fenomenalny Dr.N.W. Walker

Príspevok v téme: fenomenalny Dr.N.W. Walker
pišta

Dr. Walker vo svojich 113 rokoch napísal svoju poslednú knihu. Keď zomrel bez viditeľných známok choroby, mal 118 rokov. Je to neuveriteľné, ale je to tak.
.
Dr. Walker objavil priamu súvislosť medzi znečistením hrubého čreva a chorobami. Popísal a vo svojej praxi potvrdil, že jednotlivé úseky hrubého čreva sú poprepájané s jednotlivými orgánmi. Tento jeho objav má epochálny význam a dá sa prirovnať k objavom meridiánov z tradičnej čínskej medicíny a súvisiacich reflexných zón na tele človeka.
Ak pozitívne ovplyvníme čistotu a funkčnosť čreva, ktoré je nezastupiteľné pri vstrebávaní potravy a všetkých potrebných látkach, vieme potom pozitívne ovplyvniť aj zdravotný stav celého organizmu.
Podľa Dr. Walkera ide najmä o surovú stravu a očistné kúry.
Táto strava je aj podľa neho jediný prirodzený zdroj vitálnych látok, ktorá naše organizmy nevyhnutne potrebujú. Súčasná strava a spôsob života neumožňujú takéto látky prijímať a z toho pramení množstvo chorôb, ktoré majú vzrastajúcu tendenciu
Dr. Walker sám bol vzorom takéhoto prístupu a týmto spôsobom liečil aj svojich pacientov, ktorých bolo viac ako 4000..
Vo svojej praxi poukázal na mimoriadny kladný vplyv ovocných a zeleninových štiav.
.
Prínos Dr. Walkera je neprehliadnuteľný. Z jeho prác čerpá mnoho ľudí - lekárov, vitariánov, tí, ktorí sa rozhodli urobiť niečo so svojím zdravím, cituje sa v mnohých knihách o zdravej výžive.
.
Svojím životom, objavmi ako aj medicínskou praxou ľuďom dáva nádej, že naše telá je možné ozdraviť a udržať pri výbornom zdraví.
Jeho pojem „Žiarivé zdravie“, je odkaz pre nás všetkých.
Ten odkaz je veľmi lákavý a humánny. :-)))))

Viac na www.sk2.goo.cz

igris

este som zabudla, ono to s tym znecistovanim organizmu z hrubeho crievka /pomenovanie crievko sa mi akosi viac paci :)/ je asi nieco podobne ako s problemami s mocovym mechurom, ak nespravne pracuje , nevyprazdnuje sa dokladne takisto postupne dochadza k "otravovaniu" organizmu, take poznam /nie na sebe/

igris

uuuff :)))), este ze som predvcerom vecer studovala Atlas fyziologie cloveka ,tak tomu trosicku rozumiem :)
dozvedela som sa ,ze hrube crevo nie je az tolko dolezite a mozno z neho odobrat v pripade nutnosti, ale ked spravne funguje tak je to fajn , preto TEORETICKY :) akceptujem jeho precistovanie a udrziavanie v kondicke a akosi mi z toho vychadza ked je v pohode hrube crievko, tak je v pohode aj tenke :). PRAKTICKY :) je to este dlhaaaa cesta :)))))))))))))) ale vsetko sa da ked sa chce, tak to aspon hovorim mojim detom, takze im musim ist prikladom :) Diki Pista

pišta

Uff, je toho voľajako veľa, "chybička se vloudila".
Oprava:
Walker objavil reflexné zóny medzi šľapou nohy a HRUBÝM črevom.

