VITAMIN C - A DAVKOVANIE

Príspevok v téme: VITAMIN C - A DAVKOVANIE
bingham

Vitaminy a stopove prvky su velmi dolezite pre zdravy chod ludskeho organizmu v primeranych davkach (rad by som upozornil na slovo v primeranych), ktore si clovek zabezpeci ak ma dostatocny privod RACIONALNEJ VYZIVY

Vitamin C (kyselina askorbova) patri do skupiny vo vode rozpustnych, posilnuje imunitny system, pomaha pri vyvoji zubov, kosti, podporuje vstrebavanie zeleza, pomaha udrzat zdravu kozu

DENNA ODPORUCANA DAVKA JE pre dospelych 100mg a pre deti starsie ako 3 roky 45mg

Samozrejme ze davka sa moze aj zvysit podla potreby - horna hranica je 1000mg

HYPERVITAMINOZA sa prejavuje narusenym vstrebavanim medi a selenu, sposobuje zaludocne problemy ako hnacka, nafukovanie a u vnimavych jedincov aj oblickove kamene( najma u ludi ktori maju sklony k tvorbe oxalatovych kamenov), poruchy spanku, bolesti hlavy, velmi vysoke davky by sa nemali podavat tarchavym zenam

Na zaver by som rad povedal ze som sa umyselne zameral najma na vedlajsie ucinky, vzhladom na niekorych prispievatelov ktory uvadzaju davky az 80g - co je zatial cista hypoteza ktora sa zaklada na experimentovani a jej vysledky o uspesnosti(ak vobec budu) sa ukazu az v buducnosti
------------------
www.zdravie.sk Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

radca

kaciatko,

keby si si precitala tuto diskusiu trochu pozornejsie, tak tu najdes dokonca aj osobnu skusenost s oblickovymi problemami suvisiacimi s vysokymi davkami vitaminu C. Ucit niekoho citanie s porozumenim je predmetom 1. a 2. rocnika ZS. Tiez by som ti asi doporucil doucit sa vyznam slov: argument, dokaz, fakt, konstatovanie, osobna skusenost, nazor, vedecka studia, statisticka vzorka, atd...

Kosovi to asi ani nema vyznam doporucovat...

kaciatko7

ved nech argumentuju odporcovia vitaminu C (nemyslim tym prekopirovane texty)
inac, este by som pridala k tym oblickovym kamenom...velmi by ma zaujimalo, kedze tu tvrdite, ako vyssie davky vit C podporuju vznik kamenov, ako je potom mozne, ze v minulosti som mala problem s oblickami (dokonca aj zapal obliciek), takze podla vasich teorii som jedinec, co ma na tvorbu kamenov predpoklady (kedze moje oblicky nepracuju, ako by mali), uzivam vyssie davky cca 9 mesiacov a stav mojich obliciek sa absolutne nezhorsil, praveze zlepsil. takze, mozete argumentovat...

kosa

radca,

vsimaj ze kacjatko uz napisala toho nemalo-a toz vlasnej skusenosti a jej sestry skusenosti, a to je vela.

kosa je kosa-nezalezi natom kto kosa je bo to aj tak nikomu nepomoze (a ani neublizi :),

zalezi co kosa pisala a pise.
a kosa pisala a kosa pise odborne nazory k tomu preco zdravje kolabuje ked nemusi.

,,S KOSA NA VECNE CASY A NIKDY JINAK!,,

radca

Vidim, ze sa tu vcera za splnu mesiaca rozvinula plodna diskusia.

Kosa je podla prispevkov asi hermafrodit, alebo skupina hermafroditov, lebo pise v mnoznom cisle. Popripade to este moze byt jeden hermafrodit s rozdvojenou, alebo roztrojenou osobnostou.

Kaciatko,

ked chces argumenty, tak by bolo nacase, aby si nejake zacala pisat... nemyslis?

bingham

Kaciatko

Uz si chod lahnut, lebo pises same nezmysli, uz len to by mi chybalo aby som nieco o tebe vyzvedal - uplne mi staci to co vidim tu a je mi zle...

A skoda ze si porusila ten slub co si dala - ze si na mna reagovala...

Sudruh Kosa:

ty sice pises ako keby si mala klavesnicu naopak, ale mas viacej rozumu ako kaciatko, ty aspon nemas komplexy...

PS: a to ze si zena som pochopil z temy PVRB17...

kaciatko7

tak zas sa potvrdilo (budem sa opakovat), ked sa minu rozumne argumenty, vycita sa gramatika, a ked sa minie gramatika, vycita sa osobny zivot...
dufam, ze odteraz sa tu budeme venovat uz len teme vitamin C...

kaciatko7

bingham, vsak sa nerozculuj, skodi to pleti, a este takto pred spanim...mysli aj na svoje zdravie.
inac, o mna sa nestrachuj, poradim si so svojim zivotom sama, aj bez tvojich odporucani.
okrem toho, nevedela som, ze tato tema je o mojom osobnom zivote, tak laskavo nevyzvedaj...toto nie je zoznamka :))
takze, pripievam sem preto, lebo mam potrebu sem pripievat a podelit sa o svoje skusenosti, nevidim na tom nic zle a je to v sulade s pravidlami fora.