VITAMIN C - A DAVKOVANIE

Príspevok v téme: VITAMIN C - A DAVKOVANIE
bingham

Vitaminy a stopove prvky su velmi dolezite pre zdravy chod ludskeho organizmu v primeranych davkach (rad by som upozornil na slovo v primeranych), ktore si clovek zabezpeci ak ma dostatocny privod RACIONALNEJ VYZIVY

Vitamin C (kyselina askorbova) patri do skupiny vo vode rozpustnych, posilnuje imunitny system, pomaha pri vyvoji zubov, kosti, podporuje vstrebavanie zeleza, pomaha udrzat zdravu kozu

DENNA ODPORUCANA DAVKA JE pre dospelych 100mg a pre deti starsie ako 3 roky 45mg

Samozrejme ze davka sa moze aj zvysit podla potreby - horna hranica je 1000mg

HYPERVITAMINOZA sa prejavuje narusenym vstrebavanim medi a selenu, sposobuje zaludocne problemy ako hnacka, nafukovanie a u vnimavych jedincov aj oblickove kamene( najma u ludi ktori maju sklony k tvorbe oxalatovych kamenov), poruchy spanku, bolesti hlavy, velmi vysoke davky by sa nemali podavat tarchavym zenam

Na zaver by som rad povedal ze som sa umyselne zameral najma na vedlajsie ucinky, vzhladom na niekorych prispievatelov ktory uvadzaju davky az 80g - co je zatial cista hypoteza ktora sa zaklada na experimentovani a jej vysledky o uspesnosti(ak vobec budu) sa ukazu az v buducnosti
------------------
www.zdravie.sk Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

kaciatko7

OXY, zober si to z druhej strany...a keby som sa rozhodla pre liecbu ortodoxnou medicinou a nezaberala mi, co potom?

kosa

OXY,
samozrejme ze je to psychicky narocna choroba...
ved kolko ze susedov zomrje kazdy rok?...
ak pocita kazdy z nas, tak minimalne 50% zomrelych zomrelo na rakovinu...a zomieraju aj bohati....nedavno Patrick Swayze....

preto rakvovina je jeden velky STRASJAK...

a strasi a strasi... uz desatrocja...

a tu naraz sa najde jeden druhy co na tu rakovinu nezomrje prjamo...

OXY

Kosa : Samozrejme ze chapem , kazdy clovek je iny a ma inu imunitu. V zivote je to aj o stasti. Dal som to, iba ako prikla pre kaciatko. Existuje jedno prislovie ktore som ani ja dlho nepotreboval chapat. Nastal zlom v mojom zivote a pochopil som ho. Znie: Nikdy neodsudzuj cloveka, pokial nechodis v jeho papuciach.

Myslim ,ze to prislovie je indicke. Ma velmi hlboku myslienku a popri tom je jednoduche.

kaciatko7

bingham, este jedna vec k tvojmu poslednemu prispevku...veruze ty nedavaj na svoje pocity, mozu byt klamne...riad sa faktami, lepsie urobis.
ak sa karioll neurazi, pouzijem jeho slova...to nevymyslis, to je zivot. krasna myslienka

kosa

OXY,

beruc do uvahy urcite okolnosti,
museli by sme vidjet tvojeho svagra a prestudovat jeho zdravotny spis.
iste chapes.

kaciatko7

OXY, nebudem hodnotit, kto ma co robit, nevnucujem nikomu nic. ak mozem povedat za seba, urcite by som sa liecila alternativnou medicinou.

kaciatko7

bingham, naozaj nemozem za to, ze mas taku bujnu fantaziu, nicky nemenim, nikoho nazory a prispevky nekopirujem, nie je to v sulade s mojim charakterom.
este by ma zaujimalo, ako by prispevok vhodny do tvojej temy mal vyzerat, aby si ho akceptoval. ked pisem o vit C, nepaci sa ti, ked nepisem o vit C, tiez sa ti nepaci...tak ja uz potom naozaj neviem. inac, toto je diskusne forum, takze necakaj, ze si tu vsetci budeme pritakavat. preco sa s tym nezmieris, ze niekto ma aj iny nazor ako ty? ako ja akceptujem tvoj nazor, bolo pri prinosne, keby si aj ty akceptoval moj. okrem toho na tomto fore je sloboda prejavu a slova, v mojich prispevkoch nikoho neurazam, takze su uplne v poriadku.
inac, mas pravdu, aj mega davkami vit C vnutrozilovo sa da porazit rakovina, takze od temy sa neodbocilo.