VITAMIN C - A DAVKOVANIE

Príspevok v téme: VITAMIN C - A DAVKOVANIE
bingham

Vitaminy a stopove prvky su velmi dolezite pre zdravy chod ludskeho organizmu v primeranych davkach (rad by som upozornil na slovo v primeranych), ktore si clovek zabezpeci ak ma dostatocny privod RACIONALNEJ VYZIVY

Vitamin C (kyselina askorbova) patri do skupiny vo vode rozpustnych, posilnuje imunitny system, pomaha pri vyvoji zubov, kosti, podporuje vstrebavanie zeleza, pomaha udrzat zdravu kozu

DENNA ODPORUCANA DAVKA JE pre dospelych 100mg a pre deti starsie ako 3 roky 45mg

Samozrejme ze davka sa moze aj zvysit podla potreby - horna hranica je 1000mg

HYPERVITAMINOZA sa prejavuje narusenym vstrebavanim medi a selenu, sposobuje zaludocne problemy ako hnacka, nafukovanie a u vnimavych jedincov aj oblickove kamene( najma u ludi ktori maju sklony k tvorbe oxalatovych kamenov), poruchy spanku, bolesti hlavy, velmi vysoke davky by sa nemali podavat tarchavym zenam

Na zaver by som rad povedal ze som sa umyselne zameral najma na vedlajsie ucinky, vzhladom na niekorych prispievatelov ktory uvadzaju davky az 80g - co je zatial cista hypoteza ktora sa zaklada na experimentovani a jej vysledky o uspesnosti(ak vobec budu) sa ukazu az v buducnosti
------------------
www.zdravie.sk Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

Peto T

OXY: Paradoxne, KVALITNÝ vitamín C spoznáš práve podľa toho, že je LACNÝ (v prepočte ceny za gram vitamínu).

Ide o to, že zarytý farmako priemysel vyrába drahé cukríky, kde dajú trošku vitamínu a kopu zbytočných a škodlivých chemikálií, farbív, príchutí... Ľudia si potom myslia, že vitamíny nefungujú. Ono je to asi zámer.

Kvalitný vitamín C je ten, ktorý obsahuje čo najmenej aditív. Ideálny je kvalitný, vysoko čistý prášok askorbátu sodného. Keď si prerátaš jeho cenu za gram, a cenu niektorých odpadov z lekárne, tak sám zistíš, o čom píšem (nie všetky vitamíny v lekárni sú odpad, ale veľká časť žiaľ je).

kaciatko7

bingham, zas si vedla ako ta jedla....okrem toho, uz som ti raz pisala, ze sem neuvadzaj svoje domnienky, ale fakty. vyplodmi svojej bujnej fantazie ohuruj niekoho ineho.

kaciatko7

Bingham, a cim je B17 dobry biznis? ty si od fachu, ty budes vediet, co je vyhodne a co nie. nikto z nas sa tu chorobami a nevedomostou ludi nezivime.

bingham

Karioll:

ano cital som ho, ale ide ma drbnut ked vidim co tu pise

Oxy:

Tvoj nazor pre nich nic neznamena, oni len rozpravaju o tzv.alternative ale ak si vsimnes tak ludia okolo nich zomieraju

PS: ten B17 ano to je dobry biznis ze Damian

kaciatko7

OXY, vsetky staty...a potrebuju chorych a blbych ludi, okrem toho je neziaduce a neekonomicke, aby ludia v dochodkovom veku na tomto svete nadsluhovali, vies, co to stat stoji peniaze?