VITAMIN C - A DAVKOVANIE

Príspevok v téme: VITAMIN C - A DAVKOVANIE
bingham

Vitaminy a stopove prvky su velmi dolezite pre zdravy chod ludskeho organizmu v primeranych davkach (rad by som upozornil na slovo v primeranych), ktore si clovek zabezpeci ak ma dostatocny privod RACIONALNEJ VYZIVY

Vitamin C (kyselina askorbova) patri do skupiny vo vode rozpustnych, posilnuje imunitny system, pomaha pri vyvoji zubov, kosti, podporuje vstrebavanie zeleza, pomaha udrzat zdravu kozu

DENNA ODPORUCANA DAVKA JE pre dospelych 100mg a pre deti starsie ako 3 roky 45mg

Samozrejme ze davka sa moze aj zvysit podla potreby - horna hranica je 1000mg

HYPERVITAMINOZA sa prejavuje narusenym vstrebavanim medi a selenu, sposobuje zaludocne problemy ako hnacka, nafukovanie a u vnimavych jedincov aj oblickove kamene( najma u ludi ktori maju sklony k tvorbe oxalatovych kamenov), poruchy spanku, bolesti hlavy, velmi vysoke davky by sa nemali podavat tarchavym zenam

Na zaver by som rad povedal ze som sa umyselne zameral najma na vedlajsie ucinky, vzhladom na niekorych prispievatelov ktory uvadzaju davky az 80g - co je zatial cista hypoteza ktora sa zaklada na experimentovani a jej vysledky o uspesnosti(ak vobec budu) sa ukazu az v buducnosti
------------------
www.zdravie.sk Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

kaciatko7

bingham, keby si cital pozorne a so zaujmom sa nieco nove naucit, prisiel by si na to, ze liecba vit B17 je liecba komplexna (takze logicky nezahrna len jeden jedinky vitamin, ale aj ostatne prospesne pripravky, vhodnu stravu, pitny rezim...) no a z toho vyplyva (okrem ineho), ze je potrebne ju dodrziavat s maximalnou disciplinou a sebazaprenim.
uvediem ti priklad...niekto sa snazi vyliecit a postupuje v sulade s protokolom liecby, lenze nevie si odopriet absolutne nevhodne potraviny, ktore rakovinu vyzivuju, napr. klobasky, slaninu, plesne podporujuce huby...alebo sa da nahovorit od lekarov na chemoterapiu, ktora nasledne znici tazko nadobudnutu imunitu....na koho by si zvalil vinu pri pripadnom zhorseni stavu???

OXY

Ludia mali by ste to ukoncit a zakopat vojnovu sekeru. Absolutne to nema zmysel. Tolerancia !! Kazdy ma svoj vlastny nazor . vedomosti a niektory aj osobne skusenosti. Nevsimajte si provokaterov. Ja osobne si rad precitam prispevky Vas vsetkych a stale mi nieco daju.

Bingham je to tvoja tema a mal by si to tu dat do poriadku a vobec nereagovat na hermafrodita ten ma svoju temu.

kosa

bingham,

Patrik pokjal sam rozhodoval o sebe tak sa jeho stav stabilizoval a zacal zlepsovat.

akonahle sa do toho namjesali ludja co tam nemali co robit, tak sa to zrutilo jak domcek z karat.

a mozem ti povedat, ze aj moja mama, pokjal dodrzovala KOMPLEKSNY POSTUP, tak sa veci stabilizovali, a zacali zlepsovat,NIKTO Z NICH NEVERIL VLASNYM OCJAM.

akonahle ale tento KOMPLEKSNY POSTUP narusila, prisli k slovu lekari, a ti jej do 6 mesjacoch urobili konjec.

inac, na lozku vedla nej lezala 40 rocna mlada zena, ktore lekari svojim NEODBORNYM ZAKROKOM znicili mocovy mechur, takze zasak ini kolegovja museli tento pracne nahradit.

kosa

bingham,
vela sis predstavoval az zacinas bludit.

o tom ze RAKOVINA JE BANALNE OCHORENJE pisal (team) kosa, a nje Damian, kacjatko,cic.

Takze skus veci nazyvat pravym menom, nemusis nic noveho vymyslat, uz objavili aj Ameriku, a aj vymysleli koleso.

kaciatko7

bingham, k ostatnym tvojim nemiestnym narazkam a domnienkam len tolko...no comment (bez komentara)...prosim ta, nezavadzaj a neodbocuj od danej temy, este nam to tu uzamknu kvoli tebe...