VITAMIN C - A DAVKOVANIE

Príspevok v téme: VITAMIN C - A DAVKOVANIE
bingham

Vitaminy a stopove prvky su velmi dolezite pre zdravy chod ludskeho organizmu v primeranych davkach (rad by som upozornil na slovo v primeranych), ktore si clovek zabezpeci ak ma dostatocny privod RACIONALNEJ VYZIVY

Vitamin C (kyselina askorbova) patri do skupiny vo vode rozpustnych, posilnuje imunitny system, pomaha pri vyvoji zubov, kosti, podporuje vstrebavanie zeleza, pomaha udrzat zdravu kozu

DENNA ODPORUCANA DAVKA JE pre dospelych 100mg a pre deti starsie ako 3 roky 45mg

Samozrejme ze davka sa moze aj zvysit podla potreby - horna hranica je 1000mg

HYPERVITAMINOZA sa prejavuje narusenym vstrebavanim medi a selenu, sposobuje zaludocne problemy ako hnacka, nafukovanie a u vnimavych jedincov aj oblickove kamene( najma u ludi ktori maju sklony k tvorbe oxalatovych kamenov), poruchy spanku, bolesti hlavy, velmi vysoke davky by sa nemali podavat tarchavym zenam

Na zaver by som rad povedal ze som sa umyselne zameral najma na vedlajsie ucinky, vzhladom na niekorych prispievatelov ktory uvadzaju davky az 80g - co je zatial cista hypoteza ktora sa zaklada na experimentovani a jej vysledky o uspesnosti(ak vobec budu) sa ukazu az v buducnosti
------------------
www.zdravie.sk Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

kosa

radca,

ta osobna skusenost je jednoducho pridumany blud.

robila sa studija v Nemecku, a ta jednoznacne dokazala ze ludja zvysenim vitaminu C vo svojej strave znizili aj oblickokamenove potjaze.

Tato studija sa robila v 1969 roku, davky boli 10 grammov dene.

radca

Kaciatko,

precitaj si pozorne toto forum a najdes tam aj moje osobne skusenosti s vitaminom C. Dalej ti uz nebudem odpovedat v zaujme zachovania suvislosti a vecnosti tejto diskusie.

damian

spravanie niektorych je tak arogantne a agresivne, ze mi pripomina spravanie doktorov onkologov, ked rodicia odmietnu pokracovat v zabijani dietata chemoterapiou. Bol som toho svedkom a pisu mi o tom rodicia deti. Doktori na nich normalne nadavali a vyhrazali sa im na chodbach onkologie, pred zrakmi inych rodicov a najhorsie pred zrakmi deti.

Mam pocit, ze provokateri na tomto fore su z doktorskych kruhov, lebo to spravanie sa im podoba.

(samozrejme, cest vinimkam, niektori doktori este maju slusnost a charakter, inac "trace character")

kaciatko7

radca, nech sa paci, obrat sa na administratora, neporusujem pravidla fora, takze asi nepochodis. no ked tam uz budes pisat, prosim ta, nezabudni dodat, nech je tema len prihlasenych, nech nam tu nenarusuju rozumny debat ludia s psychickymi problemami a so silnou zavislostou na meneni nickov. predsa len, to sem nepatri, su na to vytvorene ine temy. bude to prinosne pre nas vsetkych, nech si tu rozumne podebatujeme. vopred dakujem
no a mozme sa vratit k vitaminu C. mas s nim nejaku osobnu skusenost?

radca

Kaciatko,

este raz ti napisem, ze ak nerozumies vyznamu slov a prispevkov, ktore ti tu bingham , karioll a dalsi napisali, tak ti sem mozem napisat hocico a neporozumies tomu. Ale este to posledny krat skusim a potom uz sa budem musiet obratit na administratora.

Ani kazdy fajciar nedostane presne po 9 mesiacoch rakovinu a predsa fajcenie nie je zdrave.

kaciatko7

inac, nebolo by na skodu, keby sa tato tema uzamkla len pre registrovanych...
bringham, kvakatko, to mi je naozaj luto, ze vas potihol takyto smutny osud, no ale s tymto vam tu neporadia...skuste sa spytat kariolla, ten vam urcite posluzi nejakou silne odbornou radou. prinajlepsom vas posle k psychologovi :)
niet nad dobru odbornu radu, verte mi :)

kaciatko7

radca, a tento tvoj prispevok by si kde zaradil? mna napada napriklad...zavadzanie
a z toho mi vychadza jedine, ze mi jednoducho nevies vysvetlit, ako je mozne, ze oblickovymi kamenmi netrpim...a naozaj by ma to zaujimalo.
teoria je teoria, osobna skusenost je osobna skusenost, tu mi asi tazko vyvratis nejakym mudrym textom v anglictine...no ale mozes to skusit

kvakatko

Ja by som sa chcela tiez ospravedlnit za svoju jednoduchost a tak trosku prijebanu povahu. Ale vidite, mame to asi v rodine. Geny su geny a s tym clovek len tazko nieco urobi.

bringham

ospravedlnujem sa vsetkym na fore za svoje vyjadrovanie, vulgarnost a jednoduchsie uvazovanie. mal som tazke detstvo , mam depresie som psychycky naruseny a som homosexual. tym ze vas urazam si riesim len svoje komplexi zo svojej bezvyznamnej existencie. dakujem za pochopenie