fenomenalny Dr.N.W. Walker

Príspevok v téme: fenomenalny Dr.N.W. Walker
pišta

Dr. Walker vo svojich 113 rokoch napísal svoju poslednú knihu. Keď zomrel bez viditeľných známok choroby, mal 118 rokov. Je to neuveriteľné, ale je to tak.
.
Dr. Walker objavil priamu súvislosť medzi znečistením hrubého čreva a chorobami. Popísal a vo svojej praxi potvrdil, že jednotlivé úseky hrubého čreva sú poprepájané s jednotlivými orgánmi. Tento jeho objav má epochálny význam a dá sa prirovnať k objavom meridiánov z tradičnej čínskej medicíny a súvisiacich reflexných zón na tele človeka.
Ak pozitívne ovplyvníme čistotu a funkčnosť čreva, ktoré je nezastupiteľné pri vstrebávaní potravy a všetkých potrebných látkach, vieme potom pozitívne ovplyvniť aj zdravotný stav celého organizmu.
Podľa Dr. Walkera ide najmä o surovú stravu a očistné kúry.
Táto strava je aj podľa neho jediný prirodzený zdroj vitálnych látok, ktorá naše organizmy nevyhnutne potrebujú. Súčasná strava a spôsob života neumožňujú takéto látky prijímať a z toho pramení množstvo chorôb, ktoré majú vzrastajúcu tendenciu
Dr. Walker sám bol vzorom takéhoto prístupu a týmto spôsobom liečil aj svojich pacientov, ktorých bolo viac ako 4000..
Vo svojej praxi poukázal na mimoriadny kladný vplyv ovocných a zeleninových štiav.
.
Prínos Dr. Walkera je neprehliadnuteľný. Z jeho prác čerpá mnoho ľudí - lekárov, vitariánov, tí, ktorí sa rozhodli urobiť niečo so svojím zdravím, cituje sa v mnohých knihách o zdravej výžive.
.
Svojím životom, objavmi ako aj medicínskou praxou ľuďom dáva nádej, že naše telá je možné ozdraviť a udržať pri výbornom zdraví.
Jeho pojem „Žiarivé zdravie“, je odkaz pre nás všetkých.
Ten odkaz je veľmi lákavý a humánny. :-)))))

Viac na www.sk2.goo.cz

igris

to je dost dobreee :)))))))))))))
ale aj to su podla mna prirodzene , prirodne veci, ktore su sucastou nasho zivota :)))

pišta

Ahoj Igris, si tam?
Keď pozrieš vľavo dole na tejto stránke zistíš, že Walker sa nám ocitol v zajatí takých, ehm, zvláštnych tém...:-)
Čo ideme s tým robiť?
Ako ho vyslobodiť? :-)

pišta

Ahoj, brano.
Neviem, kto robí spoľahlivé výplachy, ale ako medzistupeň s dobrými výsledkami môžeš skúsiť toto:
- klystír, súprava sa dá kúpiť v lekárni, toto je dobré najmú pre druhú polovicu hrubého čreva, ale pomôže aj toto
- šank parkšalána, premývanie čriev z jógy (tenké aj hrubé črevo) slanou vodou
-trochu viac údajov na tomto webe v očistných kúrach ale lepšie je naštudovať v knihe od Malachova: Totálna detoxikácia lebo Dokonalá očista tela

brano100

Dobry, prestudoval som walkera a chcem sa opytat: kde sa daju na slovensku urobit crevne vyplachy? S odbornym dohladom a fundovanym personalom? Popr. kolko stoja . Vie mi niekto pomoct? dik.

igris

hlasia , ze sa bude topit sneh, takze vody bude vela :)))))
inak mi dobre robi, ze sa mozem aj ja pytat a nemusim iba odpovedat mojmu 2,5 rocnemu dietatu :), ( ked sa ma minule 683 krat spytal ci aj dievcata maju "pipika" tak som to vzdala a dala som si dole nohavice a on iba podotkol "hmm doble nemaju", tym na nic nenarazam :))))))))

