VITAMIN C - A DAVKOVANIE

Príspevok v téme: VITAMIN C - A DAVKOVANIE
bingham

Vitaminy a stopove prvky su velmi dolezite pre zdravy chod ludskeho organizmu v primeranych davkach (rad by som upozornil na slovo v primeranych), ktore si clovek zabezpeci ak ma dostatocny privod RACIONALNEJ VYZIVY

Vitamin C (kyselina askorbova) patri do skupiny vo vode rozpustnych, posilnuje imunitny system, pomaha pri vyvoji zubov, kosti, podporuje vstrebavanie zeleza, pomaha udrzat zdravu kozu

DENNA ODPORUCANA DAVKA JE pre dospelych 100mg a pre deti starsie ako 3 roky 45mg

Samozrejme ze davka sa moze aj zvysit podla potreby - horna hranica je 1000mg

HYPERVITAMINOZA sa prejavuje narusenym vstrebavanim medi a selenu, sposobuje zaludocne problemy ako hnacka, nafukovanie a u vnimavych jedincov aj oblickove kamene( najma u ludi ktori maju sklony k tvorbe oxalatovych kamenov), poruchy spanku, bolesti hlavy, velmi vysoke davky by sa nemali podavat tarchavym zenam

Na zaver by som rad povedal ze som sa umyselne zameral najma na vedlajsie ucinky, vzhladom na niekorych prispievatelov ktory uvadzaju davky az 80g - co je zatial cista hypoteza ktora sa zaklada na experimentovani a jej vysledky o uspesnosti(ak vobec budu) sa ukazu az v buducnosti
------------------
www.zdravie.sk Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

OXY

Kosa:

Myslis si ze tento svet funguje len tak , ze to nie je riadene? Nemyslim tym KGB. Ako mozes tvrdit ze Jesis neexistuje,lebo si ho nevidel? Je uplne jedno ako sa vola, ale je. Preco ludia prosia aj neveriaci o pomoc ked im je tazko.

Ale stacilo sme od temy daleko a ty si mi neodpovedal na Patrika.

kaciatko7

OXY, zahrnas ma zvlastnymi otazkami...no ale, kvalitny je a aj kvalitne mi pomaha. a vobec nebol drahy...ked mi na svojom zdravi zalezi, tak donho zainvestujem a nebudem sa predsa ladovat nejakym mastencom pod nazvom celaskon.

OXY

Kaciatko: ako mozes vediet ze ten tvoj je kvalitny vitamin c.Len preto ze bol drahy. Bola si pri vyrobe tohoto preparatu?

OXY

Kosa :

Teraz sa velmi mylis. Peniaze sice riadia biznis,ale ked ochories tak su ti nanic. Jedine, ze budes mat krajsiu izbu.....Zdravie si nekupis.Preco Patrik nepouzil megadavky ? Preco spusta bohatych ludi zomiera a nikto ich nevie zaćhranit. Keby to bola pravda ta tvoja teoria dnes nikto nezomrie v mladom veku na rak.

nooooo

nie je fiktivna postava, on existoval, sú o tom aj historické dokumenty, ktoré to uvadzajú
to len na okraj, lebo to tu do temy nepatrí

kaciatko7

a moje prispevky su prikladom, ze o danej problematike premyslam, keby to tak nebolo, pripievala by som napr. do temy o krasnych vlasoch, nechtoch atd. nie do temy, ktora sa tyka rakoviny