VITAMIN C - A DAVKOVANIE

Príspevok v téme: VITAMIN C - A DAVKOVANIE
bingham

Vitaminy a stopove prvky su velmi dolezite pre zdravy chod ludskeho organizmu v primeranych davkach (rad by som upozornil na slovo v primeranych), ktore si clovek zabezpeci ak ma dostatocny privod RACIONALNEJ VYZIVY

Vitamin C (kyselina askorbova) patri do skupiny vo vode rozpustnych, posilnuje imunitny system, pomaha pri vyvoji zubov, kosti, podporuje vstrebavanie zeleza, pomaha udrzat zdravu kozu

DENNA ODPORUCANA DAVKA JE pre dospelych 100mg a pre deti starsie ako 3 roky 45mg

Samozrejme ze davka sa moze aj zvysit podla potreby - horna hranica je 1000mg

HYPERVITAMINOZA sa prejavuje narusenym vstrebavanim medi a selenu, sposobuje zaludocne problemy ako hnacka, nafukovanie a u vnimavych jedincov aj oblickove kamene( najma u ludi ktori maju sklony k tvorbe oxalatovych kamenov), poruchy spanku, bolesti hlavy, velmi vysoke davky by sa nemali podavat tarchavym zenam

Na zaver by som rad povedal ze som sa umyselne zameral najma na vedlajsie ucinky, vzhladom na niekorych prispievatelov ktory uvadzaju davky az 80g - co je zatial cista hypoteza ktora sa zaklada na experimentovani a jej vysledky o uspesnosti(ak vobec budu) sa ukazu az v buducnosti
------------------
www.zdravie.sk Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

kosa

bingham,

okrem vedomosti tu aj prezentujes nazvy chemikatov, takze musis byt lekarom...
a nam vsetkym je jasne preco zastavas taku poziciju aku zastavas...

kaciatko7

Bingham, tvoja rada by sice nebola tak zla, no ale je v sulade s pravidlami fora tu propagovat antidepresiva a rohypnol?

kaciatko7

OXY, choroby, ludske nestastie a nevedomost je uzasne vynosny biznis. tento biznis vsak funguje len za predpokladu, ze choroby sa iba LIECIA, nie vsak VYLIECIA. vyliecenie je pre tento biznis uplne neekonomicke a neziskove, tym padom nemozeme cakat, ze tu bude aj snaha o porazenie chorob. choroba prinasa zisky, zdravie vsak nie.

OXY

Kosa :

To je tvoja teoria. Ja mam inu.Podnikal som zamestnaval som 70 ludi.Potom to prislo a mne sa zmenil zivot.Nie som chudobny ale ani narocny. Peniaze mi pri mojom ochoreni nepomozu, iba v tom ze nemusim cakat na vysetrenie a ze si kupim lekara aby mi dal MR vtedy ked to potrebujem. Bohuzial.Pochopil som ze mamon nie je vsetko.

kosa

OXY,

kedisik ludi u nas BREJNVOSINGOVAL UV KSC,

teraz je to mozno ina institucija a pouziva ine metody, ale proces sa nezmenil.

BREJNVOSINK.

PATRIK - detaili nevjem, ale vjem ze pred jeho smrtov zasjahli lekari.

tak isto pred smrtov mojej mamy. pokjal sme ju drzali co najdalej od lekarov, a pod rezimom, tak vsetko fungovalo v norme.

akonahle sa rezim narusil, doslo ku kolapsu.

bingham

Boze co si to dopustil - toto mala byt tema o spravnom uzivani vitaminu C, aby ludom nevznikali zdravotne problemy, prave kvoli takym ludom ako je Kaciatko a pod...

Sudruh Kosa:
Ja neviem kto si, ale povedz svojmu lekarovi nech ti zvysi davky antidepresiv

Kaciatko:
Rada pre teba: pomaly vstan od svojho PC a premiestni sa do kupelne, tu sa poriadne osprchuj teplou vodou, ak si to zvladla tak prejdi do kuchyne - daj si rohypnol a chod si lahnut - uvidis ze ti to pomoze a ostatnym ludom na fore tiez

kosa

OXY,

to hadam nemyslis vazne?.....

penjaze su prostrjedkom na dosjahnutje cjela.

teraz ti ja povjem prislovecko, ale z realneho zivota:

GDO MAZE TEN JEDE...

prikladov mas vela, ak nevjes pytaj sa ludi okolo. urcite ti povedja.

''preco spusta bohatych zomjera na rakvovinu?'' nedavno Patrick Swayze, ci George Harrison of Beatles, ako priklad.

nuz horeuvedene priklady sluzja na zivenje rakovinoveho strasjaka.

kaciatko7

OXY, nemusis sa ospravedlnovat, ja osobne rakovinu nemam, teda aspon o tom neviem, mam ju vsak v mojom blizkom okoli, takze je pochopitelne, ze sa o problematiku zaujimam, nebudem to vsak na tejto teme rozoberat, ani zakladatel temy by s tym urcite nesuhlasil, aby som mu to tu kazila. ale keby som mala rakovinu ja, urcite sa vyberiem cestou alternativnej mediciny, to uz som napisala, tak sa opakujem. tot vsjo.