fenomenalny Dr.N.W. Walker

Príspevok v téme: fenomenalny Dr.N.W. Walker
pišta

Dr. Walker vo svojich 113 rokoch napísal svoju poslednú knihu. Keď zomrel bez viditeľných známok choroby, mal 118 rokov. Je to neuveriteľné, ale je to tak.
.
Dr. Walker objavil priamu súvislosť medzi znečistením hrubého čreva a chorobami. Popísal a vo svojej praxi potvrdil, že jednotlivé úseky hrubého čreva sú poprepájané s jednotlivými orgánmi. Tento jeho objav má epochálny význam a dá sa prirovnať k objavom meridiánov z tradičnej čínskej medicíny a súvisiacich reflexných zón na tele človeka.
Ak pozitívne ovplyvníme čistotu a funkčnosť čreva, ktoré je nezastupiteľné pri vstrebávaní potravy a všetkých potrebných látkach, vieme potom pozitívne ovplyvniť aj zdravotný stav celého organizmu.
Podľa Dr. Walkera ide najmä o surovú stravu a očistné kúry.
Táto strava je aj podľa neho jediný prirodzený zdroj vitálnych látok, ktorá naše organizmy nevyhnutne potrebujú. Súčasná strava a spôsob života neumožňujú takéto látky prijímať a z toho pramení množstvo chorôb, ktoré majú vzrastajúcu tendenciu
Dr. Walker sám bol vzorom takéhoto prístupu a týmto spôsobom liečil aj svojich pacientov, ktorých bolo viac ako 4000..
Vo svojej praxi poukázal na mimoriadny kladný vplyv ovocných a zeleninových štiav.
.
Prínos Dr. Walkera je neprehliadnuteľný. Z jeho prác čerpá mnoho ľudí - lekárov, vitariánov, tí, ktorí sa rozhodli urobiť niečo so svojím zdravím, cituje sa v mnohých knihách o zdravej výžive.
.
Svojím životom, objavmi ako aj medicínskou praxou ľuďom dáva nádej, že naše telá je možné ozdraviť a udržať pri výbornom zdraví.
Jeho pojem „Žiarivé zdravie“, je odkaz pre nás všetkých.
Ten odkaz je veľmi lákavý a humánny. :-)))))

Viac na www.sk2.goo.cz

pišta

Igris, takže "technicky":
Príde taká normálna tuková molekula do tela. Telo sa opýta:
„Si mastná, nenasýtená, alebo čo!“
Molekula odpovie:
„Som riadne namastená, nasýtená, ale nenásytná...“ a uchmatne jeden elektrón. Oxidácia sa začala. Molekúl je habadej, a to je problém.
Čo o to. Treba podporiť aj oxidačné procesy, ale keď je tých mastných kyselín viac ako 1/3 , antioxidanty nestíhajú...
Molekula príde do žalúdka, cez črevo sa dostane do pečene.
Aj žalúdok ale najmä pečeň si posťažuje:
„Ako mám robiť emulgáciu s takouto ozrutou vypasenou?“ a pustí ju do krvného obehu. Cez krv sa dostane ku bunke a tam, molekula jedna nepodarená, „chňap!“ po ďalšom elektróne. A to je už začiatok narušenia acidobázickej rovnováhy.
Bunky bijú na poplach, ale majiteľ toho celého, celkom normálny, nevzdelaný magor konzumentský, hlce slaninu ďalej, keby aspoň ryby, ale slaninu?. A popri tom má málo tyroxínu. Jeden z najdôležitejších vitamínov A, ktorý je silný antioxidant, vlastne sa nemá ani ako prejaviť, lebo vstrebávanie beta karoténu je nanič.
Majiteľ si pripravuje ťažké chvíľky. A nemusel by...

igris

Pista diky, kde sme zase skoncili :) "v crevach" :)
ja som to tu vcera studovala a mala som z toho dvadsat hlav :(, medicinske vyrazy ma znervoznuju, ja som studovala techniku, kde skoro vsetko ma svoje presne pravidla a postupnosti

pišta

Aj keď ide o ochorenie štítnej žľazy, lepšie využitie rastlinných zdrojov betakaroténu je podmienené podľa Walkera čistotou hrubého (a tenkého) čreva. Tento orgán, dosť vzdialený od štítnej žľazy (nepripomína vám to celostnú medicínu?, lebo mne áno) má výrazný vplyv na vnútornú čistotu celého organizmu a teda aj bichemické pochody v ňom. Tvorba hormónov bezpochyby do tejto kategórii patria.
Treba napísať, že Walker bol lekár, ale nebol biochemik.
Bol geniálny v tom, že sa u neho perfektne skombinovali výborné znalosti z anatómie človeka (medicínske znalosti), široká prax, tvorivé a nekonvenčné myslenie a ku tomu zázračný nástroj „vyvolených“ – intuícia.
Takže na začiatku žiarivého zdravia, je – čistota. Z predošlého je jasné, čoho…:- ))
Ryby možno ani nebudú potrebné...:-)

pišta

Igris, si ty ale beťárka.
Toto je biochémia ako vyšitá. No ale…(tak toto nemám odskúšané a prežité, toto mám odpísané):
-žlté sfarbenie pokožky pri hypetyeróze spôsobuje karotín, ktorý vzniká, ak sa betakorotén nepremení na A-čko, lebo chýba najmä hormón tyroxín. Karotín sa naviaže na žlité telieska v pokožke – a sme na „žlto“
-jeden z najlepších rastlinných zdrojov betakaroténu je – mrkva a sušené marhule či broskyne.

igris

vitamin A /retinol - sa nachadza v potrave zivocisneho povodu :pecen, ryby,vaj. zltok, mliecne vyrobky.... uz sa v tom slusne zamotavam :))), mliecne vyrobky moc nekest/tvorba hlienov, zltok/cholesterol, pecen ?, ostanu mi RYBY ???

igris

vitamin A je dolezity na udrziavanie zdravych sliznic/ hrdla a dychacich ciest/, ked ho ludia s hypotyerozou zle premienaju, je potom logicke ze maju problemy s ochoreniami dych. ciest ? Ako z toho von ???

igris

dnes som citala ze: "pacienti s ochorenim stitnej zlazy /hypotyerozou/ maju obmedzenu schopnost menit betakaroten /vyskytujuci sa v orang. ovoci, zelenine a list. zelenine/ na vitamin A, co vedie k zadrzovaniu betakarotenu v krvi a tkanivach, a tym k zltemu sfarbeniu pokozky" - vie mi to niekto vysvetlit preco ? je to spomalenym metabolizmom ?

pišta

Igris, tak to by som sa aj ja rád spýtal Walkera, ako teda vychovával svoje deti alebo vnúčence (ak ich teda mal). :-)
Ale princípy, o ktorých píše, platia aj pre naše detičky.
Som presvedčený, že práve preto je veľa alergií, krivých chrbtíc, pokazených zúbkov..., že princípy nám utekajú. Mám s tým osobné skúsenosti :(

pišta

Vitaj, Evik! :-)
Dá sa aj bez hrubého čreva, veď máme ešte tenmké, no nie? :-) :(
Ale...potom už netreba čítať Walkera.
Alebo práve potom?