VITAMIN C - A DAVKOVANIE

Príspevok v téme: VITAMIN C - A DAVKOVANIE
bingham

Vitaminy a stopove prvky su velmi dolezite pre zdravy chod ludskeho organizmu v primeranych davkach (rad by som upozornil na slovo v primeranych), ktore si clovek zabezpeci ak ma dostatocny privod RACIONALNEJ VYZIVY

Vitamin C (kyselina askorbova) patri do skupiny vo vode rozpustnych, posilnuje imunitny system, pomaha pri vyvoji zubov, kosti, podporuje vstrebavanie zeleza, pomaha udrzat zdravu kozu

DENNA ODPORUCANA DAVKA JE pre dospelych 100mg a pre deti starsie ako 3 roky 45mg

Samozrejme ze davka sa moze aj zvysit podla potreby - horna hranica je 1000mg

HYPERVITAMINOZA sa prejavuje narusenym vstrebavanim medi a selenu, sposobuje zaludocne problemy ako hnacka, nafukovanie a u vnimavych jedincov aj oblickove kamene( najma u ludi ktori maju sklony k tvorbe oxalatovych kamenov), poruchy spanku, bolesti hlavy, velmi vysoke davky by sa nemali podavat tarchavym zenam

Na zaver by som rad povedal ze som sa umyselne zameral najma na vedlajsie ucinky, vzhladom na niekorych prispievatelov ktory uvadzaju davky az 80g - co je zatial cista hypoteza ktora sa zaklada na experimentovani a jej vysledky o uspesnosti(ak vobec budu) sa ukazu az v buducnosti
------------------
www.zdravie.sk Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

OXY

Kaciatko: A co ma podla Teba v taky cas clovek robit. Co by si robila Ty, keby si bola ne jeho mieste. Cakam na tvoju odpoved. Vies ake to je psych. narocna choroba? Vies sa vzit do jeho situacie?

kaciatko7

OXY, ked sme uz pri tych prikladoch z praxe a realneho zivota...tiez mam jeden. zaciatok vyzera slubne, o konci, lepsie povedane o terajsej situacii dotycneho radsej pomlcim.
takze, mam jedneho znameho, zhodou okolnosti je to doktor.(ano, na pocudovanie, aj takych mam znamych). par rokov dozadu mu na hrubom creve nasli nador velkosti pomaranca, samozrejme podstupil operaciu (odstranili nalez plus cca 30cm creva), PRE ISTOTU mu nasadili aj chemoterapiu, aj ked najprv tvrdili, ze operacia bude spravne a jedine riesenie, kedze vybratim nalezu odstrania z tela rakovinu, zevraj...no ale, istota je gulomet, zmenili svoj povodny nazor a prislo na rad chemo. dotycny schudol 20kg...ked mi rozpraval o prednostiach liecby rakoviny ortodoxnou medicinou, dusoval sa, ako ani po rokoch nema ziadne zdravotne tazkosti. lenze, nas rozhovor bol prerusovany jeho stalym odchodom na wc, co mu samozrejme sposobuje (aj po rokoch) prave to odstranenie casti hrubeho creva. zdoveril sa mi, ze sice rakovinu ako taku porazil, lenze tato neprijemnost mu uz roky stazuje zivot...takze v jeho pripade by som o plnohodnotnom zivote nehovorila. okrem toho, tmave kruhy v oblasti jeho oci tiez nehovoria o vybornom zdravotnom stave...no ale, asi si zdravie kazdy predstavujeme inac, bohuzial.

OXY

Kosa

Neda mi aby som nereagoval, ako mozes byt tak zly. Ved kazdy chce zit, tesit sa zo zivota mat dobru rodinu,zenu, deti.A jezisa zbytocne neber do ust.On ti urcite neublizil.

bingham

Kaciatko:

Nie my sme neodbocili od temy, vzhladom na to ze vy (ty a kosa a ...) uvadzate vitamin C ako velmi ucinny pri liecbe rakoviny - dokonca Damian spomenul ze sa da liecit iba vitaminom C, co je taka k... az na zaplakanie - hlavne tie megadavky

Oxy:

Ludom ako su oni to nevysvetlis, aj keby si sa pretrhol - vies oni su silne presvedceny o svojom nazore ktory stoji za h....

A inak kaciatko ked citam tvoje prispevky mam pocit ako keby som si pisal s Damianom - tym nenarazam na to ze mas dva nicky, ale na to ze su to jeho prekopirovane prispevky a nazory....

PS: ak mas rozum (co asi nie) tak pochopis ze tvoje nazory su v tejto teme neziaduce .... ale to by som chcel asi vela co ?

OXY

Kaciatko moj svagor mal tento problem a vdaka chemoterapii sa s toh dostal. Uz 10 rokov je bez tazkosti. Zije plnohodnotny zivot.

kaciatko7

Bohuzial, aj to je krasny priklad demokracie, ze ze kvoli prispievatelom, ktori slovne napadali ostatnych rozumne diskutujucich, sa dotycna tema uzamkla pre vsetkych nezaregistrovanych bez rozdielu...asi je to ocividny dokaz toho, ze z urcitych dovodov nie je vhodne o tejto teme diskutovat....myslela som si, ze totalita je uz vec minulosti :(

kaciatko7

OXY, aku nadej si mal na mysli? nadej, ze sa vyliecia a budu zit plnohodnotne, alebo nadej, ze si znicia imunitu a organizmus tym padom nebude schopny odolavat rakovinovym bunkam? ak si myslel tu druhu moznost, tak potom s tebou plne suhlasim...
inac, je uplne bezne, ze chemoterapia(ktora hybe svetom a este urcita mocna skupina ludi ma z toho krasne vynosny biznis, to su hlavicky, klobuk dole), sa nepodava pacientom len na zaklade ich presvedcenia, ale aj s pouzitim vyhrazok, nadavok a ovplyvnovania nazoru, nevravim ze je to tak vo vsetkych pripadoch, lenze bohuzial, aj taketo pripady sa stali a aj sa stavaju.
inac, odbocili sme od temy, kedze tu sa pojednava o vit C, na tuto problematiku je vytvorena ina tema. staci sa zaregistrovat a mozme diskutovat.

OXY

kaciatko: Ty sama dobre vies ze chemoterapia niekedy musi byt a ludi na to netreba nahovarat. Ked su tazko chori su radi ze maju nadej.