieš čo ťa čaká.Ale zvládnuť sa to dá.

Miruliko

NAĎA14
Ahoj prosim ta mozes mi povedat ako prebieha vsetko od vtedy ako ti zistia nador na prsniku a povedia ze musi ist von.Mojej priatelke to vcera zistili.Ona chodila kazde 3 mesiace na kontrolu USG pretoze jej tam uz asi pred rokom nasli nieco ale vraveli ze sa to bude pozorovat lebo ze to nerastie ani nic.Ale teraz to podrastlo a tak povedali ze najlepsie bude ked to pojde von.Zaujima ma ako to bude prebiehat.Dufam len ze to ma nezhubne.Napis mi co najviac informacii.Dakujem.Pekny den.

NAĎA14

Ano ja som podstúpila operačný zákrok.Vtedy tieto alternatívne liečby neboli tak propagované a ani som nemala počítač nieto ešte internet kde by som niečo zistila a ani moc na výber.Ak to budete musieť riešiť operačne ozvi sa rada ti pomôžem.

kaciatko7

sorry, blbne mi net uz 2.den, vkuse ma vypina, leje ako z krhly, tak je asi zly signal alebo co. daj do googla slnieckova.sk, tam niekde by mali byt aj strediska uvedene...ak sa mi podari, dam to sem
pekny den prajem :)

kaciatko7

Petuska, my chodime aj na vysetrenie kvapky krvi, odoberu kvapocku krvi, daju pod mikroskop a hned sami mozete vidiet v akom stave je krv, ako su na tom biele krvinky, ci dostatocne pije vodu, ci su tam nejake plesne, ake je znecistenie atd. velmi dobra vec a rychla. stoji to cca 20-30 euro, podla toho kde. tak si mozete kontrolovat, ako strava posobi na krv atd.

kaciatko7

ten ananas som myslela jest samy, orechy zvlast, kludne aj za misku denne, vlaske, mandle, para orechy, kesu, lieskove... - maju vysoky obsah mineralov, prospesnych olejov, selen - ten je antioxidant
a odstavujte zeleninu, nech pije kazdy den cerstve, pomozu pri prekyslenom organizme
vela cerstvych byliniek, mata, bazalka, petrzlenova vnat....mozete aj na okne si vypestovat a pridavat do salatov
inac, sestra jedla surovu stravu hadam aj zo 5 mesiacov, zvykla si, aj jej to potom chutilo, je to sice dost drasticka zmena, ale strava je pri rakovine nesmierne dolezita, teraz uz trosku pridala dusenu zeleninu, strukoviny, sodovy chlieb....ale najlepsie na surovej vydryat co najdlhsie, velmi precisti organizmus a napomaha akejkolvek liecbe, aj ked z nej clovek schudne, ale vycisti sa, treba pridavat vela olejov a orechovin, aby schudnutie nebolo velke.