pišta

Hrubé črievko je konečná inštancia, ako majiteľa týchto nezávidenia hodných procesov zbaviť trápenia.
Aj keď je zle vstrebaná potrava, jej zvyšok dobré hrubé črievko vylúči. Ak je aj zle rozložená "vracia" sa z tela do hrubého črievka, aj to sa dá vylúčiť. Nakoniec aj, bunky sa rodia nové a staré, choré odumierajú a tiež tieto treba dať preč.
„PREČ, PREČ“, volá organizmus.
A hrubé črievko?
„Nevazmóžna“, často odpovie. „Nedá sa, som zanesené“.. A čo s tým?
USADENINY. V črievku, v pečeni, v obličkách, na slizniciach, aj tiež v kĺboch, v artériách, áááchch...
Všade tam, kde sa to dá ako-tak „zniesť“
Bŕŕŕŕŕŕŕ.........
Autonómny systém organizmu je nabúraný.
Je otázka konkrétnej situácie tela, na ktorom mieste to vyraší...(((
Je to vôbec všetko možné, že je to takto?
Principiálne – áno. Walker, viacero prírodných lekárov, ale aj CELÁ tradičná čínska medicína na znečistene má veľmi podobný názor, i keď tam sa to vykladá cez meridiány.
.
Tak toto sa páči málokomu a najmenej nášmu organizmu.
Ale je veľmi múdry. Ale veľmi.
A preto, aj keď sme takí, hm, nevďačníci nevďační, drží sa!
.
Za každých okolností náš organizmus hľadá rovnováhu. Aj v chorobe.
Vždy volí menšie zlo!!!
Preto napr. ochorejú najprv kĺby a až potom napr. srdce
.
Walker ani príroda ale nechcú zlo, chcú naše dobro.
Vypočujeme ich????????

pišta

Znečistená tenké črievko – v kocke to znamená, že nám chýbajú vitálne látky, dokonca aj vtedy, keď máme kvalitné potravinové vstupy (ale navyše, toto máme málokedy).
Okrem iného to môže znamenať toto:
-ak teda neprebehnú všetky tráviace (enzymatické) procesy v tenkom čreve OK, napr. tuk sa zle rozloží , resp. emulguje. Potom má „vrásky na čele“ pečeň, ale aj žlčník...a nerozložené tukové molekuly sa v lepšom prípade usadia v podobe tuku, lebo bunky nakoniec chcú glukózu, toto je ich hlavný motor. Ale kdeže glukóza, ak prišli spálené mastné kyseliny (fritovaný rezeň...(). Takže z toho vychádza, že prakticky všetci obézni ľudia majú tenké črevo – znečistené.
-Potom práve preto, že sa napr. tuk nerozložil sa konečný produkt – glukóza, organizmus môže mať deficit cukru v krvi a nás „obézni ľudia sú hladní. Ani sa im nečudujme...
-druhým extrémom je, že ani tukové molekuly sa nemusia dostať cez klky do organizmu a vylúčia sa cez hrubé črievko z tela von. A tak sa paradoxne môžeme dostať ku stavu, že aj veľmi chudí ľudia môžu byť– znečistení. Hm, Hm...
-ak sa mi zle napr. absorbujú vitamíny, môžem mať aj z toho zníženú imunitu, hoci dlávim do seba kilá C-čiek
-na druhej strane zle rozložené škroby (polysacharidy) sa ukladajú v podobe vápenatých zlúčenín v šľachách, kĺboch... a potom ťažko pomôže aj cvičenie a mám problémy s pohybovým aparátom
Toto sa samozrejme odohráva zložitejšie a nemusí to ísť podľa tohoto scenára, v hre sú hormóny, celkový metabolizmus, stresy.... Ale viaceré okolnosti nasvedčujú tomu (aj podľa Walkera), že sme blízko „in media res“

pišta

Ach, Igris, Igris, rieky Eufrat a Tigris, zavodňovali nížinu už v niekdajšej slávnej Mezopotámii.:-)
Aj Tvoje príspevky nenechávajú vyprahnúť túto diskusiu. :-))
Tvoje technické myslenie dáva otázky na telo. Ale keďže telo moje sa nachádza v celkom pozitívnej acidobázickej bilancii, hádam to vydrží, i keď sa treba zvŕtať....

igris

dotaz co sa tyka kravskeho mlieka:
okopcila som z Pistovho prispevku :
-obsahuje ťažko stráviteľný kazeín, ktorý komplikuje trávenie a prispieva k zahlieneniu
-je kyselinotvorné
Preco potom pomaha /mam vyskusan- v tehotenstve mi len to pomahalo/ ked cloveka "pali zaha" ? ako moze byt kyselinotvorne ? ine mlieka nie su ?
( piekla som palacinky zo spaldovej muky , bol to horor :))), ked tam dam este sojove mlieko tak .... :))) )