pišta

Vyššie popísané veci majú okrem iného jeden dôležitý dôsledok – na čo nemáme enzým, tak to len tak ľahko nestrávime.
Pozrime sa na prírodu. Vidíme tam niekde pečený bôčik s krumpľami a tortou visieť na strome vedľa seba? Asi ťažko. S týmto príroda nerátala. Potom sa potrava nevstrebáva eznymaticky ale na základe kvasenia a hnilobných procesov ale už v tenkom čreve!
A teraz si ti zoberte.
Ak je tenké črevo zanesené, - nedostaneme dosť vitálnych látok do organizmus ale sťažím to aj hrubému črevu, lebo niektoré šťavy (enzýmy) v hrubom čreve nie sú. Hrubé črevo do určitej miery vylúči odpad von, niečo sa usadí priamo na stenách hrubého čreva a niečo ide späť – do organizmu. Takto postupne vzniká autointoxikácia, keď sa organizmus znečisťuje vlastnými metabolitami. Tie sa postupne usadzujú po celom tele. Často si to odnášajú sliznice (alergie), kĺby (artrózy a artritídy), Pokožka (alergie a ekzémy...) ale aj vážnejšie a najvážnejšie ochorenia. Len tak mimochodom, mama môjho dobrého známeho je už bez hrubého čreva. Bolo tak deflorované, že jej hrozila otrava ...Viete, aká je potom kvalita života...
A toto už nie je sranda. Toto je dokonca vec dosť vážna až veľmi vážna.
.
Na začiatku drvivej väčšine chorôb je vnútorné znečistenie.
A to začína v tenkom a hrubom čreve.
Tento pohľad je jeden z podstatných rozdielov medzi prírodnou (ako aj tradičnou čínskou medicínou) a modernou medicínou.
.
Dá sa to však napraviť.
A to je jedna parádna vec, o ktorej píše Walker. Aj keď súvisí s takou, ehm, nie celkom „voňavou záležitosťou“.
:-))

pišta

Hrubé črevo v obmedzenej miere vstrebáva časť nestrávených živín z tenkého čreva, vodu a soli. Nemá klky. Prebiehajú tu intenzívne kvasné procesy, ktoré umožňujú rozštiepiť potravu ešte na zložky, ktoré sa môžu cez stenu hrubého čreva vstrebať. (napr. aj vitamín B12), ale samozrejme, vznikajú tu hlavne výkaly.
Jeho hlavnou úlohu je vylúčiť zvyšky nestrávenej potravy, odumreté bunky ako aj zvyšky ďalšieho metabolizmu. Teda má čo robiť.
Walker objavil dve súvislosti:
-keď röntgenoval hrubé črevo, zistil spojitosť s jeho anomáliami (napr. výdute) a s ochorením konkrétnych orgánov. Po prečistení často, akoby „zázrakom“ ochorenia rýchlo mizli
-zistil spojitosť medzi bodmi na šľape nohy a konkrétnymi bodmi na tenkom čreve (napr. keď stlačil určitý bod pacienta, ten pocítil bolesť v konkrétnom mieste čreva), čo sa dosť podobá na meridiány, (ale mám málo podkladov, aby som to potvrdil)

pišta

Igris, ďakujem :-)), a teraz to skúsme trochu popísať...
Medici, ktorí mali dvojsemestrálnu skúšku z anatómie mi prepáčia drobné nezrovnalosti, ak ich nájdu. Ide o podstatu myšlienok Walkera a tá snáď bude úplne ok : -)
Potrava, natrápená, či natrávená zo žalúdka, „frcnutá“ žlčou a pankreatickou šťavou sa dostáva zo žalúdka do dvanástorníka, začiatku tenkého čreva
Tenké črevo má nezastupiteľnú úlohu pri obsorbcii potravy. V tenkom čreve sa vstrebávajú minerály a vitamíny, bielkoviny, tuky a cukry (polysacharidy). Tie sa enzýmami rozkladajú na jednoduchšie zložky (napr. škrob za pomoci anzýmu amyláza na jednoduchšie cukry až glukózu) . Steny tenkého čreva sú posiate klkmi. Sú to cca 1mm vysoké výbežky, cez ktoré idú dve žilky – krvná a lymfatická. Sú tu ešte žľazy, ktoré vylučujú tráviace „šťavy“.. Pohybmi svalovinou čreva sa potrava dostáva ďalej. Klky intenzívne vstrebávajú osmózou (prienik molekúl cez polo priepustnú membránu) do krvného a lymfatického obehu. Odtiaľ do pečene, ... a už to beží...
Alebo aj nie. Väčšinou nie. Klky sú „pridusené“ povlakom, usadeninami. Ako potom vstrebávať? Ako? Veľmo, ale veľmo ťažko.
Takže aj keď prijímame veľa potravy, paradoxne môžeme byť – podvyživení.

pišta

Ahoj, Igris.
Prepáč, neozval som sa, ale môj PC ochorel!
Netieklo mu z nosa, nemal horúčku, ale horúčka oblievala mňa.
Dostal vírus! Zanedbaná prevencia! Uff!!
Ale už je to ok.
.
Už dávnejšie som ti chcel napísať – si skvelá,...sparing-partnerka.
Ďakujem, že sa tak o mňa (dlhodobo) staráš.
Nestíham a tak sa ozvem zajtra, ohľadom nášho „kamaráta“ :